Kitee katkaisi tappioputkensa kukistamalla kärkijoukkue Kouvolan – Torstaina KiPa pelaa kotiottelunsa Juvalla Imatraa vastaan

Kiteeläiset ovat olleet tyytyväisiä Puistolan sinisen laguunin tunnelmaan.

Tuija Pauhu

KiPa on viihtynyt mainiosti kerran kesässä Juvan Puistolassa. Kuva kesäkuussa 2016 pelatusta ottelusta Jyväskylän Kiriä vastaan.
KiPa on viihtynyt mainiosti kerran kesässä Juvan Puistolassa. Kuva kesäkuussa 2016 pelatusta ottelusta Jyväskylän Kiriä vastaan.

Kiteen Pallon neljän ottelun pituiseksi venynyt tappioputki paukahti tiistaina komeasti poikki Rantakentällä.

Superpesiksen kärkijoukkue Kouvola joutui lähtemään Kymenlaaksoon 2–0-tappio niskassaan. Jaksovoitot kotijoukkueelle juoksuin 8–4, 4–2.

Ensimmäisellä jaksolla KiPan sankari oli Sami Mikkolanaho. Jokeri tyhjensi ajolähdössä kentän ja juoksi kunnarin.

Yksi toisen jakson tähtihetkistä oli nuoren Kasperi Kaksosen onnistuminen mailan varressa, jonka ansiosta KiPa siirtyi 3–2-johtoon.

Mikkolanahon lisäksi juoksuja kipalaisista tehtailivat Ville Liukku kolmesti sekä Hannes Pekkinen ja Valentin Ikonen kahdesti.

Pekkinen palkittiin KiPasta ykköspalkinnolla ja vahvaa kautta pelaava Elmeri Purmonen kakkospalkinnolla.

KiPa pelaa tällä viikolla kolme kotiottelua. Yksi näistä pelataan torstaina Juvalla. Puistolassa yleisölle tarjotaan varsinainen herkkupala, kun KiPa ja Imatran Pallo-Veikot kohtaavat paikalliskamppailuhengessä.

Kiteen Pallo on vienyt superpesiksen kotiottelunsa kerran kaudessa Juvalle kesästä 2015 lähtien.

– Hyvin on taidettu Juvalla pisteitä ottaa. Toivottavasti perinne jatkuu torstainakin, sanoo Kiteen Pallon johtokuntaan kuuluva ja paluun seuratyön ytimeen monen muun entisen kiteeläisen superpesispelaajan tavoin täksi kaudeksi tehnyt Pasi Varonen.

Varosen mukaan yhteistyö Juvan kunnan kanssa on sujuvaa ja sen vuoksi Keski-Karjalasta on perinteiselle eteläsavolaiselle pesäpaikkakunnalle kerran kesässä lähdetty kotipeli pelaamaan.

– Pelaajillekin valtatien varressa oleva sininen laguuni on omalla tavallaan eksoottinen paikka pelata. Ja tunnelmahan Juvalla on joka kerta ollut hyvä kun yleisöä on lehtereillä ollut kiitettävästi, Varonen sanoo.

KiPa aloitti kautensa loistavasti, mutta sitten tuli notkahdus ja tappioputki.

– Pre season ja kauden alku onnistuivat meiltä hyvin, mutta viime kierroksilla on ollut väsymystä varsinkin henkisellä puolella. Nuorta joukkuetta koetellaan, mutta se on sille kasvun paikka. Itseensä uskomalla homma saadaan takaisin raiteilleen, monissa pesäpalloliemissä keitetty Varonen sanoo kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Kolmen pisteen voitto Kouvolasta tuli tärkeään paikkaan ja sijoitus sarjataulukossa koheni saman tien.

Varonen lopetti pelinjohtajauransa vuonna 2006, mutta on ollut mukana kiteeläisessä pesäpallossa senkin jälkeen muun muassa juniorivalmennuksessa.

– Eihän lajista irti pääse ennen kuin on kuusi jalkaa multaa päällä. Pelinjohtohommat on kyllä historiaa minun osaltani. Katsomosta on kiva neuvoa, "Passe" naurahtaa.

Varosen lisäksi KiPan toimintaan tulivat ex-pelaajista Mikko Varonen, Jarno Kaksonen ja Sami Mielonen.

– Mukavahan tässä on touhuta, vaikka työtä teetättääkin. Tekijöitähän ei millään seuralla varmaan ole liikaa.

Hänen mukaansa KiPan taustalla on tällä hetkellä hyvä sekoitus lajin ulkopuolelta tulevaa yritysmaailman osaamista ja vahvaa pesäpallotietämystä.

– Yritämme tehdä töitä olosuhteiden ja talouden eteen, että laji säilyisi ja kehittyisi Kiteellä, Varonen kuvailee nykyistä toimenkuvaansa.

Kiteen Rantakenttää on uudistettu muun muassa komealla katsomolla ja yleisöä onkin alkukaudesta käynyt hyvin.

– Toivottavasti lento joukkueella ja katsojilla kestää kauden loppuun asti.

Kiteen Pallo–Imatran Pallo-Veikot, miesten superpesistä Juvan Puistolassa torstaina 6.8. klo 18.

Uusimmat uutiset