Karppinen Kempeleestä aloitti SaPKon maalikarkelot - IPK:n pistetili on edelleen avaamatta

SaPKon ykkösketju oli tehokas iskemällä kolme osumaa. Maalilla Nico Vikstén esitti varmoja otteita.

Tuija Pauhu

Atte Karppinen avasi lauantai-illan maalikarkelot.
Atte Karppinen avasi lauantai-illan maalikarkelot.

SaPKo jatkoi Iisalmen Peli-Karhujen synkkää syystaivalta lauantai-iltana Talvisalossa.

Jos oli pässipaidoilla vaikeaa maalinteon kanssa keskiviikkona Rovaniemellä, niin kotijäällä ketsuppipullo aukesi kunnolla. IPK passitettiin kotimatkalle 7-2-tappio niskassaan.

SaPKo oli avauserässä vakuuttava ja nakutteli hallinnan ohessa kaksi maalia.

Atte Karppinen avasi maalitilinsä Mestiksessä. Läpiajon ensimmäisen yrityksen torjui IPK-maalivahti Elmeri Metsävainio, mutta Karppinen iski paluukiekon varmasti verkkoon.

2-0-osuma syntyi ylivoimalla kun Joni Seinelä päätti Joonas Toivasen ja Henri Keskilohkon syöttöketjun suoralla laukauksella verkon perille. Tuuletus näytti, että Seinelän hartioilta poistui sinne istumaan jäänyt apina.

Toisen erän IPK aloitti ryminällä ja kertaalleen kiekko menikin jo ohi SaPKo-vahti Nico Viksténin, mutta tolppa pelasti pässipaidat takaiskulta. IPK tuhri toisenkin avopaikan, ennen kuin Matias Lainio ujutti etukulmasta 3-1-osuman.

Maalinjälkeinen vaihto oli SaPKolle vaikea. IPK rakenteli jälleen huippuluokan maalipaikan, mutta Vikstén venytti itsensä loistavasti kiekon eteen. "Mitä täällä tapahtuu", ihmetteli SaPKon toimitusjohtaja Petri Karppanenkin veskarin huipputorjuntaa.

Päätöserään kotijoukkue sai unelmastartin. Mikko Lahtela nosti avausvaihdossa 4-1-osuman kauniisti ylänurkkaan ja tovia myöhemmin pirteästi pelannut kolmosketju värkkäsi komean osuman. 5-1-maalin viimeisteli Eetu-Santeri Koivunen Matias Rauvolan ja ensimmäisen Mestis-pelinsä pelanneen Sami Aksilan esityöstä.

Maalin jälkeen IPK-valmentaja Janne Sinkkonen herätteli joukkuetta aikalisällä. Se ei heti auttanut, vaan IPK-puolustus joutui rikkomaan Lainiota rankkarin arvoisesti. Hyökkääjän veivaukset eivät kuitenkaan riittäneet viemään kiekkoa maaliin asti.

SaPKo pääsi erässä toisenkin kerran yrittämään maalia rankkarista. Atte Karppinenkaan ei saanut harhautettua Metsävainiota.

6-1-maalin laukoi Toni Henttonen suoraan Jaakko Lantan puhtaasta aloitusvoitosta. 

IPK:n lohdutusmaalin jälkeen Julius Marva viimeisteli loppulukemat päätösminuutilla.