Katsojalle kaksi lentopallopeliä yhden hinnalla – East Volley ja Pielaveden Sampo kamppailevat 1-sarjapisteiden lisäksi paikasta Suomen cupin toiselle kierrokselle

Savonlinnan liikuntahallissa joka toinen penkkirivi jätetään tyhjäksi, jotta turvavälit saadaan säilytettyä. Kasvomaskeja on myös jaossa niitä haluaville.

Soila Puurtinen

Viime kaudella East Volley kukisti Pielaveden Sampon kotonaan 3-0. Palloa lyövä Ilkka Sairanen ja Jaakko Hakulinen (7) ovat edelleen mukana savonlinnalaisjoukkueen kokoonpanossa, mutta Teemu Silventoinen (8) ja Tuomas Tervonen (6) eivät.
Viime kaudella East Volley kukisti Pielaveden Sampon kotonaan 3-0. Palloa lyövä Ilkka Sairanen ja Jaakko Hakulinen (7) ovat edelleen mukana savonlinnalaisjoukkueen kokoonpanossa, mutta Teemu Silventoinen (8) ja Tuomas Tervonen (6) eivät.

Yleisö näkee lauantaina Savonlinnan liikuntahallissa kaksi lentopallo-ottelua yhden hinnalla.

East Volley ja Pielaveden Sampo kamppailevat 1-sarjapisteiden lisäksi paikasta Suomen cupin toiselle kierrokselle.

Tänä vuonna Suomen cup pelataan ainoastaan liiga- ja 1-sarjajoukkueiden kesken.

Cupin ensimmäisellä kierroksella toisensa kohtaa kymmenen 1-sarjajoukkuetta. Kuortaneen urheiluopiston Murikat sai vapaalipun toiselle kierrokselle.

East–Sampo-ottelun voittaja kohtaa toisella kierroksella voittajan otteluparista Lempo-Volley–PäLu.

Kolmannella kierroksella vastus kovenee liigajoukkueiden tullessa mukaan. Jos East Volley on sinne asti tiensä selvittänyt, tulee vastustajaksi joko VaLePa tai Etta.

Kun pelaajat taistelevat kentällä pisteistä, käy seuraväki omaa taistoaan koronamörköä vastaan.

– Kyllähän se pelottelee ja aikamoisia järjestelyjä olemme joutuneet turvallisen ottelutapahtuman aikaansaamiseksi tekemään, sanoo East Volleyn GM Tero Kautonen.

Liikuntahallissa joka toinen penkkirivi jätetään tyhjäksi, jotta turvavälit saadaan säilytettyä. Kasvomaskeja on myös jaossa niitä haluaville.

Katsojia ohjataan halliin sisään useammasta ovesta kuin vain pääovesta.

– Näillä toimilla pitäisi saada 200 katsojaa lehtereille mahtumaan. Kautonen laskee.

Viime kaudella Sampo-ottelussa oli kolmisensataa katsojaa.

Kautonen toivoo, että yleisö noudattaisi ohjeita ja pitäisi itse huolen turvaväleistä ja kasvomaskien käytöstä.

Vastustajaksi tuleva Sampo avasi kautensa niukalla 3–2-kotivoitolla 1-sarjan tulokkaasta Pälkäneen Lukosta, jonka passarina peliä pyörittää Eastin kasvatti Jere Puolakka.

Sampoa valmentaa Sergei Ivanov, joka on savonlinnalaisille tuttu mies pelattuaan takavuosina liigaa East Volleyn riveissä.

Pielavetisten peliä pyörittää 17-vuotias passarilupaus Ilja Ivanov, joka teki tammikuussa 16-vuotiaana liigadebyyttinsä Savo Volleyssa.

Tälläkin kaudella Ivanov kävi jo haistelemassa liigailmapiiriä kun Savo Volley kukisti avauskierroksella PerPon.

East totutteli viime kaudesta rajusti uudistuneella, mutta paljon tuttuja pelaajia sisältävällä kokoonpanolla 1-sarja-arkeen kahdella vierasottelulla.

Puhtaat 3–0-tappiot tulivat sekä Lempäälästä että Karhulasta.

Kautonen näki otteissa sekä hyvää että huonoa.

– Lempäälässä ensimmäinen ja kolmas erä olivat oikeinkin mallikasta tekemistä meiltä. Karhulassa taas meidän torjunta ja puolustus oli hukassa KaVen nopean laitatempon kanssa, GM analysoi.

Avauspelien aikana lievää loukkaantumista kotonaan parannellut yleispelaaja Ilkka Sairanen on Kautosen arvion mukaan suurella todennäköisyydellä mukana lauantain ottelussa ja tuo kaivattua kokemusta nuoreen joukkueeseen.

East Volley–Pielaveden Sampo, lentopallon miesten 1-sarjan ja Suomen cupin ottelu Savonlinnan liikuntahallissa lauantaina 10.10. klo 14.