Top Teamin B-junnut avaavat kautensa peleillä, jotka määrittelevät loppukauden sarjatason

Savonlinnalaiset osallistuvat Jyväskylässä pelattavaan salibandyn SM-karsintaturnauksen esikarsintaan ja voittoja olisi tarkoitus lauantain ja sunnuntain aikana hankkia sen verran, että taival jatkuisi varsinaiseen SM-karsintaan.

Timo Seppäläinen

Top Teamin B-junnuissa paljon vartijana olevan Santtu Tuovisen mukaan maalivahdin pitää salibandyn kaltaisessa nopeassa pallopelissä pystyä koko ajan keskittymään tarkasti tekemiseensä.
Top Teamin B-junnuissa paljon vartijana olevan Santtu Tuovisen mukaan maalivahdin pitää salibandyn kaltaisessa nopeassa pallopelissä pystyä koko ajan keskittymään tarkasti tekemiseensä.

Top Teamin B-pojilla on viikonloppuna heti tosi kysymyksessä. Savonlinnalaiset osallistuvat Jyväskylässä pelattavaan salibandyn SM-karsintaturnauksen esikarsintaan ja voittoja olisi tarkoitus lauantain ja sunnuntain aikana hankkia sen verran, että taival jatkuisi varsinaiseen SM-karsintaan.

— Elokuun lopussa pitää periaatteessa olla kauden parhaassa iskussa, mutta systeemihän on kaikille sama. Sitä varten ollaan toukokuun alusta asti treenattu, sanoo valmentaja Marko Hirn.

B-poikien seurarankingin 12 parasta joukkuetta pääsevät suoraan SM-karsintaan. SM-karsinnan toiset 12 joukkuetta karsitaan esikarsinnassa. SM-karsinnan 12 parasta pääsevät SM-sarjaan, loput joukkueet jatkavat kauttaan 1. divisioonassa.

Jyväskylässä Top Teamin vastustajina ovat Happee/Urhot ja Loviisan Tor. Savonlinnalaisten ensimmäinen tavoite on selviytyä alkulohkossa kahden parhaan joukkoon, jotta pelit sunnuntaina jatkuvat. Jatkopelien vastustaja tulevat kolmikosta SB Welhot, Blackbirds ja VarTa/HuPa.

Sunnuntaina lohkojen voittajat ja lohkokakkoset kohtaavat toisensa. Viikonlopun päätteeksi kaksi parasta jatkavat syyskuussa SM-karsinnassa. Jos Top Team on noiden kahden joukossa, niin paikka vähintään 1. divisioonassa varmistuu.

— Toiseen vaiheeseen pääsy on ainoa tavoitteemme, Hirn linjaa.

Valmentaja lähtee joukkoineen luottavaisena Jyväskylään.

— Uskallan sanoa, että meillä on erittäin hyvä joukkue. Saamme jalkeille kolme pelaavaa kentällistä. Maalivahti Santtu Tuovinen on sen luokan tekijä, että hän antaa meille mahdollisuuden voittaa jokaista peliä, Hirn kehuu.

Top Team on pelannut viisi harjoitusottelua ja valmentajan mukaan peli on parantunut koko ajan.

Kokoonpanossa on maalivahdin lisäksi 18 kenttäpelaajaa kolmesta eri ikäluokasta (01, 02, 03). Määrä on hyvä, kun kyse on pelkästään oman juniorikoulun pelaajista. Naapurikaupunkien vahvistuksia ei joukkueessa ole.

— Kun pojat ovat pysyneet mukana, kertoo se siitä, että vuosien varrella asioita on tehty oikein.

Laaja materiaali antaa valmennuksellekin vaihtoehtoja.

— Pelipaikka ei ole itsestäänselvyys ja kilpailu on aina tervetullutta. Kun kauden aikana joku on aina pois kokoonpanosta, niin senkin vuoksi laajuutta on oltava.

B-pojat harjoittelevat kahdesti viikossa edustusjoukkueen kanssa ja kerran viikossa mennään omalla porukalla. Kauden aikana etevimmät B-junnut saavat mahdollisuuden kokeilla taitojaan myös edustuksen III-divaripeleissä.

Timo Seppäläinen

Santtu Tuovinen aloitti salibandyn kenttäpelaajana, mutta siirtyi omasta halustaan maalivahdin tontille ja on siellä pysynyt. — Se vaan tuntui mukavalta hommalta.
Santtu Tuovinen aloitti salibandyn kenttäpelaajana, mutta siirtyi omasta halustaan maalivahdin tontille ja on siellä pysynyt. — Se vaan tuntui mukavalta hommalta.

Maalivahti Santtu Tuovinen lyö kovat tavoitteet pöytään ennen joukkueen viikonlopun karsintaturnausta.

— Divariin pääsy olisi ihan hyvä, mutta SM-sarja on meidän tavoitteemme. Toivon mukaan päästään sinne pelaamaan kovia pelejä.

Tuovisen mielestä ei ole lainkaan hankala juttu, että kausi alkaa tosipeleillä.

— Nähdäänpähän heti millä tasolla Suomessa ollaan.

Veskarin taidoista homman ei pitäisi jäädä kiinni. Valmentajan mukaan Topin maalin suulla pelaa nuori mies, jonka varaan voi laskea paljon. Voitosta on mahdollisuus pelata, kun 17-vuotias Samin sähköpuolella opiskeleva Tuovinen seisoo tolppien välissä.

— Jotain sen suuntaista olen siltä suunnalta kuullut, veskari myöntää vinosti hymyillen.

Tällä hetkellä Topin kokoonpanossa on ainoastaan yksi maalivahti.

— Yksi kaveri kävi kerran kokeilemassa, mutta eipä ole sen jälkeen näkynyt. Pakkohan se on kunnossa pysyä, kun tuuraajaa ei ainakaan vielä ole.

Tuovisen vahva heittokäsi, valmentajan mukaan valtakunnan paras, on perua poikavuosien pesäpalloharrastuksesta.

— Meillä on hyvä joukkue ja puolustavatkin ihan hyvin. Välillä kenttäpelaajille joutuu kyllä antamaan palautettakin.

Jos B-junnut eivät pääse SM-sarjaan tai Divariin uskoo Tuovinen pelaavansa myös edustusjoukkueessa.

— Tavoite on kehittyä paremmaksi ja päästä sitä kautta eteenpäin.