SaPKo palasi joulutauolta tehottomana ja virheitä tehden – IPK hyödynsi tylysti harvat maalipaikkansa

Pässipaidoilla on mahdollisuus pestä kasvonsa jo lauantaina, kun se matkustaa perjantaina Imatralla Ketterälle hävinneen Jokipoikien vieraaksi Joensuuhun.

Tuija Pauhu

IPK puolusti kaksi erää uhrautuvasti. Päätöserässä SaPKo ei saanut kunnon kirivaihetta päälle.
IPK puolusti kaksi erää uhrautuvasti. Päätöserässä SaPKo ei saanut kunnon kirivaihetta päälle.

Se oli taas sellainen peli. SaPKo loi maalintekopaikkoja liukuhihnalta, mutta kiekkoa ei tahdottu millään saada ohi IPK-maalivahti Aleksi Aution.

Kynsin hampain pudotuspelipaikasta taisteleva Iisalmen Peli-Karhut sen sijaan oli harvoissa paikoissaan huipputehokas ja vei tärkeät pisteet maalein 3—6 (0—1, 2—2, 1—3).

Lauantaina SaPKo matkustaa Joensuuhun Jokipoikien vieraaksi. Perjantaina ärjypaidat hävisivät viime hetken maaleilla Ketterälle.

Ottelun avausmaali syntyi yläsavolaisten ensimmäisellä laukauksella. Juuso Nevalaisen heppoinen rannesuupaisu reilun minuutin pelaamisen jälkeen upposi luvattoman helposti SaPKo-vahti Roope Urpolahden selän taakse.

Toisessa erässä tahti jatkui samanlaisena. SaPKo painosti, mutta IPK rankaisi. 0—2-osumassa kiekko pomppi sopivasti Urpolahden torjunnasta Valtteri Pihlajamäen ulottuville ja hyökkääjä sai tuulettaa uransa ensimmäistä mestismaalia. Tilannetta edelsi SaPKon huolimaton purkukiekko.

Lopulta kotijoukkueen yritys palkittiin, kun Henri Keskilohkon rannelaukaus painui ohi Aution.

Ylivoimallakin pässipaidat pääsivät kamppailussa maalia yrittämään, mutta lopputulos oli tuttua ja tehotonta kiekon siirtelyä.

Kun vieraat saivat paikan ylivoimalla, niin verkko heilui lähes välittömästi. Neliön keskelle unohdettu Pasi Kouvalainen sipaisi kiekon takanurkkaan ja tilanteeksi 1-3.

SaPKo tuli taas maalin päähän kun Matias Lainio laukoi tolppaan läpiajon päätteeksi, ja Toni Henttonen oli hereillä siivoten iisalmelaispuolustuksen näköpiiristään kadottaman kiekon verkon perille.

Päätöserän alkuun Autio antoi SaPKolle myöhäisen joululahjan. Henttosen omasta päädystä alivoimalla laukoma purkukiekko pomppi verkon perille ohi hölmistyneen maalivahdin. Vastaavia maaleja harvoin näkee.

Siihen kotijoukkueen ilonaiheet loppuivatkin. IPK pelasi ottelun parhaan eränsä ja teki kolme maalia.

Henttosen hyökkäyspäässä ottama kampitus oli kohtalokas. Janne Katosalmi ohjasi ensin kiekon jalallaan maaliin. Tuomaristo hylkäsi osuman videotarkastelun jälkeen.

Seuraava pyöritys tuottikin jo hyväksytyn osuman, kun Tatu Kokkola vei vieraat 3—4-johtoon.

Kauden aikana tutuksi tulleet SaPKo-puolustajien kömmähdykset jatkuivat ja sen seurauksena Katosalmi ujutti lopullisen niitin ohi Urpolahden. IPK:n viimeisen maalin laukoi Kokkola tyhjiin.

Tuija Pauhu

Henri Keskilohko laukoi kauden kolmannen osumansa, mutta se oli laiha lohtu.

Näin pelattiin

1. erä: 1.17 0—1 Juuso Nevalainen (Jussi Viitanen, Juha Virtanen).
2. erä: 23.51 0—2 Valtteri Pihlajamäki (Janne Pirttimäki, Tatu Kokkola), 24.46 1—2 Henri Keskilohko, 27.07 1—3 Pasi Kouva-lainen (Henri Fomin, Aleksi Hämä-
läinen) yv, 30.37 2—3 Toni Henttonen (Matias Lainio, Jarno Pavén).
3. erä: 41.10 3—3 Henttonen (Waltteri Ruuskanen, Teemu Lämsä) av, 49.48 3—4 Kokkola (Janne Katosalmi) yv, 57.34 3—5 Katosalmi tv., 59.57 3—6 Kokkola (Iiro Sulin) tv, tm.
Torjunnat: Roope Urpolahti SaPKo 4+5+12=21 , Aleksi Autio IPK 18+17+9=44
Yleisöä: 921.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Kommentoidut