Kapteeni Joona Monto otti ratkaisijan viitan harteilleen jatkoerässä — SaPKo säilytti kotietunsa TUTOa vastaan

Joukkueet tarjosivat Talvisalon yli tuhatpäiselle yleisölle rehdin ja hyvätasoisen jääkiekko-ottelun.

Timo Seppäläinen

SaPKo puristi TUTOn ahtaalle Talvisalossa.

Puolivälieräsarja IPK:ta vastaan meni SaPKolta harjoittelun merkeissä, mutta TUTOa vastaan tahti oli toinen.

Joukkueet tarjosivat Talvisalon yli tuhatpäiselle yleisölle rehdin ja hyvätasoisen jääkiekko-ottelun, jossa mentiin vauhdilla jatkoerään asti.

Siellä sankarin viitan otti harteilleen pässipaitojen kapteeni Joona Monto (1+1). Rasmus Hämäläinen (1+1) ja Toni Henttonen (1+2) pelasivat taitavilla siirroilla Monton tekopaikkaan, ja rystynosto ohitti TUTO-vahti Karolus Kaarlehdon.

Kaarlehto poltti tilanteessa päreensä ja takoi Montoa kaksin käsin.

— Pientä vekkiä tuli. Taisi veskarilta mennä hermot ja päähän tuli räpylää ja kilpeä, mutta ei haittaa tässä hetkessä, Monto naureskeli.

Tuloksella 4—3 (1—1, 1—1, 1—1, 1—0) SaPKo säilytti kotiedun. Joukkueet kohtaavat lauantaina Turussa. Loppuotteluun pääsee neljällä voitolla.

Timo Seppäläinen

Hetkittäin turkulaisetkin pääsivät kamppailussa horjuttamaan sapkolaisia.

SaPKo sai otteluun unelma-alun playoffien-tyyliin hieman erikoisella maalilla. TUTO-puolustajan purkukiekko osui linjatuomariin ja kimposi Karolus Kaarlehdon maalin edessä vapaana olleelle Henttoselle. ”Henun” aistit olivat valppaina ja kädet lämpiminä. 

Toinenkin erä lähti käyntiin räväkästi. Kasper Elo ja Mikko Lahtela pelasivat Niklas Salon läpiajoon ja kiekko löytyi TUTO-maalista vain 15 sekunnin pelin jälkeen. 

Kolmannen erän alku oli puolestaan TUTOn. Niko Ahoniemi ujutti läpiajonsa päätteeksi kiekon ohi hyvän ottelun pelanneen Roope Urpolahden ja tilanne tulostaululla oli 2–3.

Rasmus Hämäläinen kokeili SaPKon takaa-ajovaiheessa ensin maaliristikon kestävyyttä, mutta onnistui paria vaihtoa myöhemmin laukomaan kiekon perille asti ja tilanne oli tasan 3–3.

Voitto ei riehaannuttanut SaPKo-leiriä sen kummemmin.

Timo Seppäläinen

Mestiksen välieräavauksesa yleisölle tarjottiin vauhdikasta jääkiekkoviihdettä, joka sai savonlinnalaisittain onnellisen lopun.

— TUTO sytyttää aina ja välierät kotiyleisön edessä antoivat myös ekstrabuustia, mutta kyllä me pystymme tästä parantamaan paljonkin, Monto sanoi.

Kalle Saramäen loukkaannuttua Henttonen sai komennuksen Monton johtamaan kakkosketjuun. Valmennuksen veto oli onnistunut.

— Ihan hyvin meni meidän ketjulta, vaikka pari maalia menikin omiin. Ei tämä vielä ollut sitä mihin pystymme parhaimmillamme.

Päävalmentaja Pasi Räsänen kehui ottelua hienoksi ja tasaiseksi pudotuspelikamppailuksi, jossa tilanteita oli molemmissa päissä.

— Emme päässeet ihan ytimeen, mutta tämäkin esitys riitti voittoon. Pari pykälää pystymme vielä peliämme parantamaan. Nyt nautitaan tästä kiinnityksestä puoli tuntia ja sitten aletaan valmistautua Turun-reissuun.

SaPKo jää lauantain kamppailun jälkeen yöksi Turkuun ja palaa Savonlinnaan sunnuntaina.

Timo Seppäläinen

TUTOn Nico Friman väisti SaPKon Jaakko Lantan liukutaklauksen.

Näin pelattiin
1. erä: 0.55 1—0 Toni Henttonen, 7.12 1—1 Timi Lahtinen (Matias Lehtonen).

2. erä: 20.15 2—1 Niklas Salo (Kasper Elo, Mikko Lahtela), 35.32 2—2 Matias Haaranen (Aki Juusela, Nico Friman).

3. erä: 41.30 2—3 Niko Ahoniemi (Aki Keinänen), 47.52 3—3 Rasmus Hämäläinen (Henttonen, Joona Monto).

Jatkoerä: 63.54 4—3 Joona Monto (Hämäläinen, Henttonen) sr.

Torjunnat: Roope Urpolahti SaPKo 14+10+5+2=31, Karolus Kaarlehto TUTO 8+18+12+0=38.

Yleisöä: 1018.

Kommentoidut