SaPKo B aloittaa lauantaina Mestis-paikan tavoittelun — Tavoitteeseen halutaan päästä pelaamalla raikasta jääkiekkoa

SaPKolla on viime vuosiin verrattuna harvinaisen laaja kokoonpano B-nuorten ikäluokassa. Kenttäpelaajia on peräti 28 ja maalivahtejakin kolme. Vuonna 2001 ja 2002 syntyneiden lisäksi ryhmässä on kolme 2003 syntynyttä.

Timo Seppäläinen

SaPKon B-nuorten kapteeni Veikka Paajasen mukaan pelipaikoista käydään joukkueen sisällä kovaa kilpailua. Kiintiöpaikkaa kokoonpanoon ei ole kuulemma edes kapteenilla.

SaPKon B-nuorten palaverissa kauden ensimmäisen tavoitteen asettelu oli yksiselitteinen: karsinnasta on raivattava tie Mestikseen. Se kelpasi myös valmennusjohdolle.

— Odotimme, että Mestiksen pitääkin olla tavoitteena. Se on kova tavoite, mutta sitä kohti mennään, vastuuvalmentaja Mika Kilpeläinen sanoo.

Lauantaina alkavien karsintojen lohkovoittajille avautuu paikka B-nuorten SM-alempaan jatkosarjaan. Miksei sitä laitettu tavoitteeksi?

— Mestis-paikka on realistisempi saavuttaa, perusteli uunituore kapteeni Veikka Paajanen, mutta jatkoi, että jääminen seitsemän joukkueen lohkossa kahden viimeisen joukkoon ja joutuminen Suomi-sarjaan olisi sen sijaan kova pettymys.

Kilpeläisen mukaan lohkovoitto olisi iso yllätys, mutta jos sellainen tulee, niin sekin otetaan vastaan.

SaPKolla jalkeilla hyvä joukkue

SaPKolla on valmentajan mukaan jalkeilla hyvä joukkue.

— Pojat uskovat itseensä ja ovat valmiita tekemään kovasti töitä tavoitteen saavuttamiseksi. Meillä on paljon pelaajia, joilla on tavoitteita tässä lajissa ja halua kopaista mihin asti eväät riittävät.

Tulevista vastustajista on vähän ennakkotietoa, vaikka esimerkiksi Ketterän ja IPK/KalPan kanssa harjoitusotteluja on väännetty. Sekä voitot että tappio on koettu.

SaPKolla on viime vuosiin verrattuna harvinaisen laaja kokoonpano B-nuorten ikäluokassa. Kenttäpelaajia on peräti 28 ja maalivahtejakin kolme. Vuonna 2001 ja 2002 syntyneiden lisäksi ryhmässä on kolme 2003 syntynyttä.

— Sen vuoksi pelasimme viisitoista harjoitusottelua, että saimme kaikille pelejä ja näyttöpaikkoja. 

— Määrään pitää olla tyytyväinen, mutta samalla voi tuntea myös hieman ylpeyttäkin, että oman kylän pojista saadaan tässä ikäluokassa noin iso joukkue.  Varmaan jotain on jossain vaiheessa tehty oikein, että homma on saatu pidettyä mielekkäänä ja pojat mukana toiminnassa, Kilpeläinen sanoo.

Oskari Myllys tavoittelee pelipaikkaa A-nuorten joukkueesta, mutta Kilpeläisen mukaan on mahdollista, että hän pelaa myös B:n pelejä kauden aikana.

Aktiivista ja rohkeaa lätkää

Joukkueen rungon muodostavat viime kaudella C-nuorten Mestiksessä pronssia Kilpeläisen valmennuksessa voittaneen joukkueen pelaajat. Viime kaudella B-nuorten Suomi-sarjaa pelanneita poikia on mukana kymmenkunta.

Valmentajan mukaan SaPKo pyrkii pelaamaan aktiivisesti ja rohkeasti.

— Pelaajien pitää uskaltaa, eikä pelätä virheitä. Niitä tulee jokaiselle, ja niistä voi oppia. Raikkaus on sana, jota käytetään nykyisin paljon. Sellaista raikasta jääkiekkoa mekin tulemme pelaamaan.

Paajasen mukaan SaPKon vahvuuksia ovat hyökkäyspelaaminen ja aktiivisuus.

Nuori mies on joukkueen valinta kapteeniksi. Viime vuonna hän oli varakapteeni.

— Kapteenin pitää näyttää esimerkkiä kentällä ja kentän ulkopuolella. Kyllä minä omasta mielestäni olen kapteeniainesta, hyökkääjä sanoo.

Paajanen uskoo, että kovimmat vastustajat karsintalohkossa tulevat naapurikaupungeista eli Mikkelistä ja Joensuusta.

SaPKo aloittaa karsintaurakan lauantaina Jyväskylässä Diskosta vastaan.

SaPKo B

Maalivahdit: Ilari Ruuskanen, Jerry Muuruvirta, Hugo Tuovinen

Puolustajat: Mikko Eronen, Gleb Savelyev, Joona Kontio, Jaani Karjalainen, Axel Imponen, Veeti Kilpeläinen, Daniel Björkman, Samuli Mutikainen, Veeti Karjalainen

Hyökkääjät: Leevi Kokkonen, Lari Naukkarinen, Jesse Lehmusoksa, Elmo Pietarinen, Vili Kettunen, Hessu Malmstedt, Veikka Paajanen, Samuli Niskanen, Simo Auvinen, Oskar Myllys, Miro Sairanen, Olli Heikkonen, Topias Saramäki, Olli Ikonen, Jeppe Malmstedt, Veeti Pekkala, Luukas Laiho, Miki Kukkonen, Juuso Rouhiainen.

Valmentajat: Mika Kilpeläinen, Timo Paajanen, Ari Karjalainen

Huoltajat: Pasi Naukkarinen, Kimmo Laiho

Joukkueenjohtaja: Maisa Riitala-Kontio


B-nuorten Mestiksen karsinta

Joukkueet: Diskos, IPK/KalPa, Ketterä, Jokipojat, Jukurit, SaPKo, Titaanit

Karsintasarjassa pelaa 28 joukkuetta neljässä seitsemän joukkueen lohkoissa.

Lohkovoittajat B-nuorten SM-alempaan jatkosarjaan. Karsintalohkojen sijoille 2—5 sijoittuneet B-nuorten Mestikseen. Loput kahdeksan joukkuetta jatkavat B-nuorten Suomi-sarjaan.

Mestiksessä pelataan kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa kaksinkertainen sarja. Lohkojen kaksi parasta pelaavat Final Four -lopputurnauksen.