SaPKolle nihkeä voitto jumbo-KooVeesta — Tatu Vihavainen nousi lopulta konnasta sankariksi

SaPKolle puolentoista viikon maaottelutauko näyttäisi tulevan sopivaan saumaan. Joukkueen peli on kovin keskeneräistä ja sairastuvalla on tungosta.

Tuija Pauhu

Joonas Toivanenkin (vas.) sai maalihanansa auki perjantaina.
Joonas Toivanenkin (vas.) sai maalihanansa auki perjantaina.

SaPKo venytti sarjanousija-KooVeen perättäisten tappioiden määrän jo kahdeksaan, mutta järin ylpeä ei pässilauma voi perjantaiseen esitykseensä olla, vaikka pisteet Savonlinnaan maalein 4—2 (1—1, 1—0, 2—1) jäivätkin.

Kapteeni Juuso Forsström lupasi viikko sitten TuTolle kärsityn kotitappion jälkeen, että ensi kerralla yleisö saa nähtäväkseen paremman SaPKon. Valitettavasti näin ei kuitenkaan käynyt.

Varsinkin ottelun avauserässä SaPKo oli helisemässä nälkäisten tamperelaisten kanssa. Roope Urpolahden hyvät otteet SaPKo-maalilla pelastivat kotijoukkueen pahemmalta häpeältä. SaPKolla oli suuren suuria vaikeuksia murtaa tamperelaisten keskikentän sumppua ja peli meni kiekon tuloksettomaksi kuskaamiseksi.

Forsström näytti joukoilleen hyvää esimerkkiä ja alusti pätevästi Atte Karppisen ohjaaman avausmaalin.

Erän lopulla nähtiin taas viime peleistä tutuksi tullut puolustuspään hassi. SaPKo-puolustajan purku kimposi pleksistä suoraan KooVee-pelaajalle, jonka viuhuva lämäri tasoitti pelin.

Toiseen erään SaPKon valmennus rukkasi hyökkäysketjuja ja kokosi yhteen alkukaudesta hyvää tulosta tehneitä koostumuksia. Tatu Vihavaisen käytöskymppi kuitenkin sotki ketjut heti alkuunsa, mutta muuten kotijoukkueen peli-ilme oli avauserää parempi.

SaPKo siirtyi 2—1-johtoon, kun Joonas Toivasen ohjauksesta kiekko pomppi yli maalivahti Tomi Ristelin. Osuma oli ”Toikalle” kauden ensimmäinen.

Päätöserässä Vihavainen paikkaili jäähyään syöttämällä ylivoimalla Toni Henttoselle paikan, josta ”Henu” ei erehtynyt. Kuvio on tuottanut tällä kaudella tulosta jo aikaisemminkin.

Iloa ei kestänyt pitkään, kun KooVee tuli puolen minuutin päästä jälleen maalin päähän. SaPKo-puolustus ei saa siitäkään tilanteesta puhtaita papereita.

Erän lopulla SaPKo sai mahdollisuutensa ratkaista ottelu lopullisesti päästyään pelaamaan ylivoimalla. Paras paikka tuli kuitenkin vieraille, mutta laukaus kilpahti tolppaan.

Kun joukkueet tulivat tasalukuisiksi niittasi Vihavainen maalin kulmalta 4-2-osuman.

SaPKolle puolentoista viikon maaottelutauko näyttäisi tulevan sopivaan saumaan. Joukkueen peli on kovin keskeneräistä ja sairastuvalla on tungosta.