Savonlinnan Moinsalmentien onnettomuudessa loukkaantunut lenkkeilijä oli kilpakävelijä Tiia Kuikka

Naisten 50 kilometrin kävelyn Suomen ennätyksen haltija sai törmäyksessä vammoja ainakin päähänsä.

Timo Seppäläinen

Kilpakävelijä Tiia Kuikka oli harjoituslenkillä, kun henkilöauto törmäsi häneen suojatiellä Moinsalmentien ja Tekniikkatien risteyksessä lauantaina. Arkistokuva.
Kilpakävelijä Tiia Kuikka oli harjoituslenkillä, kun henkilöauto törmäsi häneen suojatiellä Moinsalmentien ja Tekniikkatien risteyksessä lauantaina. Arkistokuva.

Savonlinnassa lauantaina autoilijan töytäisemäksi joutunut oli kilpakävelijä Tiia Kuikka. Hän oli harjoituslenkillä, kun henkilöauto törmäsi häneen suojatiellä Moinsalmentien ja Tekniikkatien risteyksessä.

Onnettomuus tapahtui, kun autoilija oli ajamassa Moinsalmentietä Tanhuvaaran suuntaan jajalankulkija tuli suojatielle. Vuonna 1936 syntynyt savonlinnalaismies ei ehtinyt jarruttaa, vaan törmäsi jalankulkijaan. Kuikka sai törmäyksessä vammoja ainakin päähänsä, ja hänet kuljetettiin hoitoon ja tutkimuksiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Onnettomuuden jälkeen Kuikka on ollut hoidettavana Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Kuikan toipumisesta tiedotetaan myöhemmin. Kävelijän vanhemmat eivät halua kommentoida tapahtunutta.

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava Tiia Kuikka, 24, on naisten 50 kilometrin kävelyn Suomen ennätyksen haltija. Hän edusti Suomea vuosi sitten Berliinin EM-kisoissa ja oli mukana syksyn MM-kisoissa Dohassa, mutta ei sairastumisen takia voinut kilpailla.

Poliisi pyytää mahdollisia silminnäkijähavaintoja osallisten liikkumisesta ennen törmäystä ja itse törmäyksestä. Vihjeet voi kertoa Itä-Suomen poliisilaitoksen vihjepuhelimeen: 0295 415 232 tai Savonlinnan poliisiaseman palvelupäivystykseen: 0295 415 400.