Kolme vuotta SaPKon A-junioreita valmentanut Juho Nykänen siirtyy ensi kaudeksi Jukureihin: "Ehkä nyt on aika nähdä muuta"

SaPKo A:n päävalmentaja siirtyy ensi kaudeksi Jukurien B-nuorten valmentajaksi.

Soila Puurtinen

Juho Nykänen toimi SaPKon A-nuorten valmentajana kolmen kauden ajan.
Juho Nykänen toimi SaPKon A-nuorten valmentajana kolmen kauden ajan.

SaPKon A-nuorten valmentaja Juho Nykänen siirtyy ensi kaudeksi Jukurien B-nuorten päävalmentajaksi.

Kolmatta kauttaan SaPKoa Nuorten Mestiksessä valmentanut Nykänen toteaa, että siirtyminen mikkeliläisseuran palvelukseen oli looginen ratkaisu.

– Ehkä nyt on aika nähdä muuta, ja kehittää sitä kautta itseään. Mikkelissä on tuttu ympäristö, ja hyvin samanlainen arvomaailma kuin täällä, hän kertoo.

Valmentaja myöntää, että päätös lähteä kasvattajaseurasta oli tavallaan hankala, mutta nyt aika oli nyt kypsä siirtyä uusiin haasteisiin.

– Tietyllä tapaa olen vedenjakalla sen suhteen, haluanko katsoa tämän urakortin eteenpäin. Uskon kuitenkin, että omaa ammattia vastaavaa työtä löytyy myöhemminkin. Tässä vaiheessa tämä oli paras tarjolla ollut vaihtoehto.

Nykänen siirtyy uusien haasteiden pariin tavoitteenaan ennen kaikkea oppia uutta ensimmäinen ammattilaissopimus takataskussaan.

Nykänen saa Jukureihin tutun aisaparin, kun Joel Pasonen liittyy joukkueen apuvalmentajaksi. Pasonen on SaPKo-kasvatti, joka toimi jo kaudella 2018–19 Nykäsen apuvalmentajana SaPKo A:ssa. Tällä kaudella Pasonen on toiminut Pelicansin B-nuorten apuvalmentajana Suomi-sarjassa. Kaksikko suorittaa tällä hetkellä yhdessä kansainvälistä valmentajatutkintoa Vierumäellä.

– Tiedän, että tämä helpottaa molempien siirtymistä uuteen ympäristöön. Nyt ei tarvitse ensimmäisenä opetella tuntemaan tiimiä, ja sitten ryhtyä rakentamaan toimintakulttuuria sen ympärille. Pääsemme heti alusta alkaen työskentelemään kunnolla Joelin kanssa, Nykänen toteaa.

Ensi kauden pelaajisto on Nykäselle vielä tuntematon, mutta hän näkee asian positiivisena haasteena.

– Vaihtuihan meilläkin tällä kaudella lähes koko joukkue, hän huomauttaa.