Valtteri Karjalaiselle nuorten Pohjoismaiden mestaruus painonnostossa — Savonlinnan Jyryn Tomi Sairaselle voimanostossa masters-kultaa

Ensi viikonloppuna Karjalainen nostaa Rovaniemen Reippaan riveissä seurajoukkueiden finaalissa.

Valtteri Karjalaisen mitalitili kasvoi yhdellä kultaisella.
Valtteri Karjalaisen mitalitili kasvoi yhdellä kultaisella.

Rovaniemen Reipasta edustava savonlinnalainen Valtteri Karjalainen juhli sunnuntaina painonoston nuorten Pohjoismaiden mestaruutta Ruotsin Sundsvallissa.

20-vuotiaiden 81 kilon sarjassa nostanut ”Vade” tempaisi ylös 100 kiloa ja työnsi 127 kiloa. Voitto tuli kilon marginaalilla seuraavaan.

— Tulokset eivät olleet kummoisia ja omista ennätyksistä jäin reippaasti. Jouduin pudottamaan painoa ja kroppa jäi vähän löysäksi. Mukaan ilmoitettu kova nostaja siirtyi vielä painoluokkaa ylemmäksi, joten monen sattuman kautta voitto lopulta tuli, Karjalainen raportoi Tukholmaan matkalla olleesta bussista.

Ensi viikollakin on matkustamista luvassa. Maanantai-iltana Karjalainen on Savonlinnassa, tekee pari päivää töitä ja lähtee loppuviikosta Rovaniemelle, jossa nostetaan seurajoukkueiden finaali. Rovaniemen Reipas puolustaa mestaruutta.

Soila Puurtinen

Savonlinnan Jyryn Tomi Sairanen on parhaimmillaan kilpailutilanteessa.
Savonlinnan Jyryn Tomi Sairanen on parhaimmillaan kilpailutilanteessa.

Jyryläisille kultaa ja hopeaa

Savonlinnan Jyryn juhlavuoden mitalitili karttui kahdella klassisen voimanoston masters-sarjojen SM-kisoissa Ylitorniolla.

M50-luokan mestariksi nosti Jyryn Tomi Sairanen alle 93 kilon sarjassa. Sairasen kultamitali irtosi 585 kilon yhteistuloksella (jalkakyykky 200, penkkipunnerrus 140, maastanosto 245).

Päivän toisen SM-mitalin Jyrylle saavutti Ari Simonen kisaillessaan samassa M50-luokassa painosarjan ollessa alle 105 kiloa.

Simosen hopeaa tuottanut yhteistulos oli 530 kiloa. Simonen paransi viime vuoden mestaruuskisojen sijoitustaan kahdella pykälällä ja saavutti näin uransa toisen SM-mitalin.

Nostajien huoltajana SM-lavalla toiminut Matti Hukkanen oli enemmän kuin tyytyväinen Jyryn kaksikon suorituksiin.

— Moni nostaja punnertelee harjoituksissa niin sanottuja hyviä tuloksia, mutta kun nostetaan SM-tasolla yhdeksän nostoa ja tiukoilla virallisilla säännöillä, niin tulokset saattavatkin pudota jopa kymmeniä kiloja. Sairasen kohdalla käy päinvastoin. Kova luonne ja pitkä kokemus näkyvät hänen kaikissa kilpailusuorituksissaan.

Myös Simosen kisasuoritus oli hieno. Jalkakyykyn 200 kiloa ja maastavedon 230 kiloa ovat hienoja suorituksia nuoremmillekin nostajille.

— Penkkipunnerruksessa Arin oli mentävä olkapään asettamien rajoitteiden mukaan, mutta kun se saadaan kuntoon, tulokset paranevat vielä merkittävästi, Hukkanen muistutti.