Takaisin kasvattajaseuraansa palannut Teemu Lepaus viime kauden SaPKosta: "Se on kyllä ollut parhaiten roolitettu joukkue missä olen tähän mennessä pelannut"

Kahden SaPKo-kauden jälkeen takaisin Ilvekseen palannut Teemu Lepaus muistelee vuosiaan Savonlinnassa lämmöllä Ilveksen verkkosivuilla.

Soila Puurtinen

Teemu Lepaus pelasi SaPKossa kaksi kautta ja aika Savonlinnassa päättyi kaikista kirkkaimpaan: Mestis-mestaruuteen.
Teemu Lepaus pelasi SaPKossa kaksi kautta ja aika Savonlinnassa päättyi kaikista kirkkaimpaan: Mestis-mestaruuteen.

Ensi kaudeksi takaisin Ilves-paitaan palaava Teemu Lepaus muistelee vuosiaan Savonlinnassa lämmöllä uuden seuransa sivuilla julkaistussa haastattelussa. Kaksi kautta SaPKossa pelannut Lepaus hehkuttaa erityisesti joukkueen roolitusta.

— Se on kyllä ollut parhaiten roolitettu joukkue missä olen tähän mennessä pelannut. Jokainen jätkä tiesi mitä vaaditaan ja pitää tehdä kentällä. Se sitten päättyi hienoimpaan mahdolliseen juttuun, eli Mestiksen mestaruuteen. Meillä ei ehkä ollut se nimekkäin porukka, mutta joukkuepeli kehittyi koko ajan runkosarjassa ja playoffeissa ei hävitty yhtään peliä. Aika vakuuttava suoritushan se oli, tamperelainen kertoo Ilveksen verkkosivuilla.

Kuluneen kauden pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Lepaus muisteli haastattelussa myös Savonlinnassa järjestettyjä mestaruusjuhlia, joka keräsi kauppatorille parituhatta seuraajaa.

— Savonlinnassa ei ole koskaan päästy puolivälieriä pidemmälle ja se tuki mikä savonlinnalaisilta tuli oli aika hienoa. Finaaleissa halli oli ihan tupaten täynnä ja oli siellä kyllä mahtava pelata, Leppi fiilistelee nyt.

Talvisalon taikuri Lepaus muodosti Jonatan Tanuksen kanssa viime kaudella SaPKon tehoduon. Lepaus kehuukin ketjukaveriaan vuolaasti.

— Menihän se oma kausikin nappiin, mutta kyllä minulla oli niin hienot ketjukaveritkin. Pelattiin Tanuksen kanssa käytännössä koko kausi samassa ketjussa ja "Jonski" on yksi minun parhaista kavereista – sekin antoi vielä buustia.

— Se lähti heti alusta asti hyvin liikkeelle ja itseluottamus oli korkealla heti alusta asti. Kyllä minä omat taitoni tunnen ja koin, että voin ottaa paikan ja pelata sitä hyökkäysvoittoista peliä. Meidän kenttä osoitti heti alkuun, että pystytään tekemään tulosta ja itse otin oman roolini siitä. Iloisella ilmeellä pystyi pelaamaan koko kauden.

Tanus suuntasi viime kauden jälkeen Lappeenrannan SaiPaan, joten on mahdollista, että viime kauden tutkapari kohtaa toisensa ensi kaudella. Lepaus myöntääkin aloittaneensa Tanuksen kuumottelun jo.

— Tällä hetkellä pelataan rullakiekkoa Pahalammessa samassa ketjussa. Kylllä minä koitan sitä tässä jo kesällä vähän lämmittää. Katsotaan, jos keksisi jotain sellaista jolla saisi Jonskin vähän hermostumaan. Kyllähän se auttaisi sitten meitä kun SaiPaa vastaan pelataan.

Kaisaliisa Kontiainen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.