SaPKon B-junnuilla viikonloppuna kaksiosainen Etelä-Savon kiekkoderby Mikkelin Jukureiden kanssa

SaPKon A-nuorten vastustajaksi lauantaina Mestiksen alkusarjassa tulee kärkijoukkue Karhu-Kissat.

Soila Puurtinen

Menevätkö valmentaja Juho Nykäsen opit perille, kun SaPKo haastaa lauantaina kotijäällään Karhu-Kissat Nuorten Mestiksen alkusarjassa.
Menevätkö valmentaja Juho Nykäsen opit perille, kun SaPKo haastaa lauantaina kotijäällään Karhu-Kissat Nuorten Mestiksen alkusarjassa.

SaPKon B-nuoret jatkavat Mestiksen karsintaa viikonloppuna kahdella mielenkiintoisella kamppailulla.

Lauantaina Talvisalossa vastaan tulee Mikkelin Jukurit ja sunnuntaina Etelä-Savon herkullisen derbyn kakkososaa maistellaan Mikkelin Kalevankankaalla.

SaPKo on karsintalohkossaan toisena, tasapisteissä kärjessä olevan Joensuun Jokipoikien kanssa. Jukurit on iskuetäisyydellä kolmantena kolmen pisteen päässä.

— Tarkoitus on petrata huomattavasti viime viikonlopusta. Sitä varten on harjoiteltu tällä viikolla hyvin ja tänään vielä viimeistellään joukkue iskukykyiseksi, SaPKon valmentaja Mika Kilpeläinen sanoi perjantai-iltana.

Kilpeläinen odottaa suojateiltaan raikasta tekemistä ja uskoo, että Jukurit toimii joukkueelle hyvänä sytyttäjänä.

— Lyödään kaikki likoon ja toivotaan, että saadaan halli täyteen katsojia, valmentaja veisteli.

Molemmat ovat pelanneet viisi ottelua ja tehneet niissä 34 maalia, joten hyökkäystehoissa liikutaan samanlaisissa lukemissa.

Puolustus sen sijaan on ollut mikkeliläisillä huomattavasti pitävämpi. Kiekko on saatu sen maaliin vain yhdeksän kertaa, kun SaPKolle on tehty peräti 23 osumaa.

SaPKon pistehai on Luukas Laiho tehoin 6+9.

Epästadilainen Karhu-Kissat tulee Talvisaloon

B-nuorten kamppailun tauottua Talvisalon areenalle luistelevat A-nuoret pelaamaan Mestiksen alkusarjaa. SaPKon vastustajaksi tulee sarjaa johtava Karhu-Kissat. Kuuden ottelun jälkeen helsinkiläisten tiliä rasittaa ainoastaan yksi jatkoaikatappio.

— Hyvä tason mittari meille ja kaikki laitetaan peliin ja voittoa tietenkin haetaan, SaPKon valmentaja Juho Nykänen linjaa.

Pikkupässeille ylimääräistä harmia on tuottanut puolustajien loukkaantumissuma.

—  Vähän jo helpottaa, kun muutama pakki on saatu pois telakalta.

Nykäsellä on hyvin tiedossa minkälainen vastustaja nuori, SM-sarjataustainen Karhu-Kissat on.

— Valmentajan [Sami Kaartinen] hyvin tuntien saamme vastaamme hyvin kiekossa pysyvän ja taitavan joukkueen. Siinä mielessä Karhu-Kissat on vähän epästadilainen. Henkinen sodankäynti tähän otteluun on aloitettu jo heinäkuussa, viittaa Nykänen hänen ja kurssikaverinsa Kaartisen taustoihin.

Omiltaan Nykänen peräänkuuluttaa viisikon tiiviyttä ja yhtäaikaista tekemistä.

— Tavoitteen saavuttamista helpottaa se, että nyt puolustajina ovat puolustajat, eivätkä hyökkääjät niin kuin viime viikonloppuna.

SaPKo—Jukurit, B-nuorten Mestis-karsintaa Talvisalon Mediatili-areenalla lauantaina klo 12.00.

SaPKo—Karhu-Kissat, Nuorten Mestiksen alkusarjaa Talvisalon Mediatili-areenalla lauantaina klo 15.00.

Uusimmat uutiset