Kokkolassa luotetaan savonlinnalaiseen valmennusosaamiseen — Janne Tuunanen jatkaa Mestiksen sarjakärkenä olevan Hermeksen päävalmentajana myös ensi kaudella

Janne Tuunasen keväällä 2018 tehdyssä sopimuksessa oli Hermeksen optio, joka nyt käytettiin. Näin ollen 37-vuotias SaPKo-kasvatti pysyy Kokkolassa ainakin kevääseen 2020 saakka.

Soila Puurtinen

Janne Tuunanen on tehnyt Hermeksen peräsimessä erinomaista työtä, sillä joukkue on ollut Mestiksen parhaimmistoa läpi kauden. Joukkue on tällä hetkellä sarjataulukon piikkipaikalla tasapistein LeKin kanssa.

Savonlinnalaislähtöinen Janne Tuunanen jatkaa Mestiksen kärkijoukkueen Kokkolan Hermeksen päävalmentajana myös seuraavalla kaudella.

Keväällä 2018 tehdyssä sopimuksessa oli seuran optio, joka nyt käytettiin. Näin ollen 37-vuotias SaPKo-kasvatti pysyy Kokkolassa ainakin kevääseen 2020 saakka.

— Tavoitteemme arjessa ja peleissä ovat täyttyneet, jonka lisäksi olemme edelleen saaneet vietyä askeleen eteenpäin meidän ykkösarvoamme eli urheilullisuutta. Alakerrassa on nyt joukko urheilijoita, joilla on sama päämäärä ja se näkyy arjessa ja tuloksessa. Kiitos siitä kuuluu päävalmentajan lisäksi myös muulle valmennustiimille sekä joukkueenjohdolle ja huollolle, Hermeksen urheilujohtaja Pasi Tuukkanen kommentoi sopimusta.

Savonlinnassa lajin peruskoulun käynyt Tuunanen on tehnyt aiemmin menestyksekkäästi työtä muun muassa pääkaupunkiseudun suurseuroissa Espoon Bluesissa ja Helsingin Jokereissa.

Bluesin C-nuoret voittivat Suomen mestaruuden Tuunasen ollessa apuvalmentajana kaudella 2010—2011 ja päävalmentajana 2011—2012. Kaudella 2012—2013 Tuunasen B-nuoret voittivat SM-hopeaa.

Tuon jälkeen Tuunanen siirtyi Jokereiden juniorijoukkueiden valmentajaksi. Ensin hän toimi B-nuorten päävalmentajana, sitten A-nuorten apuvalmentajana ja toissa kaudella A-nuorten päävalmentajana.

Tuunanen on SaPKon oma kasvatti ja pelasi viimeistä kautta lukuunottamassa pässipaidoissa. Pelaajaura päättyi HeKissä 2005—06.

Mestis siirtyi lauantain kierroksen jälkeen maaottelutauolle, ja palaa tositoimiiin 13. helmikuuta.