14-vuotiaan Kalle Huttusen tarinaan uskomaton lisäluku — Lokakuussa sääriluunsa katkaissut alppihiihtäjä voitti keskiviikkona ikäluokkansa Suomen mestaruuden

Savonlinnan Hiihtoseuran lupaus oli Levin syöksyrinteessä ylivoimainen.

Tuomas Huttunen

Savonlinnan Hiihtoseuran Kalle Huttunen avasi SM-kisauransa palkintokorokkeen ylimmällä portaalla. Kultaista mitalia hän tosin joutuu odottamaan perjantaille, jolloin palkinnot jaetaan.
Savonlinnan Hiihtoseuran Kalle Huttunen avasi SM-kisauransa palkintokorokkeen ylimmällä portaalla. Kultaista mitalia hän tosin joutuu odottamaan perjantaille, jolloin palkinnot jaetaan.

Savonlinnan Hiihtoseuran Kalle Huttunen oli keskiviikkona ikionnellinen ja samalla helpottunut 14-vuotias alppihiihtäjä.

Alppihiihtolupaus laski Levillä uransa ensimmäisen virallisen Suomen mestaruutensa. 14-vuotiaiden SM-kulta tuli syöksylaskussa liki puolentoista sekunnin erolla Helsinkin Ski Clubin Mikko Lemposeen. Tampereen Slalomseuran Aleksi Lindberg laski pronssille.

Alppihiihdossa voittomarginaali on melkoinen.

— Se on sama, jos voitat murtsikassa minuutilla, vertaili isä Tuomas Huttunen.

Nuorten SM-mitalit ratkottiin samassa rinteessä, missä lasketaan aikuisten maailmancupin pujottelu.

Kalle Huttusen matka mestariksi ei ollut helppo. Lokakuun lopulla hän katkaisi sääriluunsa Hintertuxin jäätiköllä Itävallassa. Vaikka kauden luultiin olevan ohi, kuntoutti nuori mies itsensä kuntoon hurjalla työnteolla ja motivaatiolla.

— Kun seurasin Kallen laskua kännykän tulospalvelusta ja näin hänen voittavan ylivoimaisesti, niin hetken aikaa piti olla metsän siimeksessä itsekseen, kuvaili isä tunnekuohua.

Suomen mestaruus osoitti, että vakava loukkaantuminen on voitettu kanta.

— Kisa näytti, että Kalle osaa tulla rinnettä alas, eikä pelkää yhtään, Tuomas Huttunen sanoi.

Mestari itse oli ennen kisaa hieman epävarma kunnostaan.  Syöksylaskuharjoituksia oli takana yhden käden sormilla laskettava määrä ja kisasuksilla vain yksi, joten sekin herätti kysymyksiä.

— Kun harjoituslasku meni hyvin, niin se antoi motivaatioita kisalaskuun, Kalle sanoi.

Treenilaskussa Kalle oli nopein (1.10,49) ja oli ainut kilpailija, joka pystyi vielä nipistämään ajasta pois kisalaskussa (1.10,17). Kaikkiaan maaliin tuli 35 laskijaa.

— Laskussa kaikki meni nappiin, ja jalkakin oli ihan kunnossa.

Huttusen urakka jatkuu torstaina, kun Levillä lasketaan ensin Super-G:n mitaleista ja sen jälkeen alppiyhdistetyssä. Perjantaina on vuorossa suurpujottelu, lauantaina pujottelu ja sunnuntaina paripujottelu, johon pääsee pujottelutulosten perusteella.

— Super-G:ssä tavoitteena on podiumpaikka. Muista lajeista en oikein osaa sanoa, Kalle arvioi tulevia koitoksia.