East Volleylla edessään hieno viikonloppu — Panoksena on paikka miesten 2-sarjan finaaliin

Lauantaina savonlinnalaiset kohtaavat Pälkäneellä Lukon, joka on hehkuttanut ottelun olevan seurahistorian isoin kautta aikojen. Sunnuntaina kaksikko kohtaa toisensa Savonlinnassa.

Soila Puurtinen

East Volleylla on edessään mielenkiintoinen viikonloppu. Jos kaikki menee nappiin, pääsevät savonlinnalaiset pelaamaan lentopallon miesten 2-sarjan mestaruudesta.
East Volleylla on edessään mielenkiintoinen viikonloppu. Jos kaikki menee nappiin, pääsevät savonlinnalaiset pelaamaan lentopallon miesten 2-sarjan mestaruudesta.

Lauantai on kiistattomasti Lukon lentopallohistorian isoin ottelu kautta aikojen.

Näin hehkutetaan Pälkäneen Lukon nettisivulla ennen East Volleyta vastaan pelattavaa lentopallon 2-sarjan välieräkamppailua.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen sunnuntaina Savonlinnassa ja finaaliin pääsy ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella. Kultaista erää ei pelata, joten jos voitot ovat tasan, ratkaistaan paremmuus erävoitoilla ja viime kädessä eräpisteillä.

Kakkossarjan finaalissa vastaan tulee joko Pielaveden Sampo tai Vilppulan Tähti. Mestaruus heltiää kahdella voitolla.

Savonlinnalaisvastustajaa kuvaillaan erittäin maineikkaaksi ja liigasta tutuksi joukkueeksi.

— Uutta nousua tekevä East Volley eteni parhaan kukoistuskautensa aikana kaksi kertaa (2002, 2003) liigan välieriin. Himoittu mitali jäi haaveeksi, mutta saavutus oli huima, nettisivulla kehutaan.

Hämäläisten suitsutus saa East Volleyn pelaajavalmentaja Jaakko Hakulisen suupielet virneeseen.

— Hyviä pelejähän nämä ovat ja hienoa, että sielläkin hehkutetaan, niin saadaan kansaa katsomoon.

Passari Henry Helkalan ja Joonas Oksalan saumattomalle yhteistyölle on käyttöä viikonloppuna.
Passari Henry Helkalan ja Joonas Oksalan saumattomalle yhteistyölle on käyttöä viikonloppuna.

PäLu pelaa kotiottelunsa upouudessa, syksyllä 2018 valmistuneessa ja Vuoden liikuntateko –tunnustuksella palkitussa Kostia Areenassa.

Vaikka Lukon kautta kuvaillaan tähän mennessä loistavaksi ja ja kaikki odotukset ylittäneeksi, ei joukkue ole saanut houkuteltua katsomoon lähellekään samanlaisia yleisömääriä kuin East Volley Savonlinnassa.

Kiva päästä pelaamaan fiksua lentopalloa pelaavaa joukkuetta vastaan. — Heikki Kosonen

Ensimmäistä kauttaan Lukkoa valmentavan Heikki Kososen mukaan seuralla ei ole aikaisemmilta vuosilta merkittävämpää menestystä.

— Tämän kauden tavoite oli päästä ylempään jatkosarjaan ja kiva, että ollaan siellä pärjättykin. Nousutavoitetta ei ole asetettu ja yllätys on, että tässä asti ollaan. Kaikki kuitenkin otetaan vastaan mitä tulee, Kosonen sanoo.

Hyvän kauden resepti on yksinkertainen ja koostuu monista pienistä asioista.

— Porukka on sitoutunut harjoittelemaan hyvin ja vähän enemmän kuin aikaisemmin. Saimme uuden ja upean hallin. Pienessä ja lämminhenkisessä seurassa on hyvä tehdä töitä, kun asiat hoidetaan hyvin.

Lahdessa kasvaneella Kososella on vahva lentopallotausta. Passari pelasi 138 SM-sarjaottelua Lahden Kimmossa, Jyväskylän Kirissä ja Vammalan Lentopallossa.

Valmentajana hän on työskennellyt tyttöjen maajoukkueissa, poikien ja tyttöjen aluejoukkueissa, eri juniori-ikäluokissa sekä kaikilla naisten sarjatasoilla kakkossarjasta liigaan.

Kososelle Savonlinna on tuttu paikka usean vuoden Linna Volley -kokemuksella.

East Volleyta hän kehuu laadukkaaksi joukkueeksi, eikä lähde nimeämään kumpaakaan ottelusarjan ennakkosuosikiksi.

— Kiva päästä pelaamaan fiksua lentopalloa pelaavaa joukkuetta vastaan.

East Volley otti viikonloppuna kaksi pakkovoittoa ja Hakulisen mukaan joukkueen takki oli alkuviikosta vähän tyhjä niin fyysisesti kuin henkisestikin.

— Nyt joukkue on taas sellaisessa tikissä, että lauantaina haetaan Pälkäneeltä voitto. Siihen riittää se, että pelaamme samalla tasolla kuin sunnuntaina Karpaaseja vastaan. Hereillä pitää olla heti, sillä kaikki erävoitot ovat tärkeitä, Hakulinen muistuttaa.

Tuija Pauhu

Jere Puolakka passasi viime kaudella East Volleyn paidassa, mutta on nyt Pälkäneen Lukon pelintekijä.
Jere Puolakka passasi viime kaudella East Volleyn paidassa, mutta on nyt Pälkäneen Lukon pelintekijä.

Lukon peliä ykköspassarina pyörittää entinen East Volleyn pelaaja Jere Puolakka, joka oli viikonloppuna ”vakoiluretkellä” Savonlinnassa.

— Tiedän kyllä Eastin etanajalkaisimmat ja oksakätisimmät kaverit, Puolakka lohkaisi seuran nettisivulla.

Hakulinen puolestaan sanoo Eastin tuntevan Jeren metkut läpikotaisin.

Erityishuomion vastustajista ansaitsee hurjat pistemäärät takonut Ville Järnvall. Tilastojen mukaan vuonna 1999 syntynyt Ylöjärven Ryhdin kasvatti on 28 pelissä hurjastellut 471 pistettä. Kosonen pitää Järnvallia yhtenä 2-sarjan parhaista pelaajista.

Eastin pörssikärki on Hakulinen 333 pisteellä.

East Volley—Pälkänen Lukko, lentopallon 2-sarjan toinen välieräottelu Savonlinnan liikuntahallissa sunnuntaina klo 16.

Uusimmat uutiset