Käynnistymisvaikeuksista kärsineet PaU ja East Volley ottavat toisistaan mittaa tänään — "Se joukkue, joka saa oman pelinsä rullaamaan, on ottelussa vahvoilla"

Soila Puurtinen

Lauantaina on ilmassa paikalliskamppailun tuntua, kun Parikkalan Urheilijat saa Parikkalahalliin vieraakseen savonlinnalaisen East Volleyn. Arkistokuva.
Lauantaina on ilmassa paikalliskamppailun tuntua, kun Parikkalan Urheilijat saa Parikkalahalliin vieraakseen savonlinnalaisen East Volleyn. Arkistokuva.

Parikkalan Urheilijat isännöi lauantaina lentopallon miesten 2-sarjassa savonlinnalaista East Volleyta joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa.

Molempien joukkueiden peli on lähtenyt yskähdellen käytiin. PaU on kerännyt kauden kolmesta ensimmäisestä pelistä neljä pistettä, kun taas East Volley viisi.

Viime viikon tuplapeliviikonloppu meni molemmilta joukkueilta kaksijakoisesti.

Molemmat nappasivat yhden voiton ja yhden tappion.

Parikkalalaisten valmentaja Sami Muukkonen totesi jo ennen kauden alkua, että pelaamattomuus tulee näkymään PaU:n otteissa alkukaudesta.

— Erä- ja jopa pelitappioiden uhalla olemme sisäänajaneet alkukaudesta erilaisia kokoonpanoja. Peli ei siis missään nimissä ole vieläkään valmista tai ehjää. Luotamme tähän tyyliin, että peli löytyy jossain vaiheessa kautta, hän kertoo.

Paikallispeliin kotijoukkue lähtee hakemaan voittoa, vaikka tärkeintä on antaa pelaajille peliaikaa.

— Kun kaikilla on tuntumaa peleistä, on heitä helpompi laittaa tarvittaessa kentälle. Kausi on pitkä, ja jokaista pelaajaa tarvitaan varmasti.

Savonlinnasta lähdetään luottavaisesti

Savonlinnalaisten leirissä lähdetään peliin myös luottavaisesti. Joukkueella on pieniä loukkaantumishuolia, mutta valmentaja Jaakko Hakulinen lupailee, että kentälle saadaan pelaava kokoonpano.

— Voitto LiVosta sunnuntaina antoi hyvää buustia tekemiseen, ja meillä on alla hyvät treenit, hän kertoo.

Hankalan viikonlopun päättyminen voitokkaasti antoi nuorelle joukkueelle ennen kaikkea uskoa omaan tekemiseen.

— Jos olisi ollut lukko koko viikonlopun päällä, olisi voinut olla hankala lähteä sitä treenien kautta purkamaan. Nyt totesimme porukalla, että osoitimme osaavamme pelata ja pääsemme puhtaalta pöydältä uuteen viikkoon.

Hakulisen mukaan lähtökohdat tämän kauden ensimmäiseen paikallispeliin on erilaiset kuin edellisellä kaudella.

— Parikkalalla on ollut käsittääkseni käynnistymisvaikeuksia, kuten myös meillä. Se joukkue, joka saa oman pelinsä rullaamaan, on ottelussa vahvoilla.

— Lähtökohtaisesti on varmasti tulossa tasainen peli, Hakulinen ennakoi.

Parikkalan Urheilijat—East Volley, lentopallon miesten 2-sarjaa Parikkalahallissa lauantaina 13. lokakuuta kello 13.