Katso video: Talvisalon jäähallin vanha jäänhoitokone löysi uuden kodin Haukiniemessä

Torstaina Kellarpellon kentän vieressä olevasta hallista kaivettiin esille Talvisalon jäähallin vanha jäänhoitokone, joka pääsi eläkkeelle vuonna 2011. Nyt kone oli matkalla uuteen kotiin Savonlinnan Haukiniemen Hakan käyttöön.

Tuija Pauhu

Talvisalon jäähallin vanha jäänhoitokone lähti kohti uutta kotiaan Savonlinnan Haukiniemelle Jussi Pesosen traktorin peräkärrissä.
Talvisalon jäähallin vanha jäänhoitokone lähti kohti uutta kotiaan Savonlinnan Haukiniemelle Jussi Pesosen traktorin peräkärrissä.

Torstaina Kellarpellon kentän vieressä olevasta säilytyshallista kaivettiin esille Talvisalon jäähallin vanha jäänhoitokone, joka pääsi eläkkeelle vuonna 2011. Nyt kone oli matkalla uuteen kotiin Savonlinnan Haukiniemeen Haukiniemen Hakan käyttöön.
Seuran puheenjohtaja Olli Loikkanen kertoo koneen hankkimisen lähteneen liikkeelle puoliksi leikillä.
— Kävin kerran hallilta hakemassa tarvikkeita kaukalon hoitoon, ja heitin huvikseni, että teillähän on täällä kaksi jäänhoitokonetta. Sieltä todettiin, että onhan tämä vanha joutavana ja käskettiin soittaa Rädyn Simolle, Loikkanen kertaa.
Käytännön asioista päästiin sopimukseen, ja niinpä jäänhoitokone päätettiin siirtää uuteen kotiin. Kone palvelee jatkossa Haukiniemen kaukalon käyttäjiä. Loikkanen kertoo laskeskelleensa, että talkootyöllä kentän kunnossapitoon viime talvena kului noin 450 tuntia. Tuolla työmäärällä kaukalo saatiin pidettyä luistelukunnossa peräti viisi kuukautta.
— Kun on vähän porukkaa tekemässä, niin kyllä koneesta tulee olemaan todella suuri apu jään kunnossapitoon.
Haukiniemen kenttä oli koko talven ajan ahkerassa käytössä, kun lapset käyttivät sitä päivisin ja aikuiset iltaisin.
— Tällä kaudella meillä kävi luistelijoita aina kaupungista saakka, Loikkanen kertoo.
Jäänhoitokone oli seissyt Kellarpellon hallissa jo useamman vuoden ajan, ja ensimmäiseksi jouduttiinkin jännittämään koneen käynnistymistä. Bensan vaihdon ja tulppien tarkistamisen jälkeen kone kuitenkin heräsi henkiin varsin helposti.
— Yllättävän vähällä pääsimme. Nyt laitamme koneen traktorin kyytiin, viemme Haukiniemelle ja huolletaan vielä lisää.

Täsmennetty Haukiniemen sijapäätteitä paikkakunnalla käytettävään muotoon 21.4. kello 8.45.

Kaisaliisa Kontiainen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.