Kolumni: East Volley teki hyvän päätöksen noususta lentopallon miesten 1-sarjaan

Itä-Savon urheilutoimittaja Jarmo Pesonen iloitsee savonlinnalaisseura East Volleyn päätöstä nostaa miesten joukkue lentopallon 1-sarjaan, kun mahdollisuus siihen annettiin.

Soila Puurtinen

East Volleyn neljäs kausi lentopallon 2-sarjassa päättyi hopeisiin mitaleihin huhtikuussa.
East Volleyn neljäs kausi lentopallon 2-sarjassa päättyi hopeisiin mitaleihin huhtikuussa.

East Volleyn päätös lähteä mukaan lentopallon miesten 1-sarjaan oli keskiviikkoillan hyvä uutinen.

Vaikka paikka Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle ei pelaamalla tullutkaan, ei savonlinnalaisseuraa missään tapauksessa pidä leimata kabinettinousijaksi. 2-sarjan voittanut kivikova Pielaveden Sampo ansaitsi mestaruutensa, mutta East oli hyvä kakkonen. Monen asiantuntijan mielestä Eastin hopeajoukkue olisi pärjännyt ykkösessäkin.

Kun Maaningan Mahti luopui 1-sarjapaikastaan, tarvitsi Lentopalloliitto laadukkaan lentopallojoukkueen ja -paikkakunnan sen korvaajaksi. East Volley ja Savonlinna olivat siinä kohtaa hyvä valinta. Liiton kilpailupäällikkö oli Savonlinnassa seuraamassa 2-sarjan finaalia ja oli vaikuttunut näkemästään.

Pitkäjänteistä työtä nousun eteen

Eastissa on tehty pitkäjänteistä työtä sen jälkeen kun juniorityöhön keskittynyt seura neljä vuotta sitten päätti perustaa edustusjoukkueen ja lähteä 2-sarjaan.
Kehitystä on tapahtunut vuosi vuodelta niin kentällä kuin seuran taustoillakin. Lentopallossa pelaajien jalkojen on hyvä olla mahdollisimman paljon irti lattiasta, mutta seurajohdolla niiden pitää pysyä tukevasti parketilla. Eastissa näin on tapahtunutkin.

Soila Puurtinen

East Volleyn Jaakko Hakulisen, Joonas Oksalan ja Eetu Kautosen peliriemua.
East Volleyn Jaakko Hakulisen, Joonas Oksalan ja Eetu Kautosen peliriemua.

Eastille tarjottiin paikkaa 1-sarjasta, kun Enonkosken Pyrinnön voimat loppuivat, mutta tuolloin Savonlinnassa ei vielä oltu valmiita. Hötkyilystä ja vauhtisokeudesta seuraa ei siis voi syyttää. Aikalisä kannatti ja nyt seuraväki katsoi asioiden olevan siinä kuosissa, että 1-sarjaan voidaan lähteä luottavaisin mielin.

Ei mikään yhden miehen show

East Volleysssa on sekin hyvä puoli, että seura ei ole yhden miehen show, vaan taustalla on useita tekijöitä. Ja nimenomaan tekijöinä, eikä vain niminä johtokunnassa. Suhteet yhteistyökumppaneihin ovat ilmeisesti hyvällä tolalla ja maine pelaajien keskuudessakin kunnossa.

Savonlinnassa on selvästi tilausta lentopallolle, sillä lajilla on oma vankka kannattajakuntansa. Lähes tuoreessa muistissa ovat Saimaan Volleyn vuodet Mestaruusliigassa. Kun seuran taru loppui, oli kaupungissa ja lähiseudulla lukuisia harmistuneita ihmisiä. Laadukasta lentopalloviihdettä jäätiin kaipaamaan.

East Volleyn yleisömäärät ovat olleet 2-sarjassa omaa luokkaansa ja 1-sarjassakin vastaavia katsojalukuja kelpaa esitellä. Voisi olettaa, että kun vastustajat paranevat ja pelit kovenevat, niin uutta yleisöäkin tulee Savonlinnan liikuntahalliin.

Mielenkiinnolla jäämme odottamaan pelaajasopimusuutisia.

Kirjoittaja on Itä-Savon urheilutoimittaja.

Uusimmat uutiset