Pudotuspelipaikkansa jo varmistanut East Volley pääsee kotiyleisön eteen rennoin mielin — "Nämä ovat niitä pelejä, joista pitää nauttia"

Savonlinnalaisjoukkueella on runkosarjaa jäljellä kaksi kotiottelua, joista ensimmäisessä se kohtaa lauantaina Savonlinnan liikuntahallilla VaLePan.

Soila Puurtinen

East Volley on voittanut kaikki tämän vuoden kotiottelunsa suoraan kolmessa erässä.
East Volley on voittanut kaikki tämän vuoden kotiottelunsa suoraan kolmessa erässä.

East Volley pääsee rennoin mielin runkosarjan päätösotteluihinsa, kun paikka lentopallon miesten 1-sarjan pudotuspeleihin on jo takataskussa.

Joukkueella on runkosarjaa jäljellä kaksi kotiottelua, joista ensimmäisessä se kohtaa lauantaina Savonlinnan liikuntahallilla VaLePan. Viikon päästä siitä vieraaksi saapuu Karhulan Veikot.

– Nyt haetaan pari hyvää kotipeliä alle, että siitä on sitten hyvä lähteä pelaamaan pudotuspelejä, joukkueen pelaajavalmentaja Jaakko Hakulinen toteaa.

VaLePa sijaitsee taulukossa toiseksi viimeisenä, eikä joukkueella ole enää viimeisiin otteluihin panosta. Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa sastamalalaisjoukkue oli yllättää East Volleyn. Erityisesti yleispelaaja Paavo Kaski tuotti savonlinnalaisille vaikeuksia 24 tehdyllä pisteellään East Volleyn 2–3-voittoon päättyneessä ottelussa.

Lauantaina East Volley keskittyy kuitenkin ennen kaikkea omaan peliinsä.

– VaLePa on vaarallinen joukkue, jossa on yksittäisiä pelaajia, jotka ovat pahoja pideltäviä. Mutta enemmän kuin vastustajaan, meidän pitää keskittyä omaan pelaamiseen, että saamme ehjän ja hyvän pelin, Hakulinen kertoo.

Edellisessä ottelussa East Volley kompastui heikkoon syöttöpelaamiseen. Nyt joukkue pyrkii pitämään sen tasaisen laadukkaana läpi pelin.

– Viime pelissä syöttö onnistui ajoittain hyvin. Mutta sitten kun se jää helpoksi, pääsevät kovasti hyökkäävät joukkueet juhlimaan. Nyt pyrimme pitämään oman syöttömme painavana, ja sitä kautta hallitsemaan peliä, Hakulinen jatkaa.

Nämä ovat niitä pelejä, joista pitää nauttia — Jaakko Hakulinen

Kevätkaudella East Volley on ollut tyly isäntäjoukkue, sillä se on voittanut kaikki kolme Savonlinnassa pelattua otteluaan suoraan kolmessa erässä. Eastin kotivireen ovat joutuneet kokemaan Sampo, Isku sekä TUTO Volley.

Kuudentena sarjataulukossa olevalla kotijoukkueella ei ole viimeisiin runkosarjaotteluihin mitään tiettyä tavoitettava, vaan se pyrkii pelaamaan hyvin ja pitämään sijoituksensa taulukossa.

East Volley kamppailee samoista sijoituksista viidentenä olevan Kyky-Betsetin sekä seitsemäntenä olevan Sampon kanssa. Joukkueet ovat viiden pisteen sisällä toisistaan. Viimeisellä pudotuspelipaikalla on KaVe, joka on kahden pisteen päässä Samposta. Myös yhdeksäntenä olevalla Iskulla on mahdollisuus nousta mukaan pudotuspeleihin, sillä se on vain pisteen päässä KaVesta.

Myös sarjan kärkipäässä on tasaista. Lempo on jo varmistanut runkosarjan voiton, mutta sen jälkeen tulevat TUTO, Nurmon Jymy ja Kuortane ovat kahden pisteen sisällä.

Hakulinen toteaakin, että tulevaa vastustajaa on turha vielä edes miettiä.

– Periaatteessa se on ihan sama, miten itse pelaat, jos muiden otteluiden tulokset menevät ristiin. Silloin sijoitukset voivat pyörähtää täysin ympäri.

East Volley pääseekin viimeisiin otteluihinsa lähes paineettomasti hakemaan hyvää tuntumaa omaan peliinsä ja nauttimaan pelaamisesta. Vaikka panosta ei hirveästi ole, löysäilemään joukkue ei lähde.

–Meillä on ollut hyvä tunnelma kotihallissa, ja nämä ovat niitä pelejä, joista pitää nauttia, Hakulinen toteaa.