Ei ollut Riemusta vastusta SaPKolle - Pässipaitojen seuraava vastustaja Suomen cupissa on Mestiksen hallitseva mestari KeuPa

Suomen cupin muut puolivälieräparit ovat KOOVEE-Ketterä, Peliitat-IPK ja Hermes-Karhu HT.

Soila Puurtinen

Toni Henttonen avasi kauden maalitilinsä Jyväskylässä.
Toni Henttonen avasi kauden maalitilinsä Jyväskylässä.

SaPKo selvitti Suomen cupin avausviikonlopun kahdella selvällä voitolla. Perjantaisen Hokki-voiton jatkoksi pässipaidat kävivät lauantaina rökittämässä Liikunnan Riemun Jyväskylässä maalein 3-8 (0-2, 0-4, 3-2).

Maali-iloittelun käynnisti Matias Rauvola ensimmäisellä osumallaan. Seuraavan täysosuman tälläsi Toni Henttonen ja hänellekin maali oli kauden ensimmäinen.

- Eiväthän tällaiset pelit ihan hirveästi anna pelaajalle. Ennakkoon heikompaa vastustajaa vastaan pitää motivoitua eri tavalla, mutta voittaa kuitenkin pitää. Seuraavalla kierroksella vastus sitten kovenee, Henttonen sanoo.

- Tänään sai ainakin vapaasti harjoitella ylivoimaa ja muitakin kuviota. Onnistumiset tuovat itseluottamusta oli vastustaja kuka tahansa.

Seuraavalla kierroksella SaPKon vastustajaksi tulee hallitseva Mestiksen mestari KeuPa. Ensimmäinen ottelu on keskiviikkona Keuruulla ja perjantaina pelataan Talvisalossa. Jatkopaikka ratkeaa yhteistuloksella.

- Jaahas, keskiviikkona siis taas tänne Keski-Suomeen. Mikäs siinä. Hallitseva mestari on meille hyvä mittari ja päästään altavastaajana iskemään. Kova ryhmä tulee vastaan ja edessä on kovat iltapuhteet jos ja kun jatkoon halutaan, SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen sanoi.

Räsänen on tyytyväinen siitä, että SaPKo selvitti ottelun alempisarjalaisia vastaan tyylipuhtaasti.

- Jatkossa päästään niin sanottuun normaaliin pelaamiseen. Tällaisiin otteluihin niin kuin tänä viikonloppuna oli, valmistautuminen on haastavaa pelaajille, Räsänen sanoi.

Suomen cupin muut puolivälieräparit ovat KOOVEE-Ketterä, Peliitat-IPK ja Hermes-Karhu HT. Välierät pelataan ennen Mestis-kauden alkamista ja Suomen cupin finaali on marraskuun maaottelutauolla.

SaPKo on pelannut viisi harjoitusottelua ja tappio on vielä tuntematon käsite.

- Kieltämättä ihan hyvältä näyttää, vaikka vastustajatkin ovat olleet aika eri tasoisia. Meillä on kasassa tasaisen vahva joukkue, jossa ei ole yhtään heikkoa lenkkiä, Henttonen kommentoi.

Riemu-SaPKo

1. erä: 8.12 0-1 Matias Rauvola (Eetu Andersson, Toni Henttonen), 11.18 0-2 Henttonen (Teemu Lämsä, Julius Marva).

2. erä: 20.26 0-3 Mikko Lahtela (Ville Tiitinen, Atte Karppinen), 36.12 Jaakko Lantta av, 37.40 0-5 Matias Lainio (Karppinen), 37.50 0-6 Joonas Toivanen (Joni Seinelä Henri Keskilohko).

3. erä: 42.33 0-7 Seinelä (Keskilohko, Toivanen) yv, 46.15 1-7 Lauri Viitanen (Ari Närhi, Mikko Hyvönen) yv, 51.50 1-8 Marva (Ville Väinölä), 55.59 2-8 Waltteri Viitanen (Lauri Viitanen), 56.18 3-8 Saku Piha.

Torjunnat: Henri Tikkanen Riemu 6+15+16=47, Nico Vikstén 3+8+10=21

Yleisöä: 232

Muut Suomen cupin ottelut lauantaina: Haukat-FPS 3-5, S-Kiekko-JHT 3-5, KOOVEE-K-Vantaa 3-2, Pyry-Ketterä 0-3, Jokipojat-D-Kiekko 6-2, TuTo-Karhu HT 3-4 vl