East Volley aloittaa välierätaiston TuToa vastaan tulevana lauantaina kotiottelulla — Vastaan tulee runsaasti liigakokemusta

Turkulaisten joukkueenjohtaja Kari Isotalo sanoo, että konkarijoukkue ei ole lähtenyt sarjaan kiusaamaan nuorempiaan, vaan TuTon tavoite on nousta 1-sarjaan.

Timo Seppäläinen

East Volleyn iloista peli-ilmettä tarvitaan kokeneen turkulaisjoukkueen kaatamisessa.
East Volleyn iloista peli-ilmettä tarvitaan kokeneen turkulaisjoukkueen kaatamisessa.

East Volley aloittaa lentopallon 2-sarjan välierät aiemmasta suunnitelmasta poiketen kotiottelulla lauantaina 31.3.

TuToa vastaan pelattava kamppailu alkaa Savonlinnan OKL-hallissa klo 15. Toinen ottelu pelataan seuraavana päivänä Turussa klo 16. Jos voitot ovat tasan, pelataan ratkaiseva kolmas ottelu Turussa 8.4.

— Aloite ottelujärjestyksen muuttamiseen tuli Turusta. Tarkempaa syytä en tiedä, mutta meillä ei ollut siirtoa vastaan mitään, kun armeijassakin pääsiäislomat tuntuvat pyörivän hyvin, East Volleyn GM Tero Kautonen sanoo.

Lauantai on kova urheilupäivä Savonlinnassa, sillä klo 17 SaPKo kohtaa TUTOn Mestiksen viidennessä välieräottelussa.

— Näillä aikatauluilla katsojat ennättävät molempiin peleihin, Kautonen sanoo. 

Juntura, Puputti, Kutinlahti ja monta muuta liigakonkaria

East Volley saa vastaansa rutinoituneen joukkueen. 

— Tutolaisilla on liigapelejä lähempänä tuhatta kuin viittäsataa, joten kova porukka sieltä tulee vastaan, tietää Eastin pelaajavalmentaja Jaakko Hakulinen.

Tutuin nimi savonlinnalaisille on Ville Juntura, joka oli Saimaa Volleyn Mestaruusliigajoukkueen passari ja nousi myös maajoukkueeseen.

TuTossa Juntura pelaa yleispelaajana Jani Puputin pyörittäessä peliä passarin tontilla. Raision Loimun takavuosien keskitorjuja Kimmo Kutinlahti kuuluu myös liigakonkareiden osastoon.

Liigakokemusta on puolellakymmenellä muullakin tutolaisella. Hakulisen mukaan kovaa vastustajaa on kiva lähteä haastamaan.

— Ei TuTon voittaminen mikään mahdoton tehtävä meille ole. Vieraskentällä tarvitaan toki hyvä onnistuminen. Kotonahan me olemme vahvoja.

TuTon tavoitteena on sarjanousu

Joukkueenjohtaja Kari Isotalo sanoo, että konkarijoukkue ei ole lähtenyt sarjaan kiusaamaan nuorempiaan, vaan TuTon tavoite on nousta 1-sarjaan.

— Kova tiimi meillä on. Ikähaarukka on aika laaja. Keski-ikä on reilusti yli 30 vuoden, varmaan 35:n hujakoilla, Isotalo laskee.

TuTo on pelannut mestaruussarjassakin, mutta niistä ajoista on Aurajoessa virrannut vettä jonkin verran.

— Olisiko ollut 60-luvulla. 1- ja 2-sarjaa ollaan pääasiassa pelattu.
Turkuun on hiljattain valmistunut uusi palloiluhalli ja sinne pyritään saamaan pelejä.

— Palloilulajeilla on Turussa nostetta ja lentopallo pyrkii olemaan siinä mukana. Ensi kautta varten valmistelut ovat jo pitkällä ja rahoitus 1-sarjaa varten alkaa olla kunnossa, Isotalo sanoo.

Turun yleisömäärät ovat vaatimattomia

Toistaiseksi TuTo ei pääse yleisömäärillä kehuskelemaan. Liiton tilastot kertovat, että sunnuntaina päättyneessä runkosarjassa suurin yleisömäärä oli 50 katsojaa. Mouhijärven Äijät houkutteli joulukuussa lehtereille kolme kannattajaa.

— Turun seudulla on niin paljon tarjontaa, että 2-sarjalentopallo on siinä kisassa lujilla. Suomen cupissa VaLePaa vastaan oli sentään 130 maksanutta katsojaa, Isotalo sanoo.

Joukkueet lähtevät välieräsarjaan erilaisista lähtökohdista. TuTo lopetti runkosarjan vasta sunnuntaina, kun East Volley on pelannut jo kaksi pudotuspelisarjaa.

East Volley on turkulaisille varsin tuntematon vastustaja.

— Joku pelaaja tuntee sieltä jonkun pelaajan. Se tiedetään, että East kävi tiukan taiston Outokumpua vastaan. Ai Parikkalaa? No tasaista se kuitenkin oli, Isotalo naurahtaa.

Toisen välieräparin muodostavat Napapiirin Palloketut ja Loimaan Jankko.