Eevi-Pirre Rautiainen viettää jälleen talven ratsuttajana Espanjassa — "Siellä tehdään töitä tosissaan, muttei liian vakavasti"

Eevi-Pirre Rautiainen vaihtaa pian Suomen syksyn koleat tuulet Espanjan Fuengirolan lämpimiin merituuliin, sillä hän on lähdössä viime talven tavoin talveksi Espanjaan perheensä kanssa. Ratsuttajana työskentelevää Rautiaista odottaa siellä asiakkaita, joiden hevosia hän työstää.

Antti Varonen

Vuohimäen ratsastuskoululla kisattiin sunnuntaina esteratsastuksen Itä-Suomen aluemestaruuksista useassa eri sarjassa.
Päivän käynnisti taitomestaruuskisa. Sen voitto matkasi Siilin Ratsastajien Santeri Sorantan ja The Gaelsin matkaan Siilinjärvelle. Sijoituksille ylsi myös järjestävän seuran Savonlinnan Ratsastajien Eevi-Pirre Rautiainen Colibri-ratsullaan. Hän oli luokan viides. Taitomestaruusluokka oli kuitenkin vasta lämmittelyä ratsukolle, joka osallistui myös nuorten hevosten mestaruusluokkaan. Hän lähtikin päivän toiseen luokkaansa positiivisin mielin. Eikä suotta, sillä ratsukko nappasi nuorten hevosten aluemestaruuden.

Rautiainen vaihtaa pian Suomen syksyn koleat tuulet Espanjan Fuengirolan lämpimiin merituuliin, sillä hän on lähdössä viime talven tavoin talveksi Espanjaan perheensä kanssa. Ratsuttajana työskentelevää Rautiaista odottaa siellä asiakkaita, joiden hevosia hän työstää.
Talvenvietto Espanjassa on ollut jo pidempään Rautiaisen perheen yhteinen haave, ja viime talvena he pystyivät ensimmäisen kerran toteuttamaan sen.
— Viime syksynä päätimme, että nyt tai ei koskaan tämä toteutetaan. Mieheni on ammatiltaan golfari ja viettää Fuengirolassa talvisin muutenkin paljon aikaa, hän kertoo.
Rautiaisen mukana Espanjaan lähti viime talvena myös hänen oppilaansa Nelly Repo. Tänä vuonna Repo ei lähde mukaan, vaan jää Suomeen päättämään lukio-opinnot.
— Talvi Espanjassa oli meille molemmille hyvä kokemus. Kiersimme siellä kaksi kansainvälisen tason kilpailukiertuetta, joihin osallistui monta sataa huippuratsastajaa. Sieltä tarttui mukaan myös hyvää menestystä.
Tärkein etu talvenvietosta Espanjassa on Rautiaisen mukaan kisarutiinin ylläpito.
— Se rutiini ja harjoitusmäärät mitä siellä voi talven aikana tehdä valmistelevat Suomen kesäkauteen aivan eri tavalla. Rutiinit ovat ratsastajallekin tärkeitä.
Savonlinnalaisen mukaan myös ilmapiirillä on suuri merkitys etelässä viihtymiseen.
— Siellä tehdään töitä tosissaan, muttei liian vakavasti. Kulttuuri on paljon rennompaa. Lisäksi siellä on paljon samantasoista porukkaa, joiden kanssa pääsee treenaamaan, hän kertoo.

Kaisaliisa Kontiainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.