Kuusi metriä on nyt ylitetty – Riennon Neea Käyhkö pomppasi ennätyksellään Suomen tilastokakkoseksi

Ennätystulos olisi oikeuttanut lajivoittoon Helsingissä pidetyssä pohjoismaisessa hallimaaottelussa.

Sakari Kekki

Neea Käyhkö oli jo viime kesänä lähellä kuutta metriä ulkoradoilla.
Neea Käyhkö oli jo viime kesänä lähellä kuutta metriä ulkoradoilla.

Savonlinnan Riennon 18-vuotias Neea Käyhkö rikkoi pituushypyssä ensimmäisen kerran kuuden metrin rajan.

Käyhkö paransi ennätystään Katajan kansallisissa hallikilpailuissa Joensuussa useaan otteeseen. Hän hyppäsi viidesti vähintään oman aiemman ennätyksen, joka parantui lopulta 25 sentillä. Uusi ennätys kirjataan lukemin 613.

– Jo viime kesänä kuuden metrin raja oli lähellä useassa kilpailussa, mutta ihan kohdalleen ei silloin vielä osunut, kommentoi valmentaja Joni Jäntti.

Tulos jää seitsemän senttiä ensi kesän 19-vuotiaiden MM-kisojen tulosrajasta. MM-kisat järjestetään Kenian Nairobissa.

Valmentajan mukaan MM-kisat on yksi urheilijan tämän vuoden tavoitteista.

– MM-kisoihin osallistuminen 7-ottelussa on todennäköisempää, mutta miksei pituuskin, kun tulosraja on nyt noinkin lähellä.

Käyhkön ennätystulos olisi oikeuttanut lajivoittoon samanaikaisesti Helsingissä pidetyssä pohjoismaisessa hallimaaottelussa. Maaottelun voitti Ruotsin Erica Jarder tuloksella 610. Suomalaishyppääjistä Sini Sanaslahti oli maaottelun viides tuloksella 588 ja Roosa Määttälä seitsemäs hypättyään 573.

Käyhkö ponnisti Joensuussa kauden kotimaisen tilaston kakkoseksi. Määttälän 631 oikeuttaa tilaston kärkipaikkaan.

Ensi viikonloppuna Tampereella pidettävissä SM-halleissa Käyhkö ei kilpaile, sillä perjantaina hän pukeutuu urheiluvaatteiden sijaan vanhojen tanssien iltapukuun.

Riennon urheilijoista SM-halleissa kilpailevat Netta Salo 60 ja 200 metrillä, Henna Sallinen kuulassa, Janika Pulkkinen 60 metrin aitajuoksussa ja Erno Mehtonen 60 ja 200 metrillä.

Seuraavat kaksi viikonloppua Käyhköllä menevätkin mitalijahdissa. 22.–23. helmikuuta hän kilpailee nuorten SM-halleissa Helsingissä pituudessa ja mahdollisesti 400 metrillä.

Siitä viikon päästä Helsingissä on vuorossa SM-hallimoniottelut.