KeuPa illan vieraana Talvisalossa - Mestiksen hallitsevan mestarin riveissä pelaava puolustaja Anttoni Honka on yksi suomalaisen jääkiekon suurlupauksista

SaPKo ja KeuPa kohtaavat tällä kaudella toistamiseen. Keuruulla isännät olivat niukasti vahvempia ja veivät ottelun maalein 2-1. Perjantaina KeuPa rökitti kotonaan IPK:n 6-0.

Soila Puurtinen

Ville Väinölä laukoi keskiviikkona Heinolassa kauden avausosumansa.

SaPKo ja KeuPa kohtaavat tällä kaudella toistamiseen kun Mestiksen hallitseva mestari saapuu tänä iltana vieraaksi Talvisaloon. Keuruulla isännät olivat niukasti vahvempia ja veivät ottelun maalein 2-1.

SaPKo on saanut valmistautua otteluun rauhassa, kun KeuPa pelasi vielä perjantai-iltana kotonaan IPK:ta vastaan. Iisalmelaiset jäivät jalkoihin maalein 6-0, joten KeuPa saapuu voimansa tunnossa pässipaitoja kaatamaan.

SaPKo tuli maajoukkuetauolta pirteästi ja veikin keskiviikkona Heinolassa pelattua ottelua kahden erän ajan miten tahtoi. Tehottomuus maalipaikoissa kuitenkin kostautui päätöserässä. Peliitat löysi peliinsä uuden vaihteen ja iski neljä maalia SaPKon kahta vastaan.

Voittaja löytyi vasta pitkän voittolaukauskisan jälkeen. SaPKo-sankareina olivat some-hitiksi nousseen maalin tehnyt Toni Henttonen ja hasekmaisen venytyksen ratkaisuhetkillä tehnyt maalivahti Roope Urpolahti. Lopullisen pisteen ottelulle ja SaPKon voitolle iski Henri Keskilohko.

SaPKolla on edessään viisi kotiottelua putkeen. KeuPan lisäksi Talvisaloon tulevat Mestiksen kärkijoukkueet: LeKi keskiviikkona ja Hermes perjantaina. Seuraavalla viikolla ovat vuorossa Jokipojat ja RoKi.

SaPKon olisi syytä alkaa rakennella kunnollista voittoputkea, sillä kärki on ilman sitä karkaamassa. SaPKo on sarjataululossa vasta kahdeksannella sijalla, tosin sillä on myös vähiten oteluita takana. Sarjakärki-LeKi on pelannut 17 kamppailua, kun SaPKolle niitä on kertynyt vasta 14. KeuPa on neljä pistettä SaPKoa edellä kaksi ottelua enemmän pelanneena.

KeuPan mielenkiintoisin pelaaja on Anttoni Honka. 18-vuotiasta puolustajaa on pidetty yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista pelaajista ja Hongasta odotetaan loppuvuonna 2000 syntyneenä parhaimmillaan ensimmäisen kierroksen varausta NHL:n varaustilaisuuteen 2019. Honka on pelannut tällä kaudella 15 ottelua JYPin liigajoukkueessa tehopistein 1+3.

Hongan 22-vuotias isoveli Julius pelaa Dallas Starsin NHL-joukkueessa.

SaPKolla oli vielä perjantai-iltana kolme kysymysmerkkiä pelaavan kokoonpanon suhteen. Tatu Vihavainen ja Henri Keskilohko pystyvät pelaamaan, mutta puolustaja Jimi Kuronen parantelee Peliitat-ottelussa saamaansa tälliä katsomon puolella.

SaPKo maalilla jatkaa hyviä otteita koko kauden ajan esittänyt Roope Urpolahti, joka toissa kaudella pelasi vielä KeuPassa.

1. ketju: Lainio-Forsström-Karppinen

2. ketju: Seinelä-Toivanen-Keskilohko

3. ketju: Henttonen-Lantta-Vihavainen

4. ketju: Aksila-Koivunen-Rauvola

Puolustajat: Tiitinen-Marva, Ruuskanen-Andersson, Väinölä-Laamanen.

KeuPan kokoonpano on seuraava:

Maalivahdit: Paavo Hölsä (Samuli Tervo)

Puolustajat: Olli Aitola-Anttoni Honka, Paavo Tyni-Sebastian Kauppila, Sakari Turtiainen-Mikko Lahtinen

1. ketju: Jere Helenius-Waltteri Lehtonen-Justus Mikkonen

2. ketju: Jani Siekkinen-Jesse Pelamo-Aleksi Rutanen

3. ketju: Valtteri Pihlajamäki-Teemu Huttu-Juuso Mörsky

4. ketju: Anton Stråka-Aleksi Luhtalampi-Matias Mustonen