Camri avausmatkalla neljäs Rovaniemen kuninkuusraveissa

Jorma Konnu oli periaatteessa tyytyväinen Camrin avausmatkaan, mutta jotain jäi hampaankoloonkin.

Petri Vanhanen

Camrin ja Jorma Konnun yhteinen taival on tuottanut hienoja tuloksia.
Camrin ja Jorma Konnun yhteinen taival on tuottanut hienoja tuloksia.

Oriiden voittajasuosikki Costello näytti isännän otteita Rovaniemen kuninkuusravien avausmatkalla. Välähdys avasi keulaan ja sai selkäänsä punkaharjulaisen Camrin. Costello nousi matkan edetessä Välähdyksen rinnalle.

Matkavauhti oli kovaa, sillä ensimmäinen tuhat metriä menivät jopa SE-lukemia sivuten. Välähdys veti joukkoa maalisuoran alkuun asti, jolloin Costello sai otteen voitosta ja riuhtaisi samantien eroa muihin.

Costellolla on 1,6 sekunnin etumatka maalisuoralla vauhtiaan selkeästi hiljentäneeseen Välähdykseen. Köppinen on 1,7 sekunnin ja Camri 2,1 sekunnin päässä.

— Ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa. Costello johti kuninkuuskisaa myös viime vuonna avausmatkan jälkeen, ohjastaja Risto Tupamäki sanoi.

Jorma Konnulla oli kahdenlaisia tuntemuksia Camrin avausjuoksun jälkeen.

— Juoksu oli oikeastaan sellainen mitä ajateltiin, mutta vähän taisi ori löysätä lopussa. Mutta kun neljän parhaan sakkiin pääsee, niin ei siinä ole moittimista, Konnu kommentoi avauspäivän taistoa.

Costellon meno teki vaikutuksen kokeneeseen hevosmieheen.

— Jos sille ei haavereita satu, niin varmasti se kuninkuuden voittaa.

Konnu uskoo Camrin parantavan sijoitustaan maililla, mutta kuninkuusravit päättävä pitkä matka on aina arvoitus.

— En osaa sanoa olisiko helle ja pitkä matka vaikuttanut hevisen iskukykyyn tänään. Kun se saa yön levätä, niin uskon sen olevan parhaassa kunnossa huomenna.

Kuninkuuskilpailut jatkuvat sunnuntaina mailin osamatkoilla ja päättyvät 3 100 metrin juoksuun.

Tammojen kilpailussa paalupaikalta starttaa sunnuntaille Akaasia. Kurikkalaisen Ari Oja-Nisulan omistama ja valmentama Akaasia, kahden viime vuoden kakkonen, sai avausmatkan kärkipaikan lähdössä ja piti sen loppuun saakka.

Lähdössä nähtiin dramatiikkaa, kun yksi suosikeista, Huimariina laukkasi.

— Olisin ottanut Huimariinan eteemme, mutta nyt ajettiin näin. Loppusuoralla Akaasia ei ihan heti hoksannut vastata, mutta hoiti homman lopulta, kertasi ohjastaja Markku Hietanen.

Lähimmäs Akaasiaa nousi hallitseva ravikuningatar Saaga S, jonka vire oli arvoitus vielä ennen Rovaniemen viikonloppua. Nyt Saaga S on vain kaksi kymmenystä Akaasiaa jäljessä, eikä laukkansa hyvin paikanneella Huimariinallakaan eroa ole kuin 0,7 sekuntia.

— Mikkelin startin Saaga S:n kuntokäyrä osoitti ylöspäin ja nyt se jatkoi siitä. Hyvä puristus, ohjastaja Matti Nisonen kommentoi.