Top Teamilta kauden parasta peliä lauantaina Mikkelissä — "Oikotietä onneen ei edelleenkään ole, vaan kehitys on harjoittelun ansiota"

VäPePa toi Mikkelistä Sulkavalle yhden voiton värikkäiden vaiheiden jälkeen.

Timo Seppäläinen

Top Teamin Eetu Ahokas kasvatti lauantaina maalisaldoaan neljällä.
Top Teamin Eetu Ahokas kasvatti lauantaina maalisaldoaan neljällä.

Top Teamin edustusjoukkueen peli alkaa olla jengoillaan. Kahdella tappiolla kautensa aloittanut Top Team on voittanut neljä viimeistä peliään ja asema sarjataulukon kärkipäässä vankistuu.

Lauantaina savolinnalaiset hakivat täyden pistepotin Mikkelistä, missä pelattiin miesten 3-divisioonan kolmas turnaus.

Aamun avaukseksi Top kaatoi mikkeliläisen Obelixin maalein 6—3. Top Team oli erittäin valmis pelaamaan, sillä jo kuuden minuutin jälkeen se johti ottelua maalein 4—0.

SBS Haminaa vastaan kierroksia koneesta löytyi vielä enemmän ja savonlinnalaiset marrsivat komeaan 11—2-voittoon. Ennen lauantaita molemmat vastustajat olivat Top Teamin edellä sarjataulukossa.

— Tänään oltiin pelin ytimessä. Aamun ensimmäinen peli oli jo hyvä, mutta toinen ehdottomasti kauden parasta, kehui valmentaja Marko Hirn joukkuetta.

Hirn oli erityisen tyytyväinen suojattiensa huolellisuuteen kaukalossa.

— Kun jokainen tekee asiat sovitusti, niin tulos on tuollainen. Viikon teemana oli puolustuspelaaminen ja viesti oli mennyt perille.

Obelix-ottelussa Topin hahmo oli hattutempun eli kolme maalia tehnyt Eetu Ahokas. Haminaakin vastaan maaliverkko heilui kerran, joten hän sai pukea taistelijan liivin päälleen ansaitusti.

Haminaa vastaan Topin ykkösketju pisti pystyyn varsinaisen show´n. Samuli Hirn (1+4), Kaapo Niemelä (3+1) ja Jani Laakkonen (3+3) tekivät kentällä lähes mitä halusivat.

— Siinä on kyllä kova kolmikko tähän sarjaan, valmentaja muikisteli.

Erityiskiitoksen Hirn antoi maalivahti Santtu Tuoviselle. Kahdessa ottelussa torjuntoja kertyi 52. Mukaan mahtui pari torjuttua rankkaria ja yhden syöttöpisteenkin kovakätinen veskari kuittasi.

Hirnin mukaan joukkue on ottanut ison harppauksen eteenpäin Sulkavan avausviikonlopusta.

— Oikotietä onneen ei edelleenkään ole, vaan kehitys on harjoittelun ansiota. Kun asioita tehdään nöyrästi, niin tuloksia saadaan aikaiseksi. Kolmen turnauksen jälkeen ollaan alkukaudella asetetussa pistetavoitteessa.

Sulkavan VäPePa oli myös tositoimissa Mikkelissä. Häntäpään kamppailussa soutupitäjän ylpeys kukisti sysmäläisen BB-88:n dramaattisten vaiheiden jälkeen.

VäPePa menetti 4—1-johtonsa viime hetkillä. BB-88 tuli tasoihin vajaa minuutti ennen täyttä aikaa ilman maalivahtia pelattuaan.

Sulkavalaisten selkäranka ei kuitenkaan katkennut, vaan Paavo Auvinen niittasi 5—4  voittomaalin ainoastaan neljä sekuntia ennen loppusummeria.

Toisen ottelunsa VäPePa aloitti terävästi, kun Auvinen avasi maalihanat jo kymmenen sekunnin pelin jälkeen. Sen jälkeen hanat kuitenkin sulkeutuivat ja SBS Hamina voitti ottelun lopulta 6—1.

TT Stars pelaa sunnuntaina Mikkelissä kaksi ottelua.