East Volley esitti Pälkäneellä kauden hurjimman nousun erävoittoon - Lukon murtaminen erin 3-1 takasi erinomaiset lähtökohdat sunnuntain kotiottelulle

Vaikka Eastin pelaaminen ei Pälkäneellä aivan priimaa ollutkaan, luottaa Jaakko Hakulinen siihen, että kun sunnuntaina on kotiyleisön tuki ja omasta pelistä korjausta vaativat asiat tiedossa, niin lopputulos tulee olemaan Eastille mieluisa.

Soila Puurtinen

Joonas Oksala (8) oli tutun kova luu lauantaina Pälkäneellä.
Joonas Oksala (8) oli tutun kova luu lauantaina Pälkäneellä.

Soila Puurtinen

Henry Helkala (13) on kipparoinut East Volleyn lentopallon miesten 2-sarjafinaalin kynnykselle.
Henry Helkala (13) on kipparoinut East Volleyn lentopallon miesten 2-sarjafinaalin kynnykselle.

East Volley petasi itselleen erinomaiset asetelmat sunnuntaiseen kotiotteluunsa Pälkäneen Lukkoa vastaan. Savonlinnalaiset hakivat Tampereen naapurista lauantaina maukkaan 1-3 (20-25, 25-22, 10-25, 24-26) voiton ja on kahden erävoiton päässä 2-sarjan finaalista.

Kun finaalipaikka ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella, riittää Eastille vaikka 2-3-tappiokin. Jos Lukko voittaa erin 3-1, joudutaan laskemaan eräpisteitä. 

- Tulos oli meille hyvä, mutta esitys ei niinkään. Tilanne on meille siinä mielessä hyvä, että voimme lähteä vapautuneesti ja rohkeasti pelaamaan. Mitään ei tarvitse pakottaa, kommentoi Eastin pelaajavalmentaja Jaakko Hakulinen.

East oli vähällä tehdä sunnuntaista itselleen hankalammankin, sillä oli hiuskarvan päässä, ettei ottelu Pälkäneen uudella ja komealla areenalla venynyt viidenteen erään.

Savonlinnalaiset olivat ruhjoneet kauden ennätysyleisönsä (117 katsojaa) pelanneen Lukon kolmannessa erässä pistein 10-25 ja näytti marssivan helposti 1-3-voittoon. 

Neljännen erän alku oli kuitenkin katastrofaalinen savonlinnalaisille. Seurahistoriansa tärkeintä ottelua pelannut Lukko heräsi nolon tappioerän jälkeen taistelemaan toden teolla tähtihyökkääjänsä Ville Järnvallin johdolla karaten heti 8-0-johtoon. Kotijoukkueen iloksi ja viidennen erän odotuksessa ero pysyi turvallisena lähes maaliin saakka.

Lähes epätoivoiselta tuntuneessa 24-19-tilanteessa East laittoi kaiken likoon. Taavi Tuominen aloitti syötöt tilanteessa 24-20 ja kesti painetilanteen loistavasti. Uskomaton taistelu palkittiin lopulta erävoitolla lukemin 24-26. 

- Ei ole helppoa tuollaisessa tilanteessa syöttää montaa vaikeaa syöttöä putkeen, Hakulinen hehkutti hakkurin suoritusta.

Tappio noin selvästä johtoasemasta saattoi nakertaa jonkin verran Lukon pelaajien itseluottamusta sunnuntaita ajatellen. Hakulinen kuitenkin muistuttaa, että East Volley ei ole vielä voittanut mitään.

- Pelasimme tänään puolitoista erää hyvin, kolmannen erän ja neljännen jälkipuoliskon. Muistutin pojille, että vastustajakaan ei esittänyt parastaan. Kaikki mahdollisuudet ovat edelleen auki jatkon suhteen. Huonolla pelillä ei mennä jatkoon vaan kesälomille.

Hakulinen kuitenkin luottaa siihen, että kun Eastilla on sunnuntaina kotiyleisön tuki ja omasta pelistä korjausta vaativat asiat tiedossa, niin lopputulos on Eastille mieluisa.

- Nyt tullaan täältä kotiin, mennään nukkumaan ja aamulla tehdään normaalit ottelupäivän rutiinit, niin ollaan iltapäivällä taas tuorein jaloin valmiina voittamaan.

Eastin ja Lukon kamppailu alkaa Savonlinnan liikuntahallissa klo 16.