Olispa kiva pelata pesistä, tuumasivat leidit Punkaharjulla ja jo viikon päästä Sanskin montussa pelattiin

Kansallispelillä menee Suomen kansallismaisemassa muutenkin hyvin. Pesäpalloliiton Savo-Karjalan alueen seurakehittäjä Ville Pulkkisen mukaan Punkaharjulla voidaan puhua jo pienestä buumista.

Timo Seppäläinen

Punkaharjulla pelataan naisten höntsäpesistä iloisella ja rennolla mielellä.

Olispa kiva pelata pesistä naisporukalla.

Punkaharjulaisten kaverusten sananvaihdosta asiat etenivät viikossa sellaisella vauhdilla, että tiistai-iltana Sanskin montun pesäpallokentällä jo pelattiin.

— Laitoin Facebookiin kyselyn ja viikossa PuU Ladypesis -ryhmään ilmoittautui yli kuusikymmentä innokasta jäsentä, jotka halusivat pelata pesäpalloa, Henna Lemmetyinen sanoo ja myöntää yllättyneensä idean saamasta vastaanotosta.

— Odotin, että jos toistakymmentä halukasta löytyy niin hyvä on. Tällä hetkellä jäseniä ryhmässä on jo yli seitsemänkymmentä. Peli-illat voi käydä tarkistamassa sieltä.

Asiat rullasivat siinäkin mielessä suotuisasti, että Pesäpalloliiton Savo-Karjalan alueen seurakehittäjä Ville Pulkkinen sattui olemaan tiistaina Savonlinnassa koulukiertueella julistamassa pesäpallon ilosanomaa.

— Sain kuulla tästä aloittelevasta ryhmästä ja todella mielelläni tulin heitä tapaamaan ja lajista kertomaan, Pulkkinen sanoi.

Pulkkisen mukaan harrastepesis on kovassa nosteessa.

— Aikuisten vuoroille on tulossa todella paljon pelaajia. Se on jännä ilmiö, mutta tosi hieno juttu, Pulkkinen iloitsee.

Onnistumisia, ei loukkaantumisia

Pulkkisen vetämässä ensimmäisessä harjoituksessa oli kolmisenkymmentä naista.

— Tavoite on, että kaikki saisivat onnistumisia, eikä vuoron aikana tulisi yhtään loukkaantumista. Sen vuoksi hyvä alkuverryttely on kaiken a ja o, Pulkkinen evästi pesisleidejä.

Tunnelma kentällä oli innostunut ja hyväntuulinen. Yhdeltä pesisrouvalta oli kotona kysytty mahtaako vapaa-ajan vakuutus olla kunnossa.

— Oisko jäitä jollakin. Ihan vain varmuuden vuoksi, huikkasi joku räpylää käteen sovitellessaan.

Ennen kuin ensimmäistäkään palloa oli lyöty, naiset suunnittelivat jo miesten haastamista. Saunaillat ja pikkujoulut käytiin tietenkin läpi. Miksei pesäpallosanomaa voisi viedä Tallinnaankin. Myös talviharjoitusmahdollisuuksista kyseltiin.

— Voisimmehan me pelata talvella vaikka sählyä tällä porukalla, Henna Lemmetyinen ideoi.

Timo Seppäläinen

Pesäpalloliiton Savo-Karjalan alueen seurakehittäjä Ville Pulkkinen kävi pitämässä ensimmäiset harjoitukset Punkaharjun pesisleideille. Henna Lemmetyinen (vas.), Niina Härkönen ja Terhi Simpura ottivat opit innolla vastaan.

Paluumuuttajaa jännitti

Niina Härkönen saapui kentän laidalle ensimmäisenä.

— Totta kai jännittää. Edellisestä kerrasta on ainakin kaksikymmentä vuotta aikaa. Luulen, että palloon osuminen mailalla on helpompaa, kuin pallon saaminen kiinni räpylällä.

Härkönen palasi hiljattain synnyinseudulleen Punkaharjulle Kymenlaaksosta.

— Tämä on hyvä tapa pitää kuntoa yllä ja samalla tutustuu uusiin ihmisiin.

Pesiskoulussa mukava määrä tenavia

Kansallispelillä menee Suomen kansallismaisemassa muutenkin hyvin. Ville Pulkkisen mukaan Punkaharjulla voidaan puhua jo pienestä buumista.

Pesiskoulu järjestettiin Punkaharjulla viime kesänä ensimmäisen kerran ja mukana oli yli 40 tenavaa. Maanantaina Sanskin montun kentällä pesäpallon alkeiden opiskelun aloitti noin 25 lasta.

— Pesiskoulu käynnistyi vähän vahingossa. Meille tarjottiin kouluttajakoulutusta ja otimme sen vastaan. Onhan se palkitsevaa katsoa kun noin suuri määrä lapsia tulee lajia harrastamaan, Harri Laamanen Punkaharjun Urheilijoista sanoo.

Pesiskoulu järjestetään Sanskin montun kentällä vielä viitenä maanantaina klo 16.30 alkaen.

Punkaharjun Urheilijoiden miesjoukkue jatkaa sinnikkäästi pelaamistaan maakuntasarjassa, vaikka joukkueen kokoaminen on vuosi vuodelta vaikeampaa.

— Joukkueessa on viitisentoista pelaajaa, joten eihän tuo rinki liian iso ole. Sillä kesä kuitenkin pärjätään, sanoo Laamanen.

Timo Seppäläinen

Pallo pysyi hyvin punkaharjulaisten pesisharrastajien hallussa.