Kaksi kokenutta sentteriä sivussa SaPKon kohdatessa tänään TuTon Turussa - Mikko Lahtelan ja Joonas Toivasen poissaolojen pituutta SaPKo ei kommentoi

Yhden ottelun pelikiellon kärsinyt Jaakko Lantta palaa kokoonpanoon. Viisi ottelua runkosarjassa pelannut Matias Mutikainen pelaa ensimmäisen pudotuspelinsä Mestiksessä.

Matias Mutikainen palaa SaPKon kokoonpanoon, kun Jukureiden A-nuorten kausi päättyi tällä viikolla puolivälierätappioon Vaasassa.
Matias Mutikainen palaa SaPKon kokoonpanoon, kun Jukureiden A-nuorten kausi päättyi tällä viikolla puolivälierätappioon Vaasassa.

SaPKo joutuu lähtemään illalla Turussa TuToa vastaan pelattavaan Mestiksen neljänteen puolivälieräkamppailuun ilman kahta kokenutta sentteriään. SaPKon joukkueenjohtaja Pekka Lindénin mukaan Joonas Toivasella on yläraajavamma ja Mikko Lahtelalla alaraajavamma. Kaksikon poissaolon kestoa Lindén ei arvioi lainkaan.

Toivanen joutui perjantaina Talvisalossa pelatussa ottelussa Henry Mäntylän taklaamaksi ja talutettiin pois kaukalosta. TuTo-puolustaja sai päähän kohdistamastaan taklauksesta yhden ottelun pelikiellon.

Myös Matt Nickersonin ruhjomaksi ensimmäisessä ottelussa joutunut Waltteri Ruuskanen on edelleen sivussa.

Yhden ottelun pelikiellon kärsinyt Jaakko Lantta sen sijaan palaa kokoonpanoon. Myös viisi ottelua runkosarjassa pelannut ja ensi kaudeksi sopimuksen SaPKon kanssa tehnyt Matias Mutikainen on illalla kokoonpanossa.

Kahden sentterin poissaolon vuoksi SaPKo-valmennus on joutunut rustamaan ketjukoostumuksia uusiksi. Ainoastaan Juuso Forsströmin johtama ykkösketju ja Eetu-Santeri Koivusen sentteröimä nelonen on samassa koostumuksessa kuin se oli perjantainakin.

Teemu Lämsä ottaa sentterin paikan Niklas Salon ja Mutikaisen keskeltä. Lantta puolestaan johtaa pässipaitojen kolmosvitjaa, jossa laidoilla pelaavat Henri Keskilohko ja Tatu Vihavainen.

Puolustuskalusto on ennallaan. Maalilla jatkaa erinomaisia otteita esittänyt Roope Urpolahti.

TuTo lähtee otteluun kuudella puolustajalla. Hyökkääjiä on yhtä vajaa neljä ketjullista kun perjantaina pelannut Topi Taavitsainen on sivussa.

TuTo johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1, kun välieriin pääsee neljällä voitolla. Kotivoittoja ei kumpikaan ole vielä päässyt juhlimaan.

Ottelu alkaa Turussa klo 17 ja seuraavan kerran pelataan keskiviikkona Savonlinnassa.