Savonlinnan Verkkopalloseuran Ari Maliselle senioritenniksen SM-kultaa

Finaalissa kaatui moninkertainen suomenmestari.

Soila Puurtinen

SVS:n Ari Malinen otti ikäluokkansa SM-kultaa.

Savonlinnan Verkkopalloseuraa edustava Ari Malinen voitti perjantaina Hyvinkäällä kultaa tenniksen senioreiden SM-kilpailujen 65-vuotiaiden sarjan kaksinpelissä. Loppuottelussa kaatui useita suomenmestaruuksia eri ikäluokissa voittanut HVS:n Jussi Juvakoski.

— Oli tämä pienoinen yllätys, mutta tiesin pystyväni mestaruuteen, sillä voitin Juvakosken aikaisemmin myös sarjapelissä, Malinen kertoo.

Finaalissa kaikki sujuikin suunnitellun taktiikan mukaisesti. Voitto kirjattiin erälukemin 6—1, 3—0 Juvakosken luovutettua toisessa erässä.

Malisen tietä finaaliin silotti toisen kovan vastustajan, HVS:n Reijo Tuomolan luovutus välierässä polvivamman vuoksi.

Kaksinpelin suomenmestaruudet ovat olleet miehelle harvinaisia. Pari voittoa on alla 55-vuotiaiden sarjasta, ja kerran hän on juhlinut 60-vuotiaissa.

— En ole aina kyllä osallistunutkaan, kun nämä ratkaistaan Etelä-Suomessa. Nykyisin onneksi majoittuminen on helpompaa, kun poika asuu siellä päin.

Maaliskuussa 69 vuotta täyttävä Malinen voisi ikänsä puolesta osallistua ensi vuonna 70-vuotiaiden sarjaan.

Malinen sai SM-kilpailuista mukaansa lisääkin mitaleita, sillä hän voitti Matti Kaistisen kanssa nelinpelin SM-hopeaa 65-vuotiaissa. Finaalin voitti HVS:n parivaljakko Juvankoski—Matti Timonen.

Malisen ja Kaistisen edustama SVS johtaa myös 65-vuotiaiden SM-sarjaa.

Luetuimmat

Kommentoidut