STPS lähtee sarjakauteen viime kautta valmiimpana ja parempana, uskoo valmentaja Tuomas Silvennoinen

Kolmosen sarjakausi alkaa lauantaina Talvisalon Kesämaa-areenalla Lappeenrannan Virkyä vastaan.

Timo Seppäläinen

Antti Pulkkinen (vas.) on jälleen yksi STPS:n pelin kulmakivistä. Valtteri Similä tuo myös tarvittavaa kokemusta keltamustiin.
Antti Pulkkinen (vas.) on jälleen yksi STPS:n pelin kulmakivistä. Valtteri Similä tuo myös tarvittavaa kokemusta keltamustiin.

STPS on jalkapallon Kaakon Kolmosen vakiokalustoa. Keltamustat pelasivat 1970-luvulla muutaman kauden Kakkosessa ja kesällä 1977 joukkue kamppaili KTP:n kanssa jopa noususta I-divisioonaan, mutta kotkalaiset vetivät siinä taistossa pidemmän korren.

1990-luvulla FC Savonlinna teki pikavisiitin Kakkoseen, mutta muuten Kolmonen on ollut savonlinnalaisen edustusjalkapallon taso.

Lauantaina alkavalla kaudella savonlinnalaisjoukkue lähtee tavoittelemaan sarjan kärkisijoja, mutta noususta ei ainakaan isoon ääneen julkisuuteen huudella.
Viime kauden viides sija oli pettymys ja siitä on ainakin tarkoitus panna paremmaksi.

— Kauden tavoite asetetaan lauantaisen avausottelun jälkeen, kun saadaan koko porukka kasaan, sanoo neljännen kautensa valmentajana aloittava Tuomas Silvennoinen.

Silvennoinen on tapansa mukaan maltillinen ja harkitsevainen lausunnoissaan.

— Hyvä porukka meillä on ja olemme valmiimpia kuin vuosi sitten. Ja paremmassa kunnossa. Joukkueeseen on tullut uusia pelaajia, joiden avulla pystymme jalostamaan pelaamistamme. Jokaista peliä lähdemme voittamaan.

Silvennoinen uskoo, että kesän aikana viheriöllä nähdään parempi STPS kuin viime kaudella.

Kentälle paluun tekevä ja samalla joukkueen rakennuksesta vastannut Juuso Kautonen kaipaa joukkueeseen takuuvarmaa 15—20 maalia kaudessa tekevää pelaajaa.

Huolenaiheena valmentajalla on harjoituspelien ja ison kentän treenien vähyys johtuen pitkittyneestä talvesta ja Savonlinnan harjoitusolosuhteista sekä muutamat loukkaantumiset. Muun muassa Teemu Pulkkinen on sivussa ja Kautosen paluu pelikentille siirtyy ainakin viikolla.

— Kuusi peliä menee ennen kuin homma lähtee kunnolla toimimaan, Silvennoinen ennakoi sarjan alkua STPS:n kannalta.

Kauden avaukset ovatkin olleet STPS:lle hankalia parina edellisenä vuonna. Joukkue on menettänyt pisteitä ennalta arvioiden heikompia joukkueita vastaan ja kärki on ennättänyt karata liian kauaksi sarjan alkuvaiheessa. STPS on perinteisesti pelannut parhaat pelinsä syksyllä.

Silvennoinen arvioi Kakkosesta pudonneen Kouvolan Susien olevan vahva joukkue tähän sarjaan. Toinen putoaja Kultsu sen sijaan on mysteeri.

— Mikkelin SavU on aina hyvä ja Haminakin on vahvistunut tosi paljon. Ei tässä lohkossa oikeastaan ole yhtään heikkoa lenkkiä. Sarjanousija Union Plaanillakin on hyvä joukkue.

STPS-kapteeni Marko Huttu on samoilla linjoilla valmennuksen kanssa.

— Viime kauden aikana nuoret pelaajat kasvoivat miehiksi ja ovat nyt entistä valmiimpia ottamaan isompaa vastuuta. Sitten on meitä kokeneempia edelleen mukana, joten ihan positiivisin mielin ja luottavaisena kauteen voimme lähteä, 33-vuotias Huttu sanoo.

Kaksi viimeistä treenipeliä näyttivät kokeneelle pelimiehelle, että perustasapaino joukkueella on kunnossa.

— Pelaajat tietävät mitä kentällä pitää tehdä. Toteutus onkin sitten eri juttu, Huttu naurahtaa ja sanoo odottavansa innolla sarja-avausta.

— Avauspeli ja viimeinen peli ovat kauden parhaat matsit. Tosipelien takia täällä jaksaa mukana pyöriä. Koko viikon ajan jännittää.

STPS—Virky, Lappeenranta, jalkapallon Kolmosen sarja-avaus lauantaina Talvisalon Kesämaa-areenalla klo 15.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset