Norsupallon MM-tittelit jaossa taas tänä viikonloppuna Savonlinnassa

Perjantaina Kyrönniemellä ratkotaan firmasarjan mestaruudet yhdeksän joukkueen voimin. Lauantaina ja sunnuntaina pelattavaan norsusarjaan osallistuu kaksitoista joukkuetta.

Antti Varonen

Jumppapallon perässä juostaan taas vauhdilla viikonlopun ajan Kyrönniemellä.
Jumppapallon perässä juostaan taas vauhdilla viikonlopun ajan Kyrönniemellä.

Norsupallon maailmanmestaruuksista pelataan Savonlinnassa viikonloppuna jo yhdennentoista kerran. Pelipaikkana on tuttuun tapaan Kyrönniemen urheilukenttä.

Mittelöt alkavat perjantaina yhdeltätoista, jolloin firmasarjan yhdeksän joukkuetta ottavat mittaa toisistaan. Norsusarjaan on ilmoittautunut 12 joukkuetta ja heidän turneensa viedään läpi lauantaina ja sunnuntaina.

Turnauksen järjestävän Savonlinnan Seudun Liikunnan toiminnanjohtaja Timo Reinikaisen mukaan osanottajamäärä on viime vuosina vakiintunut nykyiselleen. Parhaimmillaan jättipalloa potkittiin yli 50 joukkueen voimin.

— Pelkästään hauskanpitoon keskittyneet joukkueet ovat karsiutuneet. Samalla lieveilmiötkin ovat jääneet pois. Nyt turnaukseen osallistuvat keskittyvätkin urheilemiseen, Reinikainen sanoo.

Suurin osa joukkueista on Savonlinnan ulkopuolelta. Kaukaisimmat vieraat tulevat Turusta ja Seinäjoelta. Reinikainen ei osaa sanoa syytä, miksi paikalliset karttavat MM-turnausta.

— Tosin savonlinnalainen Maajoukkue on ollut mukana jokaisella kerralla.
Firmasarjassa voittoa puolustaa triplamestari Kristalli Sport ja norsusarjassa myös savonlinnalainen Helter Skelter, jolla on alla kaksi mestaruutta.

Norsupallon MM-kisojen pelipaikka on herättänyt polemiikkia. Muun muassa STPS on joutunut siirtämään perjantaisen Kolmosen kärkikamppailunsa Kyrönniemen isokokoiselta nurmikentältä Talvisalon Kesämaa-areenan pienemmälle tekonurmelle.

STPS:ssä ei siirrosta ei oltu mielissään.

— Enhän mie tästä tykkää, mutta en ala asiasta itkemäänkään. Se kuitenkin kertoo siitä, ettei tämä ole ihan jalkapallokaupunki, STPS:n valmentaja Tuomas Silvennoinen totesi torstain Itä-Savossa.

Reinikainen sanoo lukeneensa hieman hämillään nelinkertaisen norsupallon maailmanmestarin (Silvennoinen) kommenttia.

— Kenttävaraus norsupallon MM-kisoille on tehty jo vuosi sitten, joten hyvissä ajoin se on ollut STPS:nkin tiedossa, jos he olisivat oman ottelunsa halunneet siirtää toiseen ajankohtaan. Vaikea on nähdä, että me kisajärjestäjinä olisimme tehneet tässä asiassa mitään väärää, Reinikainen sanoo.

Päänorsun mukaan Kyrönniemi on MM-kisoille paras mahdollinen paikka, vaikka Talvisalo lähempänä keskustaa onkin.

— Vieraspaikkakunnalta tuleville pelaajille on tärkeää ja hienoa päästä pelaamaan Olavinlinnan viereen komeisiin maisemiin. Tämäkin näkökulma on mielestäni syytä huomioida, Reinikainen muistuttaa.

Norsupallon XI MM-kilpailut Kyrönniemen kentällä Savonlinnassa 10.—12.8. klo 11 alkaen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Kommentoidut