Ai että maistui Karpaasien voittaminen makealta Aleksi Muukkoselle ja kumppaneille

lentopallon yläjatkosarjapaikka on Parikkalan Urheilijoiden omissa käsissä.

Timo Seppäläinen

PaU:n Aleksi Muukkonen oli lähes pitelemätön sunnuntaina Parikkala-hallissa.
PaU:n Aleksi Muukkonen oli lähes pitelemätön sunnuntaina Parikkala-hallissa.

Outokummun Karpaasit on ollut Parikkalan Urheilijoille viheliäinen ja voittamaton vastustaja lentopallon miesten 2-sarjassa.

Sunnuntaina PaU kuitenkin heitti apinan niskastaan Parikkala-hallin nurkkaan 3—2-voitolla. Erät 21—25, 25—23, 18—25, 25—23, 15—11.

— Ehdottomasti kauden makein voitto. Oli siinäkin mielessä poikkeuksellinen 2-sarjaottelu, että vastustajalta ei saanut mitään ilmaiseksi, vaan kaikki pisteet piti tehdä itse. Erittäin hyvä peli, kehui PaU:n pelaajavalmentaja Sami Muukkonen.

Vaikka Karpaasit on ollut PaU:lle hankala vastustaja, niin Muukkosen mukaan heitä vastaan on aina ollut kiva pelata.

Ehdottomasti kauden makein voitto. — Sami Muukkonen

Yksi sunnuntaisen ottelun ratkaisevista tekijöistä oli parikkalalaisten kova voitontahto.

Neljännessä erässä Karpaasit johti jo viidellä pisteellä, mutta PaU kampesi itsensä erävoittoon.

— Monta kertaa Karpaaseja vastaan meidän selkäranka on katkennut, kun olemme olleet usean pisteen takaa-ajoasemassa. Nyt se ei katkennut, vaan noustiin takaa ohi, kehui Muukkonen omiensa asennetta ja sitkeyttä.

Kentän ykköspelaaja oli kotijoukkueen Aleksi Muukkonen, joka takoi muhkeat 28 pistettä.

— Hurja peli Aleksilta, mutta kyllä muiltakin tuli hyvin tukea. Yksi tärkeä tekijä oli Lauri Mölsän onnistuminen keskipelaajan tontilla, jolle hän tuli Eetu Revon tilalle.

Voitolla PaU vankisti asemaansa lohkon neljännellä sijalla ja on vahvasti menossa yläjatkosarjaan. Toki pisteitäkin vielä kahdesta alkusarjan viimeisestä ottelusta tarvitaan.

JyLe on viidentenä kahden pisteen päässä ja LiVo kuudentena kolmen pisteen iskuetäisyydellä PaU:sta.

Parikkalalaisten otteluohjelma on kolmikosta edullisin, sillä se kohtaa vielä lohkossa viimeisiä sijoja miehittävät Haminan ja Korian.

— Yläjatkosarjaan pääsy on ihan omissa käsissä. Jo yhdellä puhtaalla voitolla olemme vahvoilla. Jos tämän mokaamme, niin onhan se melkoinen epäonnistuminen, Muukkonen sanoi, mutta muistutti, että ennakkosuosikkina peleihin lähteminen ei aina ole helppo asetelma.