Kolme savonlinnalaistaustaista lentopalloilijaa naisten maajoukkueeseen — Ex-kapteeni ja Kerimäen Lentopallon kasvatti Saara Esko tekee paluun Suomi-paitaan: "Koskaan ei saisi tällaista hullua yllyttää"

Kerimäen Lentopallon kasvatti Saara Esko debytoi maajoukkueessa 1998 Latviaa vastaan ja toimi pitkään myös maajoukkueen kapteenina. Maaotteluita Eskolla on tilillään tasan sata.

Tuija Pauhu

Saara Esko (vas.) nähtiin maaliskuussa Savonlinnan liikuntahallilla VaLePan paidassa.
Saara Esko (vas.) nähtiin maaliskuussa Savonlinnan liikuntahallilla VaLePan paidassa.

Naisten lentopallomaajoukkue saa mielenkiintoisen lisän, kun Saara Esko palaa Suomi-paitaan.

38-vuotias Esko on viimeksi pelannut huipputasolla 2010, kun hän edusti italialaista Capria. Edellisen kerran pääsarjatasolla hänet nähtiin 2016 LP-Vampulan paidassa, mutta paluu katkesi neljän ottelun jälkeen eturistisiteen katkeamiseen. Tällä kaudella Esko on pelannut 2-sarjaa VaLePan paidassa.

— Alkusysäys tälle tapahtui, kun O-P Karjalainen kysyi kiinnostustani valmentajan ammattitutkintoon. Siitä sitten 2004—2005 syntyneiden tyttöjen maajoukkueen apuvalmentajaksi ja siellä Tase (päävalmentaja Tapio Kangasniemi) pyysi lyömään treeneissä. Niiden jälkeen Tase sitten totesi, että olisi 8 kuukautta aikaa, laitetaanko pikku projekti käyntiin, Esko tiivistää ”projektin” alun tapahtumat.

— Mietin tietysti, että olisiko minusta vielä? Sitten mietin, että koskaan ei saisi tällaista hullua yllyttää. Eihän pelisieluni kuole koskaan, Esko naurahtaa.

Naisten maajoukkueessa Kerimäen Lentopallon kasvatti debytoi 1998 Latviaa vastaan ja toimi pitkään myös maajoukkueen kapteenina. Maaotteluita Eskolla on tilillään tasan sata.

Naisten maajoukkueryhmään valittiin Eskon lisäksi myös toinen Kerimäen Lentopallon kasvatti Noora Kosonen sekä Savonlinnan Ajon kasvatti Hilkka Hujanen.

Naisten joukkueella on edessään touko—kesäkuussa Kultaista liigaa sekä ensimmäinen EM-lopputurnaus 30 vuoteen syyskuussa Turkissa. Kultainen liiga pelataan 25.5.—22.6. ja EM-kisat 23.8.—8.9.