SaPKo jatkoon Suomen cupissa — Hokki hangoitteli avauserän, mutta jäi lopulta pässilauman jalkoihin

Perjantai toi kolme uutta maalintekijää pässipaitojen tilastoihin.

Soila Puurtinen

Tuomo Viitasalo nousi puolustajan tontiltaan viimeistelemään SaPKon illan toisen täysosuman.
Tuomo Viitasalo nousi puolustajan tontiltaan viimeistelemään SaPKon illan toisen täysosuman.

SaPKo jatkaa matkaansa kohti Suomen cupin finaalia ja 7000 euron pääpalkintoa. Asia varmistui perjantai-iltana Talvisalossa kun Mestikseen paluun tehnyt Kajaanin Hokki polvistui pässilauman edessä maalein 5—2 (2—1, 1—0, 2—1).

Lauantaina Hokki pelaa vielä kotimatkallaan D-Kiekkoa vastaan, mutta sillä ottelulla ei ole enää jatkon kannalta merkitystä, kun SaPKo kävi keskiviikkona murjomassa jyväskyläläisjoukkueen 8—0.

SaPKo oli avauserässä lievissä vaikeuksissa Hokin kanssa, mutta petrasi huomattavasti toisessa ja kolmannessa erässä ja oli lopulta selvästi parempi.

Varsinkin päätöserässä SaPKon luisteluvoima tuli esiin ja kajaanilaisilla oli aika ajoin suuria vaikeuksia päästä kotijoukkueen paineen alta pois.

Pässipaitojen peli oli paria luokkaa parempaa kuin viime viikolla Jokipoikia vastaan.

Paljon on toki vielä petrattavaa, mutta ihan positiivisin mielin voidaan tästä lähteä eteenpäin. — Roope Hirvonen

Samaa mieltä oli SaPKon avausmaalin ja uransa ensimmäisen täysosuman pässipaidassa laukonut Roope Hirvonen.

Oivallisen esityön teki hyvin pisteitä syksyn peleissä kahminut Tino Sirén.

— Erä erältä parannettiin ja saatiin viisikot yhtenäisemmiksi. Paljon on toki vielä petrattavaa, mutta ihan positiivisin mielin voidaan tästä lähteä eteenpäin, Hirvonen sanoi.

Kolme peliä alaraajavamman vuoksi missannut Hirvonen pelasi Henri Keskilohkon ja Tatu Vihavaisen kanssa. Pehmeäkätiset taiteilijat rakensivat Hirvoselle pari muutakin namupaikkaa, mutta maalisaldo ei kasvanut.

— Hyvin synkkasi heidän kanssaan ja meillä oli aika hyvä tasapaino ketjussa. Itse olen vastuuntuntoinen pelaaja molempiin suuntiin ja kahden luovan äijän kanssa pitää vaan huolehtia siitä, että on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Kiekko kyllä tulee lapaan. Nyt piti jättää maaleja varastoon loppukautta varten, Hirvonen naureskeli tuhlaamiaan paikkoja.

Laitahyökkääjän mukaan SaPKon minimitavoite cupissa oli mennä tältä kierrokselta jatkoon ja se toteutui.

Soila Puurtinen

Tatu Vihavaisen otteet syksyn peleissä lupaavat katsojille viihdyttäviä hetkiä syyskuun lopussa alkavassa Mestiksessä.
Tatu Vihavaisen otteet syksyn peleissä lupaavat katsojille viihdyttäviä hetkiä syyskuun lopussa alkavassa Mestiksessä.

Hirvosen lisäksi SaPKon tilastoihin saatiin kaksi muutakin uutta maalintekijää.

Puolustaja Tuomo Viitasalo teki 2—1-osuman Vihavaisen ja Keskilohkon taidokkaasta pohjustuksesta.

Ottelun voittomaaliksi jääneen 3—1-osuman laukoi Matias Lainion namupassista Even Myreng Kjellesvik. Norjalaispuolustaja on kärsinyt pikkuvammoista ja pelasi vasta ensimmäisen pelinsä.

Avauserässä hyvin luisteleva puolustaja oli aika ajoin vaikeuksissa kiekollisessa pelissä, mutta petrasi muun joukkueen tavoin tuntuvasti ottelun edetessä. Päätöserässä pahimman jännityksen purkauduttua norjalainen näytti myös osaavansa tehdä oikeita asioita kiekon kanssa.

Vihavainen ja Lainio veivät SaPKon 5—1-johtoon ennen kuin Jarkko Harjula purjehti koko kentän läpi viimeistelemään ottelun päätöslukemat.

SaPKon maalilla Oskari Salminen debytoi Talvisalossa ja jätti itsestään varsin pätevän kuvan.

Ottelun erikoisuus nähtiin avauserässä, kun SaPKo-kapteeni Juuso Forsström passitettiin suihkuun epäurheilijamaisesta käytöksestä. Tuomariston kanssa käydystä keskustelusta rapsahti jäähyjä peräti 30 minuutin edestä.

SaPKon seuraava vastustaja on selvillä viikonloppuna.

Soila Puurtinen

Pasi Räsänen, Mikko Kapanen ja Jari Laukkanen olivat saaneet SaPKon pelin paremmaksi verrattuna viime viikon Jokipojat-otteluihin.
Pasi Räsänen, Mikko Kapanen ja Jari Laukkanen olivat saaneet SaPKon pelin paremmaksi verrattuna viime viikon Jokipojat-otteluihin.

Näin pelattiin

1. erä: 5.42 0—1 Jussi Vikholm (Riku Korhonen), 13.46 1—1 Roope Hirvonen (Tino Sirén, Matias Rauvola), 18.23 2—1 Tuomo Viitasalo (Tatu Vihavainen, Henri Keskilohko).

2. erä: 38.55 3—1 Even Myreng Kjellesvik (Matias Lainio, Atte Karppinen).

3. erä: 47.05 4—1 Vihavainen (Matias Mutikainen, Myreng Kjellesvik), 54.13 5—1 Lainio (Bernard Isiguzo, Mutikainen), 58.42 5—2 Jarkko Harjula (Jere Kiviniemi).

Jäähyt: SaPKo 5x2 min=10 min, 10+20 min. Hokki 1x2 min=2 min.

Torjunnat: Oskari Salminen SaPKo 12+7+4=23, Teemu Seppänen Hokki 7+13+10=30.

Yleisöä: 519.