STPS hallitsi peliä koko ottelun ajan lauantaina Kyrönniemellä — ”Tämän päivän tulos oli mielestäni erittäin ansaittu”

STPS vei ottelun FC Peltirumpua vastaan 4—1. Ottelu oli pitkälti kotijoukkueen hallinnassa, eikä pallo eksynyt montaakaan kertaa omaan päätyyn.

Soila Puurtinen

Marko Huttu laukoi STPS:n lauantaina pelatun ottelun neljästä maalista kaksi.
Marko Huttu laukoi STPS:n lauantaina pelatun ottelun neljästä maalista kaksi.

STPS hankki ansaitut pisteet lauantaina Kyrönniemen kentällä pelatusta ottelusta FC Peltirumpua vastaan. Peltirumpu taipui kotijoukkueen edessä luvuin 4—1.

STPS:n valmentaja Kai Niiranen oli erittäin tyytyväinen joukkueen suoriutumiseen kentällä.

— Pystyimme tekemään juuri niitä asioita, joista aiemmin joukkueen kanssa puhuimme. Viime pelissä tuli neljä maalia omiin, eli emme voineet olla puolustuspelaamiseen mitenkään tyytyväisiä. Nyt sitten painotimme sitä puolustuspelaamista sekä myös rohkeasti eteenpäin puolustamista, kun tiesimme, ettei vastustajilla ole ketään niin kovaa yksittäistä hyökkääjää, Niiranen sanoo.

Soila Puurtinen

19172646.jpg

Soila Puurtinen

19172660.jpg

Ottelu oli alusta asti STPS:n hallinnassa, ja pallo eksyi harvoin kotijoukkueen omaan päätyyn. Ensimmäisellä puoliajalla pallon Peltirummun verkkoon saattoi Marko Huttu.

— Tänään onnistuimme siinä puolustuspelaamisessa. Maalejahan me olemme pystyneet tekemään ihan hyvin melkein koko kauden ajan, mutta ongelmana ovat olleet ne omiin tulleet. Teimme tänään koko joukkueena duunia sen eteen, ettei nyt kävisi niin, Niiranen kertoo.

Soila Puurtinen

19172668.jpg

Huttu laukoi heti toisen puoliajan alussa ottelun toisen maalin. STPS:n loppupelin maaleista vastasivat Joona Nieminen sekä Simo-Santeri Roivanen. Niirasen mukaan toinen puoliaika oli yhtälailla kotijoukkueen hallinnassa kuin ensimmäinenkin.

— Kyllä se käsikirjoitus oli aikalailla samanlainen molemmilla puoliajoilla. Hallitsimme ottelua ja kontrolloimme myös vastustajien peliä aika hyvin. Tämän päivän tulos oli mielestäni erittäin ansaittu.

Ehjää peliä

Kun peliä oli takana jo yli 90 minuuttia, heilui myös STPS:n maalin verkko. Veeti Tuomala teki Peltirummun ottelun ensimmäisen ja viimeisen maalin.

— Pikkuinen kauneusvirhe tuli sitten viimeisellä minuutilla omiin, mutta se oli aikalailla lahjamaali. Niitä sattuu välillä, eikä se oikeastaan himmennä sitä meidän puolustuspelin onnistumista, kuittaa Niiranen.

Soila Puurtinen

19172658.jpg

Soila Puurtinen

19172676.jpg

Niirasen mukaan peli pysyi pitkästä aikaa ehjänä koko ottelun ajan. STPS tarvitsi ottelusta kipeästi pisteet kotiin, jotta joukkue pääsisi sarjataulukon karsintaviivasta mahdollisimman pitkälle karkuun.

— Kaikki tiesivät, että tämä on sellainen peli, mistä pisteitä saattaisi ja pitäisikin tulla. Sellainen on myös ensi viikon peli Plaania vastaan, Niiranen sanoo.

Niiranen uskoo, että tämänpäiväinen hyvä linja jatkuu myös Union Plaania vastaan pelattavassa ottelussa ensi torstaina

— Silloin, kun jaksamme tehdä kentällä duunia alaspäin, ja välillä paljon ilman palloakin, niin tulos on yleensä hyvä. Kukaan pelaaja ei saa luistaa sovitusta käsikirjoituksesta.

Soila Puurtinen

19172662.jpg