Siipirikkoinen Ajo kohtaa tänä viikonloppuna kahdesti muun muassa Kerimäen Lentopallon kasvatilla ja maajoukkueen ex-kapteenilla Saara Eskolla höystetyn VaLePan — Ottelusarja käynnistyy tänään Savonlinnassa

Savonlinnan Ajon kamppailu paikasta ensi kauden ylempään 2-sarjaan käynnistyy lauantaina kotiottelulla VaLePaa vastaan.

Tuija Pauhu

Jonna Konnun (7) ja Tiina Puurtisen otteita VaLePaa vastaan voi ihastella tänään Savonlinnan liikuntahallilla.
Jonna Konnun (7) ja Tiina Puurtisen otteita VaLePaa vastaan voi ihastella tänään Savonlinnan liikuntahallilla.

Savonlinnan Ajo saa vastaansa viikonlopun tuplaotteluissa Vammalan Lentopallon. Joukkueet kohtaavat lentopallon naisten 2-sarjan ylemmän jatkosarjan putoamispeleissä, joista voittaja varmistaa paikkansa ensi kaudeksi 28 joukkueen ylempään 2-sarjaan.

Ottelusarja alkaa lauantaina Savonlinnan liikuntahallilta ja sunnuntaina pelataan legendaarisella Sylvään koululla Sastamalassa.

Kahdeksan pelaajan voimin pyöritellään peli VaLePaa vastaan. — Anssi Gröhn

Savonlinnalaisten lähtökohdat otteluun ovat haastavat. C-tytöt pelaavat lauantaina omaa välieräturnaustaan Nojanmaan koululla, ja se työllistää osan naisten joukkueen pelaajista sekä päävalmentajan Anssi Gröhnin. 2-sarjajoukkueen vetovastuu on lauantaina Juha Karvisella.

— Kahdeksan pelaajan voimin pyöritellään peli VaLePaa vastaan, Gröhn kertoo.

Joukkue on kärsinyt kauden aikana useista loukkaantumisista, ja uusimpana nimenä listaan lisättiin keskiviikkona sormensa murtanut joukkueen runkopelaaja Aino Uronen.

Sen myötä Jonna Konnu tekee paluun keskitorjujan paikalle ja hakkurin tontista vastaavat flunssasta toipuvat Roosa Konnu sekä Saara Jantunen.

Liberona lauantaina pelaa ensiesiintymisensä naisten sarjassa tekevä C-ikäinen Jonna Kosonen.

Viikonlopun vastustaja VaLePa on Ajolle tuttu vastus, sillä joukkueet kohtasivat kauteen valmistavassa syysturnauksessa Kuopiossa. Tuolloin VaLePa vei ottelun suvereenisti 2—0.

Vammalalaisten joukkue koostuu pääosin A- ja B-ikäisistä pelaajista, mutta kokemusta edustavat naisten maajoukkueen entinen kapteeni ja Kerimäen Lentopallon kasvatti Saara Esko sekä Mestaruusliigassa ja maajoukkueessa pelannut Johanna Pekkarinen.

Vaikka VaLePa jäi ylemmässä jatkosarjassa lounaisen lohkon kuudenneksi, ei siitä voi Gröhnin mukaan vetää suuria johtopäätöksiä.

— Heidän lohkonsa oli todella kovatasoinen, hän huomauttaa.

Esko on merkattu nainen savonlinnalaisten ennakkotaktiikassa lauantaille.

— Hän on tehnyt merkittävän osan VaLePan pisteistä. Jos onnistumme omassa taktiikassamme häntä vastaan, meillä on mahdollisuus voittoon, Gröhn toteaa.

Otteluparin voittaja selvittää tiensä ensi kaudeksi 2-sarjan ylempään jatkosarjaan. Myös tappion kärsineellä joukkueella on vielä mahdollisuus ylempään sarjaan, kun se pelaa seuraavana viikonloppuna tippumista vastaan alemman jatkosarjan joukkuetta vastaan.

Savonlinnan Ajo — VaLePa, lentopallon naisten 2-sarjan ylemmän jatkosarjan pudotuspelikamppailun 1. osaottelu tänään Savonlinnan liikuntahallilla kello 14.