TUTO-puolustaja ja SaPKon ex-kapteeni Anssi Virkki ei peru ämmälauma-puheitaan

Jykevän puolustajan mukaan jääkiekko on välillä tällaista. — Tunteet nousevat pintaan ja pelin jälkeen tulee tunnekuohussa sanottua asioita. Mutta osatotuus sanomisissani on. IPK-sarjassa nähtiin, että aika pehmeetä porukkaa siellä [SaPKossa] on, Virkki sanoo.

SaPKo ja TUTO ovat viime vuosina tarjonneet yleisölle tasaisia vääntöjä. Nykyisin TUTOssa pelaava Anssi Virkki on edustanut molempia seuroja.
SaPKo ja TUTO ovat viime vuosina tarjonneet yleisölle tasaisia vääntöjä. Nykyisin TUTOssa pelaava Anssi Virkki on edustanut molempia seuroja.

SaPKon välierävastustaja TUTOn luottopuolustaja Anssi Virkki heitti puita hehkuvaan playoff-kamiinaan jo runkosarjan päätöskohtaamisen jälkeen.

— Nätisti sanottuna melkonen ämmälauma se [SaPKo] on. Siellä hypitään ja pompitaan ja huudetaan ja penkin takana johdetaan sitä orkesteria. Se on ku sikaa teurastettais koko pelin ajan. Aika karmeeta menoa se on, pässipaitojen ex-kapteeni tykitti TUTOn jälkipeleissä.

Tiistaina mies seisoi kaksi viikkoa sitten lausumiensa sanojen takana.

— Tällaista tämä jääkiekko välillä on. Tunteet nousevat pintaan ja pelin jälkeen tulee tunnekuohussa sanottua asioita. Mutta osatotuus sanomisissani on. IPK-sarjassa nähtiin, että aika pehmeetä porukkaa siellä on.

Virkkiä ei jännitä tulla Talvisalon yleisön eteen.

— Jääkiekkoahan tämä vain on. Katsomossa ovat ainakin vanhempani, jotka eivät vihaa minua yli kaiken. Kyllähän jotkut ovat Savonlinnan suunnassa lopettaneet yhteydenpidon, mutta eiköhän tunteet kesään mennessä tasoitu, Virkki nauraa.

Runkosarjassa SaPKo oli neljästi parempi.

— Runkosarja heitetään nyt roskakoriin, mutta jotainhan se kertoo että otettiin turpaan. Kaikki pitää voittaa jossain vaiheessa jos mestariksi meinaa. Otetaan ne voitot SaPKosta nyt.

Parissa ottelussa mentiin lämpimissä tunnelmissa.

— Tuntuu, että meillä on jokaista joukkuetta vastaan jännitteitä. Mutta SaPKon kanssa on jotain ekstralatausta molemmin puolin. Se alkoi jo Suomen Cupin finaalista, josta me pokkasimme messinkiä.

SaPKoa Virkki kuitenkin kehuu tasaiseksi joukkueeksi, joka on valmis laittamaan kroppaa likoon.

— Ei SaPKo sattumalta tullut runkosarjassa toiseksi.

Omiensa materiaalia Virkki pitää laadukkaana.

— Meillä on neljä hyvää ketjua, jotka pystyvät tekemään tulosta. Ylivoma on myös ollut timanttista, vinkkaa Virkki, jonka arkeen kuuluu muutakin kuin jääkiekkoa.
Koulunkäynnin ohjaajan työn lisäksi ajatukset kiekosta pitää pois vuoden ikäinen tytär.

— Vuoden verran on vaipanvaihtoa treenattu ja hajuun alkaa tottua. Kyllä joukkueen bussissa haisee pahemmalle.