SaPKo teki tarvittavan ja voitti Hokin Suomen cupissa — Keskilohko-Toivanen-Seinelä-ketju oli jälleen tehokkaana

SaPKo ei ollut jäänyt leijumaan Ilves-voiton lumoihin, vaan hoiteli Suomen cupin avauksessa takavuosien Mestis-kamppailuista tutun Kajaanin Hokin maalein 5—1 (1—0, 2—1, 2—1). Lauantaina pässipaidat matkustavat Jyväskylään lohkon kolmannen joukkueen eli Hokin tavoin Suomi-sarjassa pelaavan Liikunnan Riemun vieraaksi.

Timo Seppäläinen

Henri Keskilohko on ollut hurjassa vireessä alkukaudesta.
Henri Keskilohko on ollut hurjassa vireessä alkukaudesta.

Olihan siinä eroa ja pitihän siinä eroa ollakin.

SaPKo ei ollut jäänyt leijumaan Ilves-voiton lumoihin, vaan hoiteli Suomen cupin avauksessa takavuosien Mestis-kamppailuista tutun Kajaanin Hokin maalein 5—1 (1—0, 2—1, 2—1).

Tänään pässipaidat matkustavat Jyväskylään lohkon kolmannen joukkueen eli Hokin tavoin Suomi-sarjassa pelaavan Liikunnan Riemun vieraaksi. Riemu hävisi keskiviikkona Kajaanissa Hokille maalein 8—3.

— Takki ei ollut auki, mutta vaikea peli meille. Hyppy keskiviikosta oli sen verran iso, mutta pelasimme sen verran mitä voittoon vaadittiin, SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen kommentoi.

Kupletin juoni kävi varsin nopeasti selville. SaPKo hallitisi kiekkoa, mutta aivan huippulaadukkaita tekopaikkoja se ei pystynyt rakentamaan.

Varsinkin ykkösketju Matias Lainio—Mikko Lahtela—Atte Karppinen oli elementissään. Toisessa erässä Lahtela oli tovin pukuhuoneen puolella hammaskalustoaan paikkailemassa.

Räsäsen mukaan joukueen teemana oli viisikon yhtenäinen pelaaminen.

— Siinä ei kyllä onnistuttu. Hyökkäyspeli jäi vajaaksi, mutta voittoon pitää tietysti olla tyytyväinen. Jyväskylästä riittää pistekin siihen, että ensi viikolla saamme jo kovempia vastustajia vastaamme.

Timo Seppäläinen

Lapa jäähän ja nimi lehteen. Henri Keskilohko viimeistelee illan toisn osumanasa Joonas Toivasen nappipassista,
Lapa jäähän ja nimi lehteen. Henri Keskilohko viimeistelee illan toisn osumanasa Joonas Toivasen nappipassista,

Turun Palloseurasta SaPKoon lainalle tullut puolustaja Eetu Pylkkänen ennätti kantaa pässipaitaa 18 minuuttia ja neljä sekuntia ennen kuin pääsi tuulettamaan maalia. Siniviivalaukaus painui ohi Hokki-vahti Tomi Raution.

Toisessakin erässä ensimmäisestä maalista vastasi puolustaja. Hokin pelaaja oli päässyt sekuntia ennen Julius Marvan osumaa jäähyaitiosta.

Erän puolivälin jälkeen Henri Keskilohko jatkoi maali-iloitteluaan viemällä SaPKon 3—0-johtoon. Hokki sai kaksi minuuttia ennen erän loppua kavennusosuman, mutta sen suurempaa energiapiikkiä se ei päätöserään saanut.

Keskilohko namutteli Joonas Toivasen ja Joni Seinelän oivallisesta esityöstä illan toisen maalinsa kahden miehen ylivoimalla.

Keskilohko on tehnyt neljässä harjoitusottelussa tehot 4+2, Seinelä 2+4 ja Toivanen 0+3, joten SaPKon valmennusjohto tiesi mitä teki laitettuaan kolmikon samaan vitjaan.

Timo Seppäläinen

SaPKo-puolustaja Ville Väinölä tykkää hyökätä.,
SaPKo-puolustaja Ville Väinölä tykkää hyökätä.,

Päätösosuman teki viimeisiä näyttöjään antava Sami Aksila. Roope Urpolahti selvitti SaPKon maalilla vähät työnsä tyylikkäästi.

Jimi Kuronen, Elmeri Laamanen ja Tatu Vihavainen olivat illan ottelusta sivussa. Räsäsen mukaan Laamanen ja toinen trry out -pelaaja Henri Katajainen pelannevat Riemua vastaan.

Vihavaisella on vielä debyytti tällä kaudella SaPKossa tekemättä.

— Tatulla on ollut vähän nilkan kanssa ongelmia, mutta hänetkin saadaan todennäköisesti ensi viikolla mukaan.

Timo Seppäläinen

Toni Henttonen säästelee vielä. Joko maalihana aukea lauantaina Jyväskylässä?
Toni Henttonen säästelee vielä. Joko maalihana aukea lauantaina Jyväskylässä?