Olli Teijonmaan muistorahastosta helpotusta harrastamiseen — "Tukemiseen on selvästi tarvetta"

Muistorahastosta jaettiin tukea kymmenelle sitä hakeneelle.

Timo Seppäläinen

Olli Teijonmaan muistorahasto jakoi viime viikolla tukia harrastuskuluihin. Kuvassa muistorahastokomiteaan kuuluvat Savonlinnan Riennon edustajat Anu Käyhkö ja Teuvo Jäntti, Teuvo ja Päivi Niskala, Matti Laamanen sekä perheen edustaja Juuso Teijonmaa.
Olli Teijonmaan muistorahasto jakoi viime viikolla tukia harrastuskuluihin. Kuvassa muistorahastokomiteaan kuuluvat Savonlinnan Riennon edustajat Anu Käyhkö ja Teuvo Jäntti, Teuvo ja Päivi Niskala, Matti Laamanen sekä perheen edustaja Juuso Teijonmaa.

Loppuvuodesta 2017 aloittanut Olli Teijonmaan muistorahasto jakoi viime viikolla tukia harrastuskuluihin.

Kaikki kymmenen hakemusta olivat hyvin perusteltuja ja kaikille myönnettiin tukea.

Mukavaa, että saamme aidosti tukea heitä, jotka tukea tarvitsevat. — Teuvo Jäntti

— Valtaosin hakemukset olivat aivan kuten muistorahaston perusajatus onkin, että tukea haetaan vähävaraisten perheiden lasten harrastuskuluihin. Tukemiseen on selvästi tarvetta, muistorahastoa hallinnoivan Savonlinnan Riennon puheenjohtaja Teuvo Jäntti kertoo.

Jäntin mukaan on paljon yksinhuoltajia ja myös perheitä, joissa toinen vanhemmista on vain osa-aikatöissä, joten perheen tulot ovat näin ollen pienet.

— Tukea haettiin muun muassa valmennustoimintaan, kilpailukuluihin sekä välineisiin, Jäntti luettelee.

Myös vuosi sitten tukea jaettiin kymmenelle eri taholle. Ensimmäinen vuosi 2017 oli vielä vajaa, sillä Riennon pitkäaikaisen puheenjohtajan Olli Teijonmaan nimeä kantava muistorahasto julkistettiin marraskuussa. Tuolloin tukea jaettiin viidelle hakeneelle.

Muistorahaston tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä avustustilillä on varoja vielä monen vuoden avustuksille.

— Pohjalla on isoja lahjoittajia, jotka ovat sitoutuneet kolmeksi vuodeksi. Myös uusia lahjoittajia tuli menneen vuoden aikana viitisen kappaletta, Jäntti selvittää.

Jäntti on iloinen siitä, että muistorahaston tuen myötä on mahdollista harrastaa, vaikka perheen taloudellinen tilanne olisikin haasteellinen.

— Mukavaa, että saamme aidosti tukea heitä, jotka tukea tarvitsevat.

Muistorahaston vuoden 2020 hakuaika on alkanut ja kestää 31.10.2020 saakka. Uudet lahjoittajat voivat olla yhteydessä suoraan Riennon puheenjohtajaan.

Olli Teijonmaan muistorahasto

Muistorahaston tarkoituksena on tukea juniori- ja nuorisoyleisurheilun harrastajia lajinsa valmentautumisessa ja kilpailemisessa. Erityisesti tuetaan vähävaraisten perheiden lasten harrastusmahdollisuuksia.

Savonlinnan Rientoon kuuluva juniori tai nuori voi hakea rahastosta avustusta valmennuskuluihin, kilpailemiseen ja urheilutarvikkeiden hankintaan.

Avustusta voidaan myöntää myös Rientoon kuulumattomalle taholle, mikäli avustusperusteet täyttyvät.

Avustusta haetaan toimittamalla kirjallinen avustushakemus Savonlinnan Riento ry:n puheenjohtajalle.

Avustusten hakuaika päättyy 31.10.2020.