Janne Rouvinen taas Savonlinnan halkiuinnin kiireisin — "Voittaminen ei ole tärkeintä, vaan osallistuminen tähän hienoon tapahtumaan"

Ensikertalainen Iiris Saittakari oli naisten sarjan voittaja. Elina Tiainen piti suvun uintimainetta yllä uimalla ilman märkäpukua.

Soila Puurtinen

Janne Rouvisen vedot Savonlinnan halkiuinnissa olivat jälleen tutun vahvoja.
Janne Rouvisen vedot Savonlinnan halkiuinnissa olivat jälleen tutun vahvoja.

Tutun miehen käsi läppäsi ensimmäisenä Savonlinnan halkiuinnissa maalin virkaa toimittaneen Panimoravintola Huvilan laituriin. Parikkalalainen Janne Rouvinen muistelee voiton olleen hänelle jo viidestoista.

— Voittaminen ei ole tärkeintä, vaan osallistuminen tähän hienoon tapahtumaan.

Rouvinen kauhoi noin 800 metrin matkan Koululahdelta Savonniemeen ajassa 8.43.

— Joskus on mennyt kahdeksan minuutin allekin, mutta silloin treeniäkin oli takana enemmän.

Olosuhteet olivat hienoisesta koleudesta huolimatta uimareille mainiot.

— En muista milloin olisi ollut näin hyvä uida tähän suuntaan. Virtahan on aina myötäinen, mutta nyt oli vielä myötätuulikin. Eihän tuossa loppusuoralla tarvinnut kuin kellua. Raikas ilma, mutta lämmin vesi. Ainakin näin märkäpuvussa, Rouvinen naureskeli rantavedessä kelluessaan.

Hienoa, että tällaisia tapahtumia järjestetään, kun meillä tällä seudulla näitä upeita vesistöjä on. — Janne Rouvinen

Rouvinen ui 3—4 kertaa viikossa pääasiassa Kruunupuistossa ja Savonlinnan uimahallissa sekä silloin tällöin avovedessä.

— Tämä halkiuinti on viime vuosina ollut oikeastaan ainoa kilpailu, johon osallistun. Uinti on minulle nykyisin kunnon vääjäämätöntä rapistumista hidastava harrastus.

Halkiuintiin Rouvinen tulee aina mielellään.

— Tällaisia tapahtumia ei liikaa ole. Hienoa, että järjestetään, kun meillä tällä seudulla näitä upeita vesistöjä on.

Soila Puurtinen

Pelkässä uimapuvussa matkaan lähteneen Elina Tiaisen hymy ei hyytynyt missään vaiheessa.
Pelkässä uimapuvussa matkaan lähteneen Elina Tiaisen hymy ei hyytynyt missään vaiheessa.

Naisten sarjaan saatiin uusi voittaja, kun lahtelainen Iiris Saittakari oli nopein heti ensiyrittämällä. Aika oli 11,02.

— Savonlinnalaislähtöinen ystävä ja ”manageri” Laura Erkkilä sai minut tähän houkuteltua, Aalto-yliopiston tutkijatohtori perusteli osallistumistaan.

Ihan kylmiltään ei Saittakari Saimaaseen pulahtanut, sillä hänellä on vahva uintitausta. Aikuisten Suomen mestaruuksia hänellä on neljä ja junioreissa useampia.

— Niistä on jo kauan aikaa. Tämä oli mahtava uinti ja ihana reitti. Harmi vaan, ettei maisemia ennättänyt ihailla enemmän.

Saittakari sanoo löytäneensä avovesiuinnin vasta hiljattain.

— Koko ajan sitä tulee harrastettua enemmän ja enemmän. Voi olla, että tämä halkiuinti sai minusta vakiokävijän.

— Varmasti tullaan ensi vuonna puolustamaan mestaruutta, manageri lupasi, mutta vakuutti itse pysyttelevänsä jatkossakin tukevasti kuivalla maalla.

Jarmo Pesonen

Miesten sarjan voittaja Janne Rouviselle Savonlinnan halkiuinti on tuttuakin tutumpi tapahtuma. Naisten nopein Iiris Saittakari oli sen sijaan ensimmäistä kertaa kisailemassa.
Miesten sarjan voittaja Janne Rouviselle Savonlinnan halkiuinti on tuttuakin tutumpi tapahtuma. Naisten nopein Iiris Saittakari oli sen sijaan ensimmäistä kertaa kisailemassa.

Vantaalainen Elina Tiainen sipaisi matkan pelkässä uimapuvussa ja pyysi ennen kommenttien antamista luvan käydä hakemassa pyyhkeen lämmikkeeksi.

— Aika viileätä oli. Luulen, että märkäpuvussa uineille tuli annettua tasoitusta, kolmannen kerran halkiuintiin osallistunut Tiainen sanoi hymyillen.

Tiainen kuvailee itseään sunnuntaiuimariksi, eikä aio hankkia märkäpukua jatkossakaan.

— Minun uintikerroillani se jäisi aika vähälle käytölle.

Tiaisen nimi on monesti ollut halkiuinnin tuloslistalla korkeallakin. Savonlinnan Uimaseuraa edustava serkkutyttö Maija Tiainen oli vuosi sitten naisten sarjan nopein.

— Minun piti yksin pitää suvun uintimainetta yllä, kun varsinainen uimamaisteri ei työkiireiltään kisaan ennättänyt, Elina sanoi.

Hän osallistuu mielellään Saimaan alueen tapahtumiin. Sulkavalla hän oli kirkkoveneessä kuudennen kerran. Soutuneuvoksen tittelistä puuttuu vielä neljä osallistumiskertaa.

— Sen vuoksihan siellä käydään, että neuvokseksi pääsee.

Savonlinnan halkiuinti:

Miehet: 1) Janne Rouvinen 8,43, 2) Jukka Partanen 9,43, 3) Markku Makkonen 10,49, 4) Nikita Zhuk 11,17, 5) Oliver Myllys 11,28, 6) Jukka Kukkonen 12,34, 7) Rikard Wegersjö 15,24, 8) Tapio Vehmaskoski 15,59.

Naiset: 1) Iiris Saittakari 11,02, 2) Jenny Wegersjö 13,07, 3) Elina Tiainen 14,06, 4) Mari Koivunen 18,50, 5) Jenni Mikkonen 19,00.

Pojat alle 18: 1) Justus Riikonen 11,53, 2) Patrik Mikkonen Savonlinna 19,03.

Tytöt alle 18: 1) Tessa Sopanen 11,56, 2) Siiri Pihlava 12,42, 3) Sofia Sopanen 12,43, 4) Elmiina Kosonen 19,05.