Ei rumpu, ämpärit eikä sorsapillikään auttanut Ajoa voittoon — Kausi jatkuu ensi viikonloppuna tuplaottelulla VaLePaa vastaan

Tappio Salpikselle ja Tapanilan Erän voitto Mikelin Passareista pudotti Ajon ylemmän jatkosarjan viidenneksi ja putoamispeleihin.

Timo Seppäläinen

Kannustus oli sunnuntaina Ajon ja Salpiksen pelissä kohdallaan Savonlinnan liikuntahallin lehtereillä.
Kannustus oli sunnuntaina Ajon ja Salpiksen pelissä kohdallaan Savonlinnan liikuntahallin lehtereillä.

Hyvä Ajo! Jännää oli!

Katsomosta huudettu kiitos lämmitti ajottaria hieman, mutta ei riittänyt viemään pois tappion aiheuttamaa pettymystä. Hollolan Salpis oli hetkeä aikaisemmin iskenyt ratkaisevan pallon kenttään ja juhli voittoa lukemin 1—3 (26—28, 18—25, 25—11, 23—25).

Kannustusta Ajo sai tärkeässä ottelussa tuekseen vähintään riittävästi. Rantasalmelainen rytmiryhmä oli tullut ämpäreiden, rummun ja muiden melua pitävien vempaimien kanssa Savonlinnan liikuntahallille.

— Otin varmuuden vuoksi sorsapillinkin mukaan, otteluisäntänä toiminut ja samalla syntymäpäiväänsä viettänyt tuusmäkeläinen luontotoimittaja Jere Malinen sanoi.

Metakka ei Salpista säikäyttänyt, vaan voitolla se varmisti paikan 2-sarjan ylemmän jatkosarjan neljän parhaan joukossa.

Ajo sen sijaan joutui jännittämään kohtaloaan iltaan asti, kun Tapanilan Erä ja Mikkelin Passarit pelasivat sarjan viimeisen ottelun. Mikkeliläisistä ei ollut savonlinnalaisille apua, sillä se hävisi erin 3—1 ja Erä nousi pisteellä Ajon ohi neljänneksi.

Timo Seppäläinen

Roosa Konnulla (oik.) ja Jonna Konnulla (kesk.) oli ottelun tiimellyksessä välillä hauskaakin.

Tappiosta huolimatta Ajon pelit jatkuvat ensi viikonloppuna ylemmän jatkosarjan putoamispeleissä VaLePaa vastaan lauantaina ja sunnuntaina.

— Voittamalla sen ottelusarjan varmistamme paikkamme ensi kaudeksi 28 joukkueen ylempään 2-sarjaan. Jos tulee tappio, niin vielä seuraavanakin viikonloppuna meilä on mahdollisuus ottaa se paikka, Ajon valmentaja Anssi Gröhn ynnäili.

Salpis-tappion syy on Gröhnin mukaan helposti luettavissa tilastoista: pallo ei kuollut sieltä mistä se normaalisti kuolee eli laidasta. Ajon kannalta olikin harmillista että kokeneille Tiina Puurtiselle ja Jonna Konnulle ei sattunut läheskään paras pelipäivä.

Aino Urosen ja Linnea Malisen keskihyökkäys sen sijaan toimi paremmin kuin koskaan. Vanha totuus kuitenkin on, että keskeltä ei pelejä voiteta, Gröhn sanoi.

Timo Seppäläinen

Linnea Malinen (13) pelasi hyvän ottelun Ajon keskitorjujana.

15-vuotias Malinen saldosi peräti 17 pistettä ja sai ansaitusti Gröhnin kehut.

Rantasalmelainen oli itsekin tyytyväinen iltapäivän suoritukseensa, vaikka voittoa joukkue ei Jere-isälle synttärilahjaksi pystynytkään antamaan.

— Tosi hyvin meni. Kiva oli päästä pelaamaan. Ennen jännitti, että pääseekö kentälle, mutta kun Jonna on nyt siirtynyt yleispelaajaksi, niin ei tarvitse stressata peliajan suhteen.

Malisella saattaa olla edessään seuran vaihto, sillä hän on hakenut Kuopioon liikuntalukioon ensi syksystä alkaen. Tieto opiskelupaikasta tulee kesällä.

Halua kokeilla rajojaan lentopalloilijana on kova. Siitä osoituksena sekin, että hän on Rantasalmelta käynyt ahkerasti Ajon harjoituksissa.

— Iskä on kuskannut.

Ajon startti oli sunnuntaina nihkeä ja Salpis karkasi heti 1—7-johtoon.

— Varmaan siinä oli vähän jännitystäkin, sanoi kotijoukkueen parhaana palkittu Juulia Jäppinen.

Ajo kuitenkin heräsi taistelemaan ja kuroi eroa umpeen piste pisteeltä. 21—24-tilanteesta Ajo kampesi itsensä 26—25-johtoon, mutta erävoittoon asti rahkeet eivät riittäneet.

Timo Seppäläinen

Ajon passari Elisa Mehtonen työssään.

Toinen erä meni selvemmin vieraille, mutta kolmas tuli läpihuutojuttuna Ajolle. Urakkaa toki helpotti, että Salpis veti parhaana palkitun passarinsa Sanna Tasangon ja korkeimman pistemäärän takoneen Emilia Kotinurmen vaihtopenkille erän puolivälissä.

Neljäs erä oli huikea trilleri, vaikka näyttikin jo lipsahtavan helposti vieraille.

Tilanteessa 18—23 Gröhn otti aikalisän ja sen jälkeen Ajo aloitti hurjan loppukirin, jonka aikana Salpis joutui kahdesti turvautumaan tuumaustaukoon.

Muun muassa Puurtisen kolmella ässällä Ajo kuroi eroa umpeen ja pääsikin tilanteeseen 23—24, mutta viimeisen pisteen iski Salpis.

— Aina ottaa pattiin kun hävitään. Kolmas erä oli meiltä hyvää peliä, mutta hyökkäyspelaaminen oli meiltä vähän vaikeaa. Paljon ei olla kyllä tällä kenttäryhmityksellä pelattukaan, Jäppinen sanoi.

Timo Seppäläinen

Hyvää yhteishenkeä ja tsemppiä tarvitaan ensi viikonloppuna kun Ajo kohtaa VaLePan.