Exuberancelle voitto ja 8000 euroa huippuajalla - Kuopion pronssidivisioonafinaalin voittaja selvisi vasta maalikamerakuvasta

Exuberancella on tältä vuodelta takanaan kahdeksan starttia joista se on voittanut viisi ja ollut kerran toinen ja kerran kolmas.

Katja Jantunen

Exuberance ja Markus Dahlström viime kesänä Hannolanpellon totoraveissa.
Exuberance ja Markus Dahlström viime kesänä Hannolanpellon totoraveissa.

Kuopion lauantaisten 75-ravien pronssidivisioonafinaalin voitto ja 8000 euroa tuli Savonlinnaan kun Markus Dahlström ohjasti Exuberancen ykköseksi.

Talli Elämänilon omistama ruuna kävi kovan kamppailun voitosta Zo Zo Hossin kanssa. Vasta maalikamerakuva todisti Exuberancen kurottaneen niukasti edelle. 

- Tosi pitkän kirin joutui tekemään, ja ajattelinkin jo, että tulee liian pitkä kiri. Tarkalle meni, mutta hienon juoksun hevonen kyllä teki, Dahlström sanoi Hevosurheilussa.

Kolmanneksi eniten pelattu Exuberance teki 2100 metrillä huippuajan 12,3a.

Exuberancella on tältä vuodelta takanaan kahdeksan starttia joista se on voittanut viisi ja ollut kerran toinen ja kerran kolmas.

Helteisessä Sorsasalossa päivän päähuomio kiinnittyi nelivuotiaiden Kuopio Stakes –kilpailuun, jossa suomalaisen raviurheilun superlupaus Graceful Swamp oli täysin omaa luokkaansa. Ari Moilasen ajokki hallitsi karsintalähtöään mielin määrin, eikä ori saanut kummoista vastusta finaalissakaan.

- 40 vuotta olen treenaamista opetellut, tämän näköjään olen oppinut, valmentaja Erkki-Pekka Mäkinen sanoi Hippoksen tiedotteessa.

Mäkisen suojatti on kulkenut liki voitosta voittoon: 28 startistaan Graceful Swamp on voittanut 23. Kuopiosta se lunasti uransa suurimmat palkintorahat, yhteensä yli 41 000 euroa, joiden myötä nuoren hevosen ansiot ylittivät komeat 200 000 euroa. Voittoaika 12,0/1609 metriä on Kuopio Stakesin historian toiseksi nopein ja Graceful Swampin uusi ennätys.

Vuotta nuorempien, kolmevuotiaiden lämminveristen SHKL Cupin finaalissa Santtu Raitalan ohjastama Edwina Orden laittoi ennätystulokset kerralla uuteen uskoon. Uransa avausvoiton kuudennesta startista ottanut tamma kirjasi voiton aikaan 13,1/2120 metriä, mikä on paitsi ikäluokan Suomen ennätys, myös kyseisen lähtötavan maailmanennätys.

Kylmäveristen Savo-ajossa Antti Teivaisen ohjastama Juliette Lax hallitsi tapahtumia lähdöstä maaliin. Yhdeksänvuotias Jussi Suomisen valmentama tamma oli lähdön ylivoimainen suosikki ja nappasi Kuopiosta jo kauden seitsemännen voiton kahdeksasta startista.

Tanja Goman-Niemisen valmentama ja Five Comrades Teamin omistama hevonen kohensi ennätystään yli kolmella sekunnilla ja kuittasi voitosta 10 000 euron palkintorahat.

Entisellä kotiradallaan kilpaillut Cameron Evo oli omaa luokkaansa lämminveristen Kultadivisioonafinaalissa. Harri Koivusen valmennustalliin hiljattain siirtynyt viisivuotias ori otti kauden toisen voittonsa varmasti keulajuoksun päätteeksi ajalla 12,8/2100m.

Uusimmat uutiset