Urpolahti piti nollan ja Keskilohko avasi maalitilinsä – SaPKo haki kovan voiton Keuruulta

Pässipaidat pelasi kauden ehjimmän kuusikymmentäminuuttisen. Myös alivoimapeli oli erinomaisella tolalla. KeuPan nimekäs maalivahti Pekka Tuokkola oli aseeton sapkolaisten laatulaukausten edessä.

Antti Varonen

Roope Urpolahti oli ohittamaton viime kauden kotihallissaan. Iltaan mahtui useita huipputorjuntoja.

SaPKo otti perjantaina timanttisen voiton kaatamalla Mestiksen alkukauden kovimman kotijoukkueen sen kotihallissa Keuruulla. KeuPan kauden toinen kotitappio varsinaisella peliajalla merkittiin aikakirjoihin lukemin 0—4 (0—0, 0—2, 0—2).

— Joukkue laittoi itsensä likoon ensimmäisestä vaihdosta viimeiseen ja sitä kautta saatiin hyvä päänahka. Ottelussa oli paljon hyviä asioita mukaan otettavaksi. Hyvää alivoimaa ja KeuPan hyökkäyspeli saatiin kuriin. Maalivahdilta tietysti loistopeli, SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen kiitteli Roope Urpolahtea.

KeuPa oli hankkinut maalinsa suulle kokemusta, kun Suomen mestaruuden JYPissä keväällä 2009 voittanut Pekka Tuokkola pelasi keskisuomalaisten riveissä ensimmäisen ottelunsa. Itävallassa alkukauden torjunut Tuokkola pelasi hyvin, mutta joutui kuitenkin antautumaan neljästi savonlinnalaisten laadukkaiden laukausten edessä.

Varsinkin Toni Henttosen ja Jarno Pavénin laukaukset olivat millintarkkoja.

Urpolahti veti vahtien taistossa pidemmän korren pitäen entisessä kotihallissaan maalinsa puhtaana torjuen 27 laukausta. Nollapeli oli SaPKon kauden ensimmäinen.

SaPKo pelasi sarjakärjen vieraana yhden kauden parhaista peleistään. Varsinkin alivoimapeli, joka alkukaudesta oli ollut hieman aneemista, oli kuosissaan. SaPKo joutui tappamaan kahden miehen ylivoiman peräti kahdesti ja teki sen todella tyylikkäästi ja uhrautuen.

– Ei mekään huonosti pelattu. Kolmannessa erässä ei kuitenkaan saatu kunnon kiriä aikaiseksi. Meillä oli omat etsikkoaikamme ja maalipaikkamme muun muassa kahden miehen ylivoimalla. Sen pipariksi menemisen otan täysin omaan piikkiini, KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen kommentoi.

Antti Varonen

Henri Keskilohko tiputti ison apinan selästään, laukomalla kauden avausmaalinsa Keuruulla.

Urpolahden lisäksi yksi illan SaPKo-onnistujista oli Henri Keskilohko, joka niinikään pelasi tutussa hallissa. Viime kaudella KeuPaa edustanut hyökkääjä tyrkkäsi kolmannessa erässä maalinedustaruuhkasta SaPKon 0—3-johto-osuman ja samalla kauden ensimmäisen maalinsa. Toisessa erässä hän oli alustamassa Pavénin 0—2-maalia.

— Onhan tuota maalia jo odotettukin. Paikkoja on kyllä ollut, mutta pääasia, että muut ovat saaneet maaleja tehtyä ja joukkue on voittanut, Keskilohko kommentoi.

Kolmosketjussa Jaakko Lantan ja Kalle Saramäen kanssa hyökännyt porilaislähtöinen kiekkoilija kehui SaPKon esitystä kauden ehjimmäksi.

— Puolustettiin tosi hyvin ja uhrautuvasti. Nyt oltiin valmiita syömään niitä kiekkoja. ”Upi” maalilla hoiti hienosti hommansa.

SaPKo pystyi nyt pelaamaan koko pelin neljällä ketjulla, mitä valmennus on jo tovin toivonutkin.

— Varmaan siitä jäi joka jätkälle lisävirtaa lauantain matsiin, Keskilohko arveli.

Pässipaitojen ykkösketjun laidalla luisteli tuore kasvo, 20-vuotias Niko Lönnroos. Mestis-debyytti oli aivan kelvollinen.

SaPKo ei ennätä kauan juhlia voittoaan, sillä kärkikamppailujen sarja jatkuu heti lauantai-iltana, kun perjantain kierroksella huilannut LeKi saapuu Talvisaloon.

Joukkueet eivät ole tällä kaudella vielä kohdanneetkaan. Voittonsa ansiosta SaPKo nousi LeKin ohi kolmanneksi.

Ottelu alkaa Talvisalon Mediatili Areenalla klo 17.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet