STPS pääsee sunnuntaina irti Kyrönniemen kentällä — Paluu aidolle nurmikentälle saa valmentaja Kai Niirasen muistelemaan omaa peliuraansa

STPS pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa Kyrönniemen kentällä sunnuntaina.

Soila Puurtinen

STPS:n valmentaja Kai Niiranen odottaa innolla paluuta Kyrönniemen kentälle. Kun joukkue pääsi kaksi viikkoa sitten treenaamaan kentällä, meni valmentaja sinne jo hyvissa ajoin vain tunnelmoimaan aidon nurmen tuoksua. — Totesin vain, että hitsit tää on hienoa, hän nautiskeli.
STPS:n valmentaja Kai Niiranen odottaa innolla paluuta Kyrönniemen kentälle. Kun joukkue pääsi kaksi viikkoa sitten treenaamaan kentällä, meni valmentaja sinne jo hyvissa ajoin vain tunnelmoimaan aidon nurmen tuoksua. — Totesin vain, että hitsit tää on hienoa, hän nautiskeli.

STPS:n valmentaja Kai Niiranen odottaa sunnuntaita innolla. STPS pelaa tuolloin kauden ensimmäisen pelinsä jalkapallon Kaakon Kolmosessa Kyrönniemen kentällä.

Paluu Kyrönniemelle palauttaa kokeneelle valmentajalle muistoja mieleen.

— Olen useamman vuoden ollut junioreiden ja naisten joukkueen kanssa Kesämaa-areenalla tekonurmikentällä. Nyt kun meni pitkästä aikaa valmentajana vetämään treenejä oikealle nurtsille, se tuoksu palautti mieleen omat peliajat. Kävin myös omassa kopissa ja istuin hetken omalla tutulla paikalla, ja fiilistelin, miten hienoa tämä on, hän tunnelmoi.

STPS on päässyt treenaamaan Kyrönniemellä muutaman viikon ajan, ja kenttä saa valmentajalta pelkkiä kehuja.

— Se on todella hyvässä kunnossa, Niiranen kertoo.

Positiivista tunnelmaa STPS kaipaakin, sillä joukkue on neljän ottelun tappioputkessa. Edellisen kerran savonlinnalaiset ovat napanneet pisteitä 11. toukokuuta, kun se kohtasi Haminan Pallo-Kissat Kesämaa-areenalla.

Tuon jälkeen joukkue on vieraillut Kultsu FC:n, Union Plaanin, FC Peltirummun ja Savilahden Urheilijoiden luona. Kaikilta reissuilta keltamustat ovat joutuneet palaamaan Savonlinnaan tyhjin käsin.

Niirasen mukaan joukkueessa on onnistuttu tappiokierteestä huolimatta pitämään positiivista tunnelmaa yllä.

— Totta kai se rassaa, mutta ei pidä liian suurta paniikkia ottaa. Nyt on tärkeää, että saamme pidettyä hyvää tekemisen meininkiä yllä. Kyllä ne voitot ja pisteet vielä sieltä tulevat jossain vaiheessa.

Niillä korteilla pelataan mitä meillä on. — Kai Niiranen

Valmentajan mukaan STPS:n peliesitykset ovat olleet kohtuullisia, mutta hyvät otteet eivät ole vielä kestäneet täyttä 90 minuuttia.

— Emme pelillisesti ole niin kaukana siitä, mitä haluamme näyttää. Kunhan vain saamme sen kestämään täyden ottelun verran.

Loukkaantumiset ovat kiusanneet varsinkin savonlinnalaisten kokeneempaa kaartia. Sunnuntain pelistä ovat varmuudella sivussa Antti Pulkkinen sekä Joona Nieminen, kun taas Teemu Pulkkisen ja Juuso Kautosen pelaaminen on vielä kysymysmerkki.

— Loukkaantumisten kanssa meillä on haasteita edelleen, mutta niillä korteilla pelataan mitä meillä on, Niiranen pohtii.

Poissaolojen myötä nuoret pelaajat ovat saaneet runsaasti vastuuta.

— Nuorten peluuttaminen oli tämän kauden tavoite, mutta sitä on tullut vähän jopa enemmän kuin olin ennen kautta kuvitellut. He ovat kuitenkin hoitaneet tonttinsa hyvin, valmentaja kehuu.

STPS—Kymin Palloilijat, jalkapallon Kaakon Kolmosta Kyrönniemen kentällä sunnuntaina 16. kesäkuuta kello 15.