Risto Dufva jättää Jukurit – Kaksivuotinen sopimus on purettu

Dufva valmensi Jukureita SM-liigassa kahden kauden ajan.

Vesa Vuorela

Risto Dufva luotsasi Jukureita seuran kahden ensimmäisen liigakauden ajan.
Risto Dufva luotsasi Jukureita seuran kahden ensimmäisen liigakauden ajan.

Jääkiekon SM-liigassa pelaavan Mikkelin Jukurien päävalmentaja vaihtuu. Risto Dufva, 54, jättää seuran. Risto Dufvan ja Jukurien solmima kaksivuotinen jatkosopimus on purettu.

— Kaksi kautta ovat osoittaneet, että Mikkelin Jukurit on liigajoukkue sekä liigaorganisaatio ja Etelä-Savo ansaitsee liigapaikan, Dufva toteaa Jukurien tiedotteessa.

— Valmentajan tehtävä vaatii valtavasti voimavaroja ja kauden päättyessä katsottiin, että minä olen kantanut korteni kekoon Jukurien liigataipaleella ja Jukurien on aika etsiä uutta verta peräsimeen. Tulen kauden alussa innolla Ikioma Areenalle kannustamaan henkistä kotijoukkuettani, Dufva jatkaa tiedotteessa.

Dufva valmensi Jukureita SM-liigassa kahden kauden ajan. Ennen liigapestiä Dufva luotsasi Jukureita kausina 1998—2006, jolloin seura nousi 2. divisioonasta Mestikseen ja voitti sarjan mestaruuden neljä kertaa.

Dufva on valmentanut myös SaPKoa kaudella 1994—95, jolloin savonlinnalaiset pelasivat 1. divisioonaa.

— Kunnioitan Ristoa suuresti ja Risto Dufva on johtaja, joka on saanut joukkueensa puhaltamaan yhteen hiileen ja antamaan kaikkensa kehittymisen, voittamisen ja menestymisen eteen, kertoo tiedotteessa Jukurien toimitusjohtaja Tuomas Muotka.

Jukurit tiedottaa ensi kauden joukkueen olevan viimeistä silausta vaille valmis, ja yhteisten harjoitusten on määrä alkaa 9. huhtikuuta.

Muokattu 19.01: Lisätty tieto SaPKosta.