Peliitat uhitteli alussa, mutta ei pystynyt horjuttamaan SaPKoa

SaPKon Kasper Elo iski kauden avausosumansa Peliittojen verkkoon. Hyökkääjä on tehnyt kaikki mestismaalinsa Peliittoja vastaan.

Soila Puurtinen

Kasper Elokin sai maalitilinsä auki.
Kasper Elokin sai maalitilinsä auki.

SaPKon Kasper Elo tuntuu viihtyvän hyvin Heinolan jäähallissa ja peleissä Peliittoja vastaan.

Viime kaudella hän avasi maalitilinsä Peliittoja vastaan ja sama kaava toistui keskiviikkona. Elo on nyt tehnyt urallaan kolme maalia Mestiksessä ja kaikki Peliittojen verkkoon.

— Joskus pomppii ja joskus ei. Näköjään noita vastaan pomppii hyvin. Pitää jatkossa siirtää ne maalit muitakin vastaan, Elo naureskeli.

SaPKon voittoputki venyi neljän ottelun pituiseksi maalein 3—6 (2—2, 0—0, 1—4).

Elo on pelannut viime pelit pässipaitojen nelosketjun sentterinä, mutta Peliitat-otteluun valmennusjohto istutti sille tontille Porin Ässistä tulleen liigakonkari Juha Kiilholman.

Näin pitkähuiskea hyökkääjä pääsi näyttämään osaamistaan ykkösketjuun Mikko Lahtelan ja Niklas Salon rinnalle. Paikka oli tuttu harjoitusotteluista.

— Kiva pelata noiden kahden kanssa. Tuttuja kavereita entuudestaan. Vähän ajatukset menivät välillä eri urille, kun olen tottunut pelaamaan sentterinä. Mieluummin olisin sentteri, mutta ei laidassakaan valittamista ole.

Pitkä pelaamattomuus näkyi selvästi Kiilholman otteista. Muutamat välähdykset kuitenkin osoittivat, että taitoa ja malttia on. Myös aloituksissa hyökkääjä oli vahva.

— Kiilholma on joukkuepelaaja viimeisen päälle. Antaa hyviä vinkkejä meille nuoremmille, Elo kehui tulokasta.

SaPKon maalin suulla HIFK-laina Niilo Halonen teki debyyttinsä ja suoriutui kelvollisesti.

Peliitat tuli kamppailuun hurjalla sykkeellä ja SaPKo oli ensimmäiset viisi minuuttia pahoissa vaikeuksissa.

Kotijoukkueen avausmaalin SaPKo kuittasi ylivoimaosumalla ja olikin loppuajan hallitsevampi osapuoli. Peliittojen maalivahti Sami Väliharju oli kuitenkin erinomainen. Hän turhautti sapkolaishyökkääjät yksi toisensa jälkeen.

Tarvittiin kultakypärä Rasmus Hämäläisen taitoa, ennen kuin Väliharjun taika murtui. Komea viimeistely läpiajosta vei SaPKon 2—3-johtoon.

Matias Lainion 2—4-maali ei lannistanut kotijoukkuetta, vaan Peliitat pääsi vielä iholle kolme minuuttia ennen loppua, kun se onnistui taistelemaan kiekon SaPKo-maaliin Väliharjun seuratessa tilannetta vaihtoaitiosta.

Uhkapeli ei tuottanut yhtä maalia enempää, vaan Kiilholma ja Kasper Piitulainen laukoivat kiekot tyhjään Peliitta-maaliin.

SaPKolle tuli ottelussa myös murheita, kun puolustaja Jarno Pavén joutui jättämään pelin kesken toisessa erässä yläraajavamman vuoksi.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen kuvaili Peliittoja mielenkiintoiseksi joukkueeksi.

— Peliitat pelaa erilaista jääkiekkoa kuin muut tässä sarjassa. Omissa ei paljon viihdytä ja pitkillä harppuunahyökkäyksillä yritettiin saada reikiä meidän viisikkoon. Pelasimme kuitenkin hyvän vierasväännön.

Uusia pelaajia Räsänen kommentoi myös.

— Halonen jännitti aluksi, mutta pääsi hyvin peliin mukaan ja saimme hänestä hyviä kokemuksia jatkoa ajatellen. Kiilholmalla oli yksi treeni alla ja vähän emmittiin pelaako vielä tänään. Mutta päätettiin että mitä pikimmin toistoimiin sen parempi.

Pelicans-valmentaja Santeri Heiskanen sanoi omiensa pelanneen hyvin ensimmäiseen jäähyyn saakka.

— Sitten jänne loppui, SaPKo vei ja me vikistiin. SaPKossa tehdään voittavia asioita vaihto toisensa peerään. Siihen ei meidän pelaajat pysty. Ei pidä ihmetellä miksi SaPKo on hallitseva mestari.

Jarmo Pesonen

Jarmo Pesonen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.