KiPa haki Sotkamosta kaksi pistettä – Toisella jaksolla KiPa hurjasteli iskemällä kuusi juoksua toisen tasoittavallaan

Valentin Ikoselle ja Hannes Pekkiselle jatkosopimukset.

Timo Seppäläinen

Hannes Pekkinen jatkaa Kiteen Pallossa seuraavat kaksi vuotta.
Hannes Pekkinen jatkaa Kiteen Pallossa seuraavat kaksi vuotta.

Kiteen Pallo matkusti tiistain Superpesiskierroksella Sotkamoon kärkijoukkue Jymyn vieraaksi ja lähti kotimatkalle kaksi pistettä rikkaampana.

Avausjakso meni isännille 5–2, mutta toisella jaksolla KiPa intoutui hurjaan juoksutehtailuun iskemällä peräti kuusi juoksua toisen tasoittavallaan.

Iloittelun aloitti Elmeri Purmonen lyömällä kunnarin tyhjään kenttään. Harvemmin kotiutustehtäviin pääsevät Joni Lehikoinen ja Juhani Myyryläinen pääsivät hekin tuulettamaan onnistumisia mailan varressa.

Jymy ei ryöpytyksestä toipunut, vaan jakso KiPalle 2–6.

Supervuorossa Jesse Eskelinen pamautti kolmospuolelta läpi ja juoksutti Elmeri Purmosen kotiin ja kiersi itse kentän kunnarin arvoisesti. Sami Mikkolanaho kasvatti vielä eron kolmeen juoksuun.

Jymy tuli Antti Korhosen onnistumisella juoksun päähän, mutta ei enää lähemmäs.

KiPan ensi kauden superpesisjoukkueen rakennustyö on hyvällä mallilla.

Lauantaina nimensä sopimuspaperiin laittoi joukkueen kapteeni Valentin Ikonen ja maanantaina seura julkaisi Hannes Pekkisen jatkosopimuksen.

Kolmatta kauttaan Kiteellä pelaava ja vuoden jatkosopimuksen tehnyt Ikonen on noussut kohisten kohti sarjan kärkikotiuttajien joukkoa.

– Valentin on yksi isoimmista palasista tässä vahvasti kohti kärkeä pyrkivässä joukkueessa, Pasi Varonen kommentoi seuran tiedotteessa.

Ikonen on viihtynyt Kiteellä erittäin hyvin ja näkee KiPan tulevaisuuden valoisana.

– Erityisesti minua kiinnosti nuori ja lahjakas joukkue, jolla on mahdollisuus menestyä lähitulevaisuudessa, kuten jo tämä kausi on osoittanut.

24-vuotiaan Ikosen mielestä Kitee on hyvä paikka pesäpalloilijalle.

– Pesis kiinnostaa ihmisiä ja muutenkin niin paikkakunnalla kuin seurassakin on hyvä pöhinä päällä, Ikonen avaa syitä jatkosopimukselleen.

21-vuotias Pekkinen on KiPan oma kasvatti ja pelaa jo seitsemättä kauttaan Superpesiksessä.

– Hannes on kiteeläisyyden keskeinen hahmo ja pelillisesti yksi kulmakivistämme. Ura on hyvässä nousussa kohti huippua ja uskomme, että todellinen huipputaso löytyy seuraavan kahden vuoden aikana, Mikko Varonen kommentoi tärkeää jatkosopimusta.

Pekkisellä on selkeät visiot siitä, mihin suuntaan hän haluaa olla KiPaa viemässä.

– Halusin jatkaa seurassa, jossa on kova draivi päällä ja olla omalla panoksellani mukana nostamassa KiPan takaisin huipulle, Hannes avaa syitä jatkoonsa Kiteellä.

Ikosen ja Pekkisen lisäksi sopimuksen ensi kaudeksi ovat tehneet Jesse Eskelinen, Kasperi Kaksonen, Joni Lehikoinen, Elmeri Purmonen, Miika Timonen, Samu-Kalle Varonen ja Lassi Vasarainen.