SaPKo-kasvatti Sami Jekuselle löytyi töitä Valko-Venäjältä

Puolustaja oli tehnyt sopimuksen Slovakiaan, mutta sopimus irtisanottiin puhelimitse Jekusen ollessa matkalla Savonlinnan lentoasemalle.

Viime kaudella Tanskassa jääkiekkoillut Sami Jekunen oli loppukesästä tehnyt sopimuksen Slovakiaan, mutta diili purettiin ja arvaamattomat jääkiekkotiet vievät puolustajan nyt Valko-Venäjälle.
Viime kaudella Tanskassa jääkiekkoillut Sami Jekunen oli loppukesästä tehnyt sopimuksen Slovakiaan, mutta diili purettiin ja arvaamattomat jääkiekkotiet vievät puolustajan nyt Valko-Venäjälle.

SaPKo-kasvatti Sami Jekusen seuraava osoite on Grodnon kaupunki Valko-Venäjällä. 24-vuotias puolustaja on tehnyt sopimuksen maan pääsarjassa Ekstraliigassa pelaavan HC Neman Grodnon kanssa.

Vuonna 1988 perustettu seura on Valko-Venäjän kestomenestyjä. 2010-luvulla se on voittanut neljä mestaruutta ja ollut kolme kertaa hopealla.

Viime keväänä Grodno hävisi finaalissa, mutta juhli kahtena edellisvuotena mestaruutta.

— Viime kaudella Vienna Capitalsin kakkosjoukkueessa pelannut vanha pelikaveri Timo Hiltunen teki Grodnoon sopimuksen keväällä ja hänen agenttinsa kautta pelipaikka järjestyi sitten minullekin.

Hyvää lätkää pelaava joukkue, kiva kaupunki ja seura, jossa asiat hoidetaan hyvin, niin mikä etten menisi. — Sami Jekunen

Jekunen sanoo, että sopimuksen tekemistä ei tarvinnut kauan miettiä.

— Kyselin vähän Timolta mihin olen menossa. Hyvää lätkää pelaava joukkue, kiva kaupunki ja seura, jossa asiat hoidetaan hyvin, niin mikä etten menisi.

Joukkuetta valmentaa venäläinen Sergei Pushkov, joka viime kauden päätteeksi valittiin vuoden valmentajaksi Valko-Venäjällä.

Kahden suomalaisen lisäksi joukkueessa pelaa yksi liettualainen ja kaksi venäläistä. Loput ovat valkovenäläisiä.

— Onneksi meillä on tulkki käytössä, sillä venäjä ei oikein taitu.

Mestiksessä SaPKoa, Jukureita ja Ketterää edustanut Jekunen pelasi viime kaudella Tanskan pääsarjassa Odense Bulldogsissa.

— Tanskassa viihdyin hyvin, mutta meillä oli huono kausi ja aika huono joukkue. Jatkosopimukseen ei ollut kiinnostusta kummallakaan osapuolella, Jekunen avaa kokemuksiaan Tanskasta.

Jekunen ei ole tehnyt ehdotonta päätöstä olla pelaamatta Suomessa, mutta aikoo hakea kokemuksia ulkomailta.

— Katsotaan nyt mitä tämä vuosi tuo tullessaan.

Jääkiekkomaailman arvaamattomuus tuli Jekuselle eteen ennen Valko-Venäjälle menoa. Hän oli jo tehnyt sopimuksen Slovakiaan, mutta maahan asti pakki ei koskaan päässyt.

— Olin Prisman kulmalla menossa Savonlinnan lentoasemalle kun tuli puhelinsoitto, että kaikkien ulkomaalaisten sopimukset on purettu. Edellispäivänä oli tehty päätös sarjan sulkemisesta. Koska kukaan ei putoa kauden päätteeksi, teki seuran puheenjohtaja nopean linjauksen, että kausi viedään läpi omilla kasvateilla, Jekunen naureskelee.

Keskiviikkona Jekunen lentää Helsingistä Liettuan pääkaupunkiin Vilnaan. Noin 327 540 asukkaan Hrodnan eli Grodnon kaupunki sijaitsee Valko-Venäjällä lähellä Puolan ja Liettuan rajaa. Noin kaksi ja puoli tuntia kestävä loppumatka Grodnoon taittuu autokyydillä.

Jekusen tietojen mukaan Ekstraliigassa pelaa yhdeksän joukkuetta.

— Kauden aikana pelataan myös cupin pelejä, joten ennen pudotuspelejä otteluita kertyy vajaat kuusikymmentä.

Uusimmat uutiset